Kristan kielisuudelma huolettaa minua

20130327_165652

Krista Kiurusta leivottiin opetusministeri ja “Marry Me!” Krista Siegfrids suuteli tanssijatarta Ruotsin Malmössä niin kiihkeästi, etteivät turkkilaiset rohkene katsella euroviisuja ollenkaan.

Uutistietojen mukaan Kristan poikaystävä ehti kuitenkin apuun; lohtua antamaan. Ehkä kaskislaisen laulajattaren aiheuttama moraalinen selkkaus laukeaa onnellisesti. Vaihtoehtona on, että Turkki päätyy luopumaan EU-jäsenyydestä. Ja tämäkin menisi Suomen piikkiin.

Jemenin panttivangeista on kohistu meillä, kun lunnaitten maksajasta ei ole tietoa ja Atte Kaleva tanssi hameeseen pukeutuneena. Ylilutille sopimatonta käytöstä, viestittää Suomen lehdistö. Vähältä piti, etteivät journot menneet lakkoon.

Jääkiekossa suomalaiset lunastivat täpärästi lentolipun Tukholmaan, jossa vastassa on arkkivihollinen Ruotsi. Toivottavasti voitamme kultaa ja kunniaa ja Krista tekee Lordit. Näitä tekoja odotellessa, siirryn pihalle puutarhahommia. Sotkamossa on tänään + 23 C.

Demareiden ministerikierrätys tuskin auttaa puoluetta, jonka kannatus etenee vinhaa vauhtia alamäessä. Ymmärrykseeni ei mahdu, miten Eero Heinäluoman presidentiksi pyrkiminen nostaisi SDP:n kannatuskäppyrän koilliseen.

Kristin ”Krista” Siegfrids (s. 4. joulukuuta 1985 Kaskinen) on suomenruotsalainen laulaja ja lauluntekijä. Hän edustaa Suomea vuoden 2013 Eurovision laulukilpailussa kappaleella ”Marry Me”. Hänen esikoisalbuminsa Ding Dong! ilmestyi toukokuussa 2013.

13 Kommentare zu „Kristan kielisuudelma huolettaa minua

 1. Krista Siegfrids uhkaa tulevan EU:n yhtenäisyyttä jo ennen kuin turkkilaiset siihen edes kuuluvat. Euromaitten talous on Kristan rinnalla tylsä aihe, jota tuskin kukaan edes tuntee.

 2. Helge V

  Umpisuomenruotsalainen kielipolitiikka hakee uusia toimintamalleja !

  Tänään luin Vasabladetista, että jopa entinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos Närpiöstä ( jonka Närpeksen sisään Kristan pikkuruinen Kaskinen rantaansa lukuunottamatta kokonaan hautautuu ) on kirjoittanut oikein ylioppilaaksi.
  Ja suomenkinkoe oli kuulemma mennyt läpi !
  Matematiikkaa ei toki kirjoittanut lainkaan.
  Kokonaanhan outo tämä laji valtionvarainministerille.

  Pohjalaiset turkistarhaajat ovat kyllä nyreissään, jos kotikylän tyttö niin Turkkia vastustaa, että estää sen EU-jäsenyyden.

 3. Juha, näin meidän äjien kesken rohkenen tunnustaa, että rannnikkoruotsalainen Krista on minulle salarakas. Fanitan häntä, enkä pane pahaksi, vaikka hän osoittaa hellyyttä tytöille. Poikakaverikin on. Pidän hänen pirtsakasta tyylistä ja positiivisesta asenteesta. Moni ryppyotsainen suomalaisyrittäjä hyötyisi miljoonia neiti Siegfridin asenteesta. Tuulikonetta päin, helmat heiluen on tapa toimia PS-synkistämässä internatzi-Suomessa. Eläköön vahva usko omiin voimavaroihin, vaikka se ei veisikään viisuvoittoon. Harva eurooppalainen on pystynyt pimentämään turkkilaista TV-asemaa. Krista on tämän ajan punkkari. Lisää tällaisia. Kiekkoilijoista en hirveesti välitä. Poikarakkaus-asioissa olen ambivalentimpi. On taas ilmoja pidellyt. Jataniemessä + 25 C.

 4. Paljon hienoja asioita tapahtuu.
  Krista joka edustaa itseään saa satamiljoonaa katsojaa.
  Se on paljon Kristalle, mutta kannattaa muistaa, että muuan Kimi saa joka viikko 15 kertaa enemmän katsojia ja vuodestavtoiseen.
  Euroviisut ovat nimensä mukaan pienet viisut.

  Hienoja asioita tapahtuu myös demareissa jossa kierrätetään ummehtunutta porukkaa uusiin.Ne uudetkin ovat vanhoja partoja ilman partaa tällä kertaa.Don Eeron paikka olisi ilman muuta kisastudiossa.Kuka todellanon keksinyt, että Heinämiehen imu ja noste auttaisi edes miestä itseään.Jos nyt ulkopuolelta saa neuvoja huutaa, niin olisi parasta ottaa esillenihannuusia naamoja.
  Kepukka näytti, että miesntuntemattomasta on paras valinta.Puhdas ja nuhteeton voittaa kunnes avaa suunsa ja munaa.
  Jossain makoaa se demarineitsyt joka tuo kullan ja kunnian.
  Ei ole väliä kuka se on, kunhan on nainen.Businestausta auttaa.Uskoon..demarisukoon tullut porvari-siinä on minun valintani.
  Vaatii liikaa luovuutta ja se on ihan kiva se.

  Lopuksi Kristalle kiitos.Turkkia ei tarvitse enempää syrjiä.He syrjivät itse itsensä ulos neuvonpidoista.EU on siis Kristallisia arvoja puolustava!

 5. näin meidän äjien kesken rohkenen tunnustaa, että rannnikkoruotsalainen Krista on minulle salarakas.“

  Jos oikein muistan, taitaa Helgegin olla ns. rantahurri.

  Näin meidän kesken paljastan, että tällaisena umpisuomalaisena umpimielisenä sisäsiittoisena sisäsuomalaisena (suku ei ole rannikolta, mutta olen kyllä oikeesti melko ulkosiittoinen ;-), Krista on myös minun salarakas. Eikö salarakas olekin juuri se, josta julkisuudessa puhutaan, kuten me nyt tässä, vrt. ex-pääministeri Vanhasen ex-salarakas.

 6. On taas ilmoja pidellyt. Jataniemessä + 25 C.“

  Turussa ukkonen vähän jyrisi, vähän satoi, mutta taivas on ollut klo 16 alk. pilvessä ja lämpö laskenut selvästi.

 7. Rakkaa äijät, vietimme Irjan kanssa tämän kevään ensimmäisen terassi-illallisen pihalla ja erityishuomion kohteena olivat nämä meitsien kansainväliset ulkosuhteet. Miniä Meksikosta / Espanjansta, syvällinen suhden japanilaisuuteen ja Taiwanin kautta Mandariinin Kiinaan. Lisäksi omat seikkailumme Euroopassa ja maailmalla. Kansallisvaltion ahtaat rajat muuttuvat helposti ahdistaviksi.Ihanteena olisi avoin ja erilaisuutta hyväksyvä maailma, mutta elämme outoa välivaihetta, jossa muukalaisuuteen pitäisi suhtautua „karvat pystyssä“. Siksi Krista on minulle „rakas“, koska hän kaataa raja-aitoja kepeämmin kuin mihin itse pystyisin.

 8. Äijät!

  Asiaan!

  Me katselemme tuolla perunapalstalla (timot-maahan) Voksin kanssa Kristaa aivan toisin silmmin: nälänhädän poistajana, subjektina, eikä minään objektina.

 9. Kristalliyöhän siitä sitten tuli, kun voitto suli mitalisijaan väärässä päässä listaa.
  Uskovaisten kosto oli julmaa.Dingdong kongi kumahti ja sielu tyhjään vilahti.
  Onneksi koko homma on leikkiä ja siksi siitä saa vääntää vaikka huonoa pilaa pilaa pilaa.

 10. Kristan häviö ei musertanut kansallista itsetuntoani. Hyvä yritys ja iloinen mieli on neiti Siegfriedin tavaramerkki. Ukrainan Zlata Ognevichilla oli illan kaunein esiintymisasu. Ja kaunis hänkin.

  YLE-sivut kertovat:

  Euroviisujen ennakkosuosikki Tanskan Emmelie de Forest voitti kappaleella Only The Teardrops Eurovision laulukilpailun 281 pisteellä. Toiseksi nousi Azerbaidzhanin Farid Mammadov kappaleella Hold Me (234 pistettä). Kolmannen sijan vei Ukrainan Zlata Ognevich kappaleella Gravity (214 pistettä).

  Suomen Krista Siegfrids ja Marry Me sijoittui sijalle 24 saaden pisteitä yhteensä 13. Suomi sai pisteitä Tanskalta (2), Ranskalta (3), Saksalta (1), San Marinolta (3) ja Israelilta (4).

  Aina positiivinen Krista Siegfrids ei anna tuloksen masentaa: „Ei tämä haittaa. Me ollaan silti voittajia. Mä oon tosi ylpeä mun tiimistä. Meillä oli mun mielestä kuitenkin tämän illan hienoin show. Mä olen tosi ylpeä meidän suorituksesta.“

 11. Niin…tunnen erään tosi positiivisen hemmon, joka sai nollan ja juuri siksi jää historiaan.
  Kun leikitään leikkiä, jossa paremmuutta ei voi mitata on parasta olla kuin Krista…iloinen osallistuja.
  Kristan ura ainakin jatkuu ja nousee.
  Kansallinen itsetuntomme ei sortunut edes USA tappioon, koska 2 erää olivat poijaat niin huonoja, että komannen erän maalit olivat kuin Tali Ihantala ja muut torjuntavoitot.

  kaksi syytä kitata kaljaa on nyt ohitettu ja uutta pukkaa.

 12. ToBe, Krista teki miehen työn. Eurooppaliset eivät meidän Fazerin sekalaisesta pitäneet, mutta hän rakensi itselleen näkyvän paikan suomalaisessa musaskenessä. Positiivisuus ei ole haitaksi tälle maalle. Kiekkoilijoillekin nostan hattua, vaikka eivät pronssille päässeet. The show must go on 😉

 13. Krista sai ääniä jopa Ranskasta, joka ei ole paljon rasteja maahamme antanut.
  Laajemminkin voisi keskustella osallistumisen tarkoituksesta.
  Miksi olemme aina innolla Olympialaisissa, vaikka sieltä tulee tuskin muuta kuin pettymyksiä.
  Miksi paini on joillekin niin tärkeää pitää ohjelmassa.Miksi vaikkapa muodostelmaluistelua ajetaan olympialajiksi, vaikka lajin nautinto katsojalle on aivan sama ilman niitä rahakkaita renkaita.
  Miksi?
  Niin miksi emme voisi olla tyytyväisiä siihen alkuperäiseen hienoon ideaan osallistumisen tärkeydestä.
  EU jäsenyyskin on osa suurta rauhanideaa.Vaikka se ei tuottaisi mitään-se tuottaa rauhaa.
  Olisiko ilman EU:ta jokin asia maiden välillä paremmin?
  Sitä sopii kysyä Soinilta.Timo tietää.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s