Nokia ja Strömsö yhteen?

Nokian eilinen julkkari Nykissä ei mennyt niin kuin Strömsössä. Kurssi lähti jyrkkään laskuun Lumia 920 + 820 esitysten aikana ja alamäkeä mennään edelleen; nyt on palattu alle 2 euron.

Pitäisikö Nokia fuusioida Strömsöhön, että mainetta tulisi, ihmiset tykkäisivät, kauppa kävisi?

Suurin syy pörssi-ilmaston viilenemiseen lienee uusien laitteiden myöhäinen tulo kauppoihin. Pientä väreilyä sosiaalisessa mediassa aiheuttaa myös Pureview-mainoselokuvan feikkaus. Langaton laturi on kiva lisä, mutta mitä muuta uutta? Harva tietää, koska softan väännöstä ei ole käsikopelokokemusta.

Joulumyynnin hyllytilasta kilpailevat Samsung Galaxy S3, viikon kuluttua julkaistava iPhone 5 ja Nokian W8 Lumia 920.

Nokian haittana on myös Microsoftin käyttiksen ontuva tunnettuus. Vai onko? Kuka teistä tietää tai välittää, mikä on iOS6 tai Androidin “nelonen”? Nokian urakkaan kuuluu myös Microsoftin kännysoftan maineen parantaminen.

W8 tablettiakaan ei vielä ole näköpiirissä. iPhone 5 lyödään tiskiin viikon kuluttua ja silloin nähdään, tapahtuuko älykännyissä liikettä uuteen suuntaan. Jokainen tekee pieniä parannuksia jatkuvalla syötöllä, mutta kykeneekö Apple uuteen tiikeriloikkaan?

Noklumi

16 Kommentare zu „Nokia ja Strömsö yhteen?

  1. Outokummulla lienee suljettuja kaivoksia, olettaisin? Virheet, huonot suunnitelmat ja yrityskauppasopimukset sekä epäkurantit tuotteet + kännykkäohjelmistot haudataan suljettuihin kaivoksiin niin syvälle, ettei seuraava jääkausi hätyyttele.

  2. Juha, eli testaisimme ydinkatastrofin varalta, minne suomalainen luovuus on haudattava ikiajoiksi, että voitais murjottaa oikein kunnolla ja tosiasioihin tukeutuen. Hyvä ehdotus, kannatetaan!

  3. Keskustelu siitä, ovatko Nokia-nimiset tuotteet hyviä vai huonoja jatkuu.
    Samoin väittely johtamisen hyvyydestä. Analyytikotkin esiintyvät ryppyotsin ja
    epäuskottavin elekielin. Kannattajajoukko oirehtii uskon ja epäuskon välillä edellisen saadessa voiton, koska toinen vaihtoehto romuttaisi liian paljon. Tilanne kriisiytyy, mutta kukaan ei uskalla kysyä, onko tämä totta.
    Nokia-saga on Suomea, Baltiaa ja muita puskurivaltioita varten rakennettu tarina, jolla on aivan oma päämääränsä. Se on jo saavutettu.
    Suomalaisilla resursseilla ei ole ollut mahdollista toteuttaa sitä, mitä meille on syötetty viimeiset vuosikymmenet. Asian ymmärtämiseen ei tarvita erityistä koulutusta.
    Riittää, kun luottaa omaan havainniontiin, historian tuntemukseen ja ns. ajatteluun.
    Uskomukset, joiden varassa liian monen itsetunto on, voittavat. Asiaan liitetyt eurot ja työpaikat vahvistavat sokeaa uskomista. Olisi aika herätä, vaikka se on epämiellyttävää.

  4. Jokainen langaton kännykkä säästää muutaman metrin kuparilankaa.
    Sehän on kaikki plussaa Outokummulle.
    Ei tarttis edes Finlandia-talon kaiteita enää yöllä vohkia.

    Seppä Ilmarinen sitten takois kuparista semmoset sammot, että Ohto Mursukin ihmettelis.
    Sillä aikaa Finnair sitte hoitais Islannin ilmavalvonnan. Se kun on kuulemma rikas maa, taannoin juuri oli siellä pankkilaitoskin kymmenen kertaa kansantuloa suurempi.

  5. Nokia jatkaa omaa tautiaan kertomalla etukäteen huimista uutuuksista ja sitten esittelemällä jotain uuden näköistä.
    Onko kuluttajatutkimus todellakin todennut, että nykyisten puhelimien kamerat ovat niin huonoja, että Nokian uutuus on killer aplication, joka vie kilpailijoilta hapen markkinoilta.Mikä se juttu on? Värikuoret….muovia riittää.
    Nokiassa ei ole mitään vikaa, mutta se ei nyt riitä.
    Noksussa totuttiin siihen että kaikki meni mitä ehti valmistamaan ja nyt ei mene ja ei muuten ehdi valmistamaankaan kun kilpailijat jo vääntävät jotain pyöreää tablettia joka ottaisi markkinat.Miksi pyöreä? No tablettihan on sellainen useimmiten.Mitään järkeä siinä ei ole, mutta ei Applen menestys järkeen perustukaan…Uskossa kun eletään niin sitä pitää vain vahvistaa…uskoon ei järkipuhe pure.

  6. Miksi pitää olla tabletti? Eikö uusia innovaatiota omaava pefletti olisi parempi markkinavaltti… ainakin siksi aikaa kun etsii lääkekaapista oikean tabletin.
    Kyllä Nokia „saga“ on mennyt sellaiiin mittoihin, että oikea tabletti alkaa olla monelle tarpeen heti aamukahvin kumppaniksi.

    ToBe, puhut järkeä kirjoittaen… „mutta ei Applen menestys järkeen perustukaa…“ Juuri näin, ja tässä se Nokian tulevaisuus piileekin. Kun kiinalainen maalaiskylän tyttö on tullut kaupunkiin ja näki kaikilla Applen, ja kaikki näpelöi sitä ja väitti, että sen muodoissa on jotain intelligenttiä. Ja kun tyttökin halusi kuulua johonkin viisaaseen ryhmään hän osti Applen. Vapaasti kääntäen tuollaisia höpisevät Applen käyttäjät kiinalaisilla kampuksia. Täsyin hullua…

    Tuollaiselle perustalle rakennettu – tai syntynyt – hype ei voi kestää…. ja kännykkä bisneksessä mikään ei ole ikuista; muodit sekä tekniika ja innovaatiot vaihtuvat… Jonain päivänä, aika pian, Nokia on se „intelligentti“ juttu. Sillä kännykänkäyttäjän muisti on poliittista muistiakin lyhyempi.

    Väitteeni perustan tähän. Nokia kehitti kerrassaan hyvän puhelimen. Noilla hörpöttimillä ja eväillä, sekä ilman Nokian brändin ansaittua, mutta osin epä-älyllistäkin painamista alas – siis Nokia-brändin 3-5 vuotta sitten nauttimalla arvostusella, osake olisi noussut kerta heitolla entisestään.
    Nokian on tehnyt hyvän tuotteen ja kun se ymmärretään tuulen suunta muuttuu. Myötäiset mainigit odottavat Nokian osakkaan omistajia… ehkä jo nopeammin kuin arvataan, mutta ei nyt heti sentään.
    Tuossa välissä vaan sattui ja tapahtui, että johto nukahti ja vaipui sille tasolle mille kuuluivat.
    Ja vaikka en ole sammakoita möläytelevän Elopin fanittaja, tiimi taitaa olla osin oikeassa.

  7. Rakkaat kommentaattorit, en ole ehtinyt tänne vuorovaikuttamaan, kun on pari päivää pitänyt juosta „totuuden perässä“, mutta eihän sitä ole löytynyt, eikä ole näköpiirissä.

    Seppo on johdonmukaisesti herätellyt minua näkemään, että Nokia on tyhjä tynnyri, joka pantiin tänne Venäjän rajalle Meksiko-effektiä korostamaan. Samsung osaa chipit, tietää isot ja pienet ruudut, Korealla on tietoyhteiskunta mallillaan ja valmiina huikeat markkinat nurkan takana. Japani on ollut multimedian edelläkävijä Docomoillaan aikoja ennen Nokiaa ja Applea. Applen Sagan tiedämme. Nyt amerikkalaiset hallitsevat ekosysteemiä länsirannikon Seattlesta Meksikon rajalle. Olennainen osaaminen on siellä: Mikki, Google, Apple ja liuta muita. Ostan Sepon ajatuksen, ymmärrän ja näen, ettei se homma enää ole Keilaniemen hanskassa — jos on koskaan ollutkaan. Tämä nyt minun tulkintani.

    Nokian valttina oli aikoinaan logistiikan hallinta, mutta volyymien laskiessa, ei siitäkään taidosta ole suurta hyötyä. Tietenkin muut pystyvät ostamaan alihankintana yhtä halvalla ja mitä vaan. Nokialla on hirvee laitekirjo, muut tekevät raha pienemmällä tuotesalkulla.

    OVI on kadonnut kokonaan, MeeGo yrittää soutuveneellä… eli Jollalla Kiinaan. Mikä on se valtava osaaminen, josta meillä on vuosikymmenet höpisty? Olisiko itsepetoksesta vientituotteeksi?

  8. Ei Nokian puhelimessa ole mitään vikaa vikaa, mutta nyt ei riitä että tehdään ihan hyvä puhelin jollain uudella härpättimellä…Nokialla oli ainutlaatuinen tuotantoketju ja se sylki tavraa marrkkinoille..siitä se 40% markkinaosuus.
    Nyt ei ole älypuolella sitä valmista jakelijaa joka luottais pelkkään Nokiaan…nyt on kyse siitä voittaako Microsoft sen suuremman kilpailun jossa Nokia on vain yksi …tosin suuri laitetoimittaja…Olisipa Nokia pystynyt jatkamaan kahdella hevosella niin ei olisi huoli niin syvää…nyt mennään Ballmerin johdolla montun pohjaan.
    Sorry Ballmer, mutta sinun kehonkielesi ei edusta uutta innovoivaa ja houkuttelevaa…koukutusta ei ole lainkaan…kopa Elop on sinua seksikkäämpi….mietin vain miltä Jobs näytti lavalla vielä loppumetreilläänkin kiinnostavalta ja älykkäältä.
    Omppuväki on edelleen nuorekkaampaa, vaikka ukkoutuuhan jokainen.
    Nokia tulee takaisin joskus…tulihan Nokia..suuri kaapelifirma takaisin elektroniikan saralla ja lopulta mobiilimarkkinoille…mutta se on tulee JOSKUS.

  9. Kiitos Helge! On erittäin harvinaista saada positiivista palautetta. Yleisintä on saada vaikenemista.
    Toiseksi yleisintä on saada jokin tunnetuista ohivastauksista. Kolmanneksi yleisin on paljon käytetty puolustelu: „Ilman Nokiaa olisimme tuohikulttuurissa“ Tämä vastaa Simo Frangeenin vastinetta huonon sään valitukseen. „Entä jos ei olisi säätä lainkaan“
    Tällä tasolla julkinen mielipiteenvaihto on ollut pari viimeistä vuosikymmentä.
    Usein kuulee sanottavan: „Teemme ympäristöteknologiasta vientituotteen“ Tämä on täyttä puppua. Ei voida päättää vientituotteesta. Se täytyy ensin syntyä ruohonjuuritasolla ja sen täytyy näkyä katukuvassa ainakin sukupolven ajan. Sen jälkeen voidaan ponnistella asian hyväksi ja parhaassa tapauksessa onnistua. Yön aikana rikastumiset eivät ole totta, vaikka yksi rehellinen puoluejohtaja lauantaiaamuna muuta esitti.
    Loppukysymyksesi „Olisiko itsepetoksesta vientituotteeksi?“ sisältää kaiken tähän asiaan liittyvän.

  10. Teemme koulutuksesta vientituotteen…teemme verotuksesta vientituotteen toimisi paljon paremmin, koska siinä olemme maailman kärkeä.Nöyrä kansa on koulutettu uskomaan, että Suomnen eduskunta voi poistaa maaailmasta veroparatiisit ja ilmaston tuhoajat.
    Mutta olemmeko kysyneet koskaan oikeaa kysymystä?
    Mikä on veroparatiisi?
    Jos vaikkapa EU:n alueella Luxembourg ja vaikkapa Viro ovat sellaisia Suomeen verrattuna, tuleeko meidän luopua samantien EU jäsenyydestä että voimme lopettaa hurskastelut.Veroparatiisejä ovat kaikki ne joissa yritykset nauttivat parempaa suojaa syntyneen vapaan pääomansa turvaamiseksi.
    Samanlaista ajattelua tämä Nokia touhuilu.Jos Noksu olisi ollut niin hyvä kuin uskotellaan, se olisi maailman napa ja ykkönen edelleen.Aika ajoi ohitse, mutta onneksi nimi pysyy ja aikanaan saamme nauttia jostain uudesta Nokiavaiheesta, jossa koko maailma tulee katsomaan kuinka meillä tehdään…..niin mitä?

    Ps.Tuli vaan mieleen ettei Nokia enää uhkaile pääkonttorin siirrolla Lontooseen.Ei uhkaile silläkään ettei Suomen insinöörikoulutus riitä tuottamaan ammattikuntaa riittävästi Nokian tarpeisiin.Oi aikoja oi Olliloita!

  11. Seppo, hätkähdin eka kerran, kun totesit, ettei „Keisarilla ole vaatteita“: tarkoitit, ettei Nokialla ja Suomella ollut kännybisneksen syväosaamista. Nyt sen näkee kyllä kuuluisa Reettakin. Ympäristöteknologiassa uiskentelemme vielä heikommalla lautalla sekavassa bisnesympäristössä. Suomalainen ns. osaaminen kelpaa korkeintaan alihankintaan ja siinäkin olemme liian kallita. Sakemannit vetävät Euroopassa ympäristöä ja vaihtoehtoisia energiamuotoja.

    ToBe, mitähän maailma hyötyisi verotusosaamisesta? Meidän pitäisi purkaa ylivelkaantumisautomaatio (pommi) ja palauttaa vastuu ihmisille. Jengi luottaa meillä hyvinvointivaltioon, jonka kustannustehokkuutta ei kukaan ole mitannut. Paitsi alan uskovaiset.

  12. Nyt kun muuten kaikkea keskitetään, mutta verohallitus ajettiin alas, voisi sen verohallituksen vielä elvyttää, ja antaa sille erityistehtäväksi Kreikan verotuksen. 🙂
    Eikä loppuisi työ ulosottomiehiltä !

    Win – win.

  13. Vox Populi, 1970-luvulta lähtien suomalaiset ovat parannelleet maailmaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa kehitysapuun turvautuen. Oman vajavaisen ymmärrykseni mukaan, mikään ei ole muuttunut. Miten suomalaisilta sujuisi Kreikan verotuksen kehittäminen?

    Idea on mainio, kun vain pannaan toimeksi, eikö?

  14. Helge V

    Sehän tässä verotuksen viennissä olisi erona „kehitys“apuun, että „kehitys“avussa kannetaan vettä kankkulan kaivoon, mutta verotuksessä tiristetään pois verollepantavista viimeinenkin pisara !

    Selvähän se, ettei veronkantotaidon vieminen mihinkään johtaisi.
    Pitäisi viedä veronkantajat. Ja riittävät valtuudet.

    Sarjakuvassa Harald Hirmuinen on esimerkkejä siitä, kuinka veronkanto käytännössä tulisi hoitaa ! 🙂
    Pieni hintelä verovirkalija tulee taloon ilmoittamaan peukaloveron kantamisesta.
    Ellei maksa, ripustetaan peukaloistaan.
    Hintelän verovirkailijan tukena on kaksi kaksimetristä ulosottomiestä !

    Mutta taitavat kansallinen itsemääräämisoikeus, EU:n säädökset ja kreikkalaisten luovuttamaton oikeus huijata muuta Europpaa estää tämänkin kuningasajatuksen toteuttamisen ! 😦

Hinterlasse einen Kommentar