Aurinko paistaa kohta risukasaan

Kohti parempaa? Ehkä aurinko paistaa kohta risukasaan. Kirjoitin hiljattain myös sahojen paranevista näkymistä. Puuta ostetaan kovalla hinnalla ja ainakin metsänomistajat ovat tyytyväisiä.
 
Poikkesin Sotkamon Nesteellä kahvilla ja luin Kalevasta, että vienti näyttää elpymisen merkkejä.
 
Kauppalehti kirjoittii, että Nokia on poikinut Ouluun useita kasvavia it-yrityksiä.
 

Oulusta on kasvamassa Euroopan johtava tietotekniikan keskittymä. It-ala on merkittävä uusien työpaikkojen synnyttäjä.

Kovaan kasvuun lähtenyt it-toimiala tuo Ouluun 800 uutta työpaikkaa vuodessa, arvioi BusinessOulu.

18.4.2013 osallistun, Saksasta palattuani, Oulussa metsäteollisuuden tulevaisuuteen kurkistavaan seminaariin. Seminaarin nimenä on „Metsäala kasvuun“ ja tarkemmat tiedot löydät täältä. Saksaan lähdemme KK-Netistä kahden hengen voimalla ja tarkoituksena on tutkia, miten ydinvoimasta luopuminen eli ENERGIEWENDE vaikuttaa uusiutuvien energiamuotojen kehitykseen ja keskisuurten teknologiayritysten kasvuun.

Metsäala kasvuun -seminaari 15.4.2013 Oulun yliopiston Saalastinsali Perusteollisuutta arvostetaan jälleen. Yleisesti tunnustetaan, että metsäala pystyy uudistumaan.Odotukset ovat korkealla. Mitkä ovat puuntuotannon mahdollisuudet Pohjois-Suomessa? Onko Pohjois-Suomen puulle käyttöä lähitulevaisuudessa? Millä edellytyksillä metsäala saadaan kasvuun? 

Muun muassa näihin kysymyksiin saamme vastauksia Oulussa järjestettävässä seminaarissa. Puhujakorokkeelle marssitetaan alan johtavia asiantuntijoita ja merkittäviä toimijoita. Suomen hallituksen puheenvuoron esittää liikenneministeri Merja Kyllönen. Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun. Puhetta johtaa seminaaripäivän ajan Kalevan päätoimittaja Markku Mantila.

KAUPPALEHTI

 

Ouluun odotetaan syntyvän vuosittain yhteensä 2 000 – 2500 työpaikkaa, joten it-alan osuus on merkittävä.
It-sektori työllistää kaupungissa tällä hetkellä noin 15 000 ammattilaista. Alan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin neljä miljardia euroa.

HELGE: Elämme jännittäviä aikoja, EU:n pankkiirit ja poliitikot ovat 2000-luvulla lapioinneet valtavia suummia  tuottamattomiin infrastruktuurikohteisiin, mutta silti Saksa, Itävalta, Sveitsi ja Hollanti porskuttavat. Pohjoismaissakin talouselämä on kohtuullisen hyvässä kunnossa. On rakennettu teitä, siltoja, lentokenttiä, asuntoja ja turistiparatiiseja, joille ei ole löytynyt maksavia asiakkaita, mutta eiköhän tästäkin alhosta vieltä selvitä kuivin jaloin?

Oulussa toimii yli 600 korkean teknologian yritystä, joista kolmasosa kansainvälisillä markkinoilla. Esimerkiksi langattoman tiedonsiirron ja radioteknologian parissa työskentelee useita kymmeniä kansainvälisiä yrityksiä sekä tutkimuslaitoksia.

9 Kommentare zu „Aurinko paistaa kohta risukasaan

 1. Helge…erään hammaslääkärikäynnin yhteydessä lueskelin jotain Suomen Kuvalehteä tai oliko Taloussanomat?
  No annahan olla.Jutut olivat täynnä intoa ja positiivisuutta.Suomi oli nousussa ja kunhan hiukan jaksetaan odottaa se lähtee suorastaan lentoon.Kaivokset ovat tulevaisuutemme ja metalli alkaa porskuttamaan.IT sektorikin palautuu uuteen kukoistukseen Nokian pikku notkahduksen jälkeen.Innostuin itsekin että mikäs meidän täällä.

  Hiukan ennen suuhygienistin sisäänkutsua katsoin lehden kanteen…se oli vuodelta 2006.

  Se oli aikaa jolloin Salossakin oli vielä tulevaisuutta!

 2. Kyllä se juuri noin on. Lueskelin „Palomies“-lehteä. Siinä oli tilastoa suurimmista tulipaloista kvartaaleittain. Voidaan tilaston mukaan perustellusti todeta, että sahateollisuus voi jo niin hyvin, ettei yhtään kunnon sahapaloa ole ollut kahteen kvartaaliin.
  Kaikesta päätellen Suomessa ja Euroopassa menee todella hyvin. Kyproksen pankkienkin tietokoneet sulivat suoltaessaan talletusten pitkiä numerosarjoja Neitsytsaarien suuntaan.

 3. barabellum, sahoja on suljettu siinä määrin, ettei enää kapasiteettia kannata vähentää. Jos Pohjois-Korea aloittaa ydinsodan, on odotettavissa uusi sahatavaran kysyntäbuumi ja silloin täällä pannaan sirkkelit iloisesti soimaan.

 4. kyl se aurinko paistaa risukasaan mulla sepollakin blogin otsikon mukaisesti vittuilusta puhumattakaan PERKELEEN HEMMETTI !! JA PLÖÖÖÖ !!

 5. Eräs tuttuni näytti erään graafikkoporukan tekemää pienen piirin lehteä.
  Nimi oli lupaava:
  Panomies
  Helpotusta kaikille..se ei ollut sittenkään pornolehti vaan enemmänkin opiskelijoiden pilailulehdykkä Äpyn tyyliin.
  Takakannessa toki Ottolonkero.
  Ilmeisesti rahoituksen opiskelijat?

 6. Tobe, Panomies olisi oiva nimi pankkien asiakaslehdeksi. Ulosottomies-lehdelle ennakoisin satojentuhansien lukijakuntaa. Olisi helkutin jännä lukea, miten huonosti naapureilla menee, että pystyisi omaa kurjuuttaan suhteuttamaan. Nykyiset mediat eivät tarjoa tällaiselle kurkistelulle tilaa. Seiskakin keskittyy alenevilla myyntiluvuilla poliitikkoihin ja julkkuihin. Missä on keski- ja alaluokkien elämää kuvaavat kurjistumistarinat? Uusi HYMY kehiin.

 7. MINULLA TONY HAGERLUNDILLA TULI TOSI PAKSUT PASKA PÖTKÖT WC-TILOISSA KUN OLIN PASKALLA EI MENNYT ENSIMMÄISELLÄ VEDOLLA ALAS PÖNTÖSTÄ

  LISÄTIETOJA PUH:0505443323

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s