Pauli Ojala osti Nordautomation Oy:n takaisin Suomeen

Hymyssä suin Lifco Ab:n konsernijohtaja Fredrik Knagenhielm-Karlsson ja Nordautomation Oy:n toimitusjohtaja Pauli Ojala allekirjoittavat sopimuksen, joka siirtää Pauli Ojalan jo vuonna 1975 perustaman insinööritoimiston takaisin suomalaisomistukseen.

Nordautomation Oy (www.nordautomation.fi) on 1991 perustettu yritys. Vuonna 1999 yritys siirtyi ruotsalaiseen Carl Bennet Ab Lifco (www.lifco.se ) konserniin.

Yritys ehti olla neljätoista vuotta ruotsalaisen Carl Bennet Ab Lifco (www.lifco.se ) konsernin omistuksessa. Evakkoretki päättyi 5.6.2013 tehdyllä kaupalla, joka Pauli Ojalan mukaan varmistaa toiminnan jatkumisen Kristiinankaupungissa ja Alajärvellä.

clip_image002[4]

Kuvassa Lifco Oy:n konsernijohtaja Fredrik Knagelhielm-Karlsson ja Nordautomation toimitusjohtaja Pauli Ojala (5.6.2013)

Metsäteollisuudelle tuotantotekniikkaa ja erityisesti tukinkäsittelylaitteita projektoiva Nordautomation lukeutuu alansa johtaviin toimittajiin globaaleilla markkinoilla.

Mekaanisen puunjalostusteollisuuden rajujen suhdannevaihtelujen vuoksi yrityksen liikevaihto on vaihdellut vuosittain noin 7–15 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on ollut 30–80 %. Työntekijöitä yhtiöllä on noin 80.

Vakiintuneeseen asiakaskuntaan ovat kuuluneet merkittävät kotimaiset ja monikansalliset metsäteollisuusyhtiöt. Vientimaista tärkeimpiä ovat olleet Ruotsi, Norja, Baltia, Venäjä ja Australia.

Nordautomation toiminta perustuu kokonaisvastuullisiin toimituksiin suunnittelusta  konepajatuotantoon ja asennuksista käyttökoulutukseen. Markkinointi, tuotekehitys, suunnittelu, projektijohto ja hallinto sijaitsevat Kristiinankaupungissa. Tuotanto- ja pintakäsittelylaitos on Alajärvellä.

Tuotantotilaa on 7 500 neliömetriä ja halleissa nostokapasiteettia 40 tonnia.  Erityisenä kilpailuvahvuutena Nordautomationilla on oma innovointi- ja ongelmaratkaisutaitoinen suunnittelu sekä oma konepaja, jossa työskentelee pitkän kokemuksen omaavia ammattilaisia.

Metsäteollisuuden vaativat ja kansainväliset projektit ovat koulineet yrityksestä lupauksista vastuuta kantavan palvelijan hyvinkin erilaisissa tuote- ja asiakasympäristöissä.

– Velaton Nordautomation on henkilöstönsä osaamistason, modernin suunnittelu- ja toiminnanohjausjärjestelmien, tuotantokoneiston ja –puitteiden osalta iskukykyinen ja halukas tuleviin haasteisiin, tiivistää toimitusjohtaja Pauli Ojala.

3 Kommentare zu „Pauli Ojala osti Nordautomation Oy:n takaisin Suomeen

  1. Helge, julkaisit tämän kirjoituksen 2 paikassa. Meinasin ensin sinne toiseen paikkaan kirjoittaa, että hiton mukava lukea tekstiä ihan oikeasta teollisuudesta ja vieläpä Suomesta, eikä esim. jostain hiton Vietnamin kiinteistökuplasta. Sitten huomasin, että siellä toisessa paikassa oli hiukan alempana kirjoitus tosiaan Vietnamin kiinteistökuplasta, joten ajattelin, että mitäpä sitä (aina) minäkään ihmisiä ärsyttämään, ainakaan kauniina kesäpäivänä 😀

  2. Juha, kirjoitin kahteen paikkaan, koska Ojalan teko on tärkeä ja suorastaan esimerkillinen. Pauli Ojalan kaltaisia sankriyrittäjiä Suomi tarvitsee.

    Olen kauan miettinyt, miten voisin lisätä pk-yritysuutisointia. Tämä juttu on esimerkki uutisoinnista, joka olisi miun mieleen.

  3. Tämä juttu on esimerkki uutisoinnista, joka olisi miun mieleen.“

    Saisi meidän suuri ja mahtava isäntä Alma Mediakin aihepiiriä joskus tutkailla. Oikeesti tal.media toimii näin:

    Olin kirjoituksessani http://vanhanaikainen.blogit.kauppalehti.fi/blog/29318/puurot-ja-vellit-meklarit-ja-oksaharju-taydennetty mainitusta henkilöstä yhteydessä Fivaan ja minulla on käsitys, mitä siellä ajateltiin. Ko. meklarin kirjoitus hävisi netistä kuin pieru Saharaan, mutta tal.media ei reagoinut vinkeistäni huolimatta. Meklari ei voi ilmeisestikään erehtyä? Taitaa ko. pankin mainokset painaa enemmän kuin totuus.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s