UPM tilaa Nordautomationilta

seikku_upm

Nordautomationille suuri tilaus Porista

UPM-Kymmenen Porissa toimiva Seikun saha toteuttaa mittavan investoinnin tukkien lajitteluun vuonna 2015. Nordautomation Oy:ltä on joulukuussa tilattu investointiin suurkapasiteettinen tukinlajittelulaitos.

Satakunnan kansa kirjoittaa: ”Seikun Saha investoin miljoonia”.

UPM-Kymmenen Porissa toimiva Seikun saha investoi tukkien lajitteluun . Miljoonainvestointiin liittyen saha on tilannut Nordautomation Oy:ltä suurkapasiteettisen tukinlajittelulaitoksen.

Toimitusaikataulu on tiukka. Perjantaina  19.12.2014 julkistetun sopimuksen mukaan laitoksen pitää olla toiminnassa jo ensi kesänä.

Tilauksen arvo on yli 3 miljoonaa euroa. Nordautomationin mukaan sillä on merkittävä vaikutus työllisyyteen niin yhtiön suunnittelussa Kristiinankaupungissa kuin konepajalla Alajärvellä.

YLE kertoo investoinnista: Puukauppa on pitkän suvantovaiheen jälkeen lähtenyt kunnolla liikkeelle. Metsäyhtiö UPM kertoo, että esimerkiksi Rauman paperitehdas pyörii tällä hetkellä ilman tuontipuuta, koska kotimaasta saadaan riittävästi raaka-ainetta.

Hyvä puun tarjonta vaikuttaa myös esimerkiksi Porin Seikun sahan toimintaan. Pitkään rämpinyt ja lomautuksiin turvautunut saha on viime vuodesta saakka päässyt kunnon tuotantotahtiin ja jopa pystynyt palkkaamaan lisää työvoimaa.

– Sahalla menee kohtuullisen hyvin, ja tämä jakso alkoi 2013. Odotamme nyt isompaa investointia tukkien käsittelyyn. Se on miljoonaluokan hanke, Seikun sahan johtaja Matti Nordberg sanoo.

Mainokset

One thought on “UPM tilaa Nordautomationilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s