Luulottelutalous

wp_ist_helsinki_2006_kk-net_finland_collaborating_global_scale_600

Lauri Kontro: ” Hallituksen talouspolitiikka on luulottelutaloutta, ei biotaloutta.”

Moni tv:n katsoja hieraisi sunnuntai-iltana silmiään. Ylen pääuutislähetyksessä kerrottiin hallituksen luovan 100 000 työpaikkaa ja 100 miljardin euron tuotot.

Juttu tarkentui pian maininnalla, että kysymys on seuraavasta kymmenestä vuodesta.

Toimittaja kysyi, onko metsätaloudesta uudeksi Nokiaksi. Vastauksen antoi tuore maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, joka sanoi, että siellä ovat ne suuret työllistämis- ja kasvumahdollisuudet.

”Minihallitusneuvotteluissa biotalous nostettiin yhdeksi hallituksen kolmesta keihäänkärjestä”, Orpo hehkutti.

Orpon ilmoitus oli uutinen. Viikko sitten hyväksytyssä hallitusohjelmassa kun ei biotaloudesta ole paljon mitään konkreettista.

Selitys tuli kuitenkin pian. Juttua täydensi toinen Ylen sivuilla julkaistu juttu, jossa kerrottiin kokoomuksen olevan MTK:n uusi metsätalouskaveri.

MTK:ssa ei tosin ollut kuultu mistään uudesta kumppanuudesta. Järjestö on pikemminkin yrittänyt olla kaikkien kaveri, jotta biotalous lähtisi kehittymään. Mutta nyt puhuttiinkin politiikkaa.

Biotalous on epäilemättä yksi tärkeimmistä tulevaisuuden kasvun moottoreista.On hyvä, että se kiinnostaa. Kataisen hallitukselta odotettiinkin kunnon askelia biotalouden edistämisessä.

Askelia tulikin. Näkyvin niistä on turpeen vero, jonka hallitus sääti vihreiden vaatimuksesta. Turpeen verotuksen seurauksena Suomessa alettiin polttaa hiiltä.

Vihreää haettiin, mutta hiilenmustaa saatiin. Kun Stubbin hallitus otti vallan, monet kuvittelivat, että virhe korjataan.

Näin ei tapahtunut. Turpeen vero jäi voimaan. Hallitus voisi aloittaa biotalousprojektinsa vapauttamalla turpeen pannasta.

Stubbin hallitus on erinomaisen taitava hallitsemaan julkisuutta. Hyvään julkipanoon kuuluvat hyvät lupaukset. Niitä on myös helppo antaa, koska hallitus istuu vain runsaat puoli vuotta. Hyvin voidaan luvata vaikka miljoona työpaikkaa seuraavien 10 vuoden aikana.

Hallituksen talouspolitiikka on luulottelutaloutta, ei biotaloutta.

Maaseudun tulevaisuus

Finnfiber Oy

2 Kommentare zu „Luulottelutalous

  1. Tuo uusi maatalousministeri Petteri Orpo ei ole kovinkaan luottamusta herättävä „asiantuntija“.
    Taannoin Orpo ihan tosissaan yritti vääntää muka jotakin tolkunomaista Maria Guzeninan kolmen vuoden aikana totaalisesti sössimästä sote-kehitelmästä. Julkisuudessa Orpo vakuutti homman olevan hanskassa. Mutta ei kestänyt kauankaan, kun hallitus ja oppositio yhdessä pyyhkivät sote-pöydän Pettereistä puhtaaksi. Aivan oli potaska-Petteri ollut asialla.
    Varmaankin MGR:n lailla Music TV:ssä voisi pärjätä ?

    Tokkiinsa on sote-uudistus jämähtänyt kiistoihin uudelleen, vaikka ovat muka kaikki puolueet yksimielisesti päättämässä !

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: