Suomeen tulossa oleva miljarditehdas voi poikia runsaasti muita bisneksiä – Ideapankki esittelyssä – Uutiset – Talouselämä

 IMG_20140203_040532

Äänekosken jälkeen julkisuuteen nousi Kuopion sellutehdashanke, mutta myös St1 suunnitteleen Bioetanolitehdasta Kajaanain Renforsin rantaan.

VTT innostaa Äänekosken pk-yrityksiä mukaan biotuotebisnekseen.

Metsä Groupin Äänekoskelle suunnittelema, noin 1,1 miljardia euroa maksava biotuotetehdas on toteutuessaan paitsi Suomen metsäteollisuuden suurin investointi myös hyvä mahdollisuus luoda pk-yrityksille uutta liiketoimintaa.

VTT on esitellyt keskisuomalaisille yrittäjille menetelmiä ja tuoteideoita, joilla voidaan lisätä puuraaka-aineen käyttökohteita ja valmistaa muun muassa kuitukankaita, eristeitä, pakkauksia, diagnostiikkatuotteita, suodattimia ja komposiittituotteita.

Suuren ja nykyaikaisen sellutehtaan rakentaminen Äänekoskelle luo ympärilleen biotalouden ekosysteemin, jossa hyödynnetään uusinta teknologiaa.

VTT:llä on kehitetty useita teknologioita, joiden toimivuus on hyvin pitkälti varmistettu laboratorio- tai koetehdaskokeissa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s