Vihreä talous vaikeuksissa

Ministeri Heidi Hautalan toimet harmaan talouden hutkijana ja tukijana nousi eilen otsikoihin. Hautalan harmaapesulaskun suuruus on hänen omien muistikuvien mukaan “kymppejä” ja palvelun toimittajan mielestä “satasia”. Tonnista oli maininta iltapäivälehdessä. No, tämä lienee maan tapa ja ministerikin voi horjahtaa. Teko tapahtui ennen ministeripestiä. Ihmetyttää, ettei Mepin palkoilla pysty maksamaan laskua täysimääräisenä kuittia vastaan.

ESPANJAN VIHREÄT TYÖPAIKAT

Espanjan vihreä talous on sekin vaikeuksissa. Teollisuusministeri Jose Manuel Soria kertoi vuosi takaperin, ettei Espanjan valtion kassa kestä enempää uusiutuvan energian tukemista.

Espanjan valtiolla on tämän viikon KL:n mukaan noin 24 miljardin euron edestä energiavelkaa, joka on suoraa seurausta uusiutuvan energian hankkeiden tukemisesta. Maan energiavelka on kasvanut vuosittain noin kolmella miljardilla eurolla. Pääasiassa siksi, että uusiutuvan energian tuotannolle, aurinko- ja tuulivoimalle, on maksettu vuositasolla seitsemän miljardin edestä tariffitukea.

 • Perinteisen energiatuotannon verotusta ja sähkön hintaa on jouduttu nostamaan
 • Uusiutuvan energian velkasaatavia on miljarditolkulla paikallisilla pankeilla
 • Italia, Espanja ja Saksa ovat leikanneet vihreän energian tukia kovalla kädellä

Teollisuus marisee rikkidirektiivistä. Tuulimyllyjen tuotanto on vaakalaudalla. Finnair vähentää edelleen väkeä. Talvivaara säteilee. Vihreät toimintakonseptit ovat muuttuneet entistä harmaammiksi. Vihreän talouden tunnusluvut näyttävät punaista vihreän työllistämisen mallimaassa – Espanjassa. Suomen vihreä kulta ei kohta kelpaa paperina tai sahatavarana kellekään.

LÄHTEEKÖ MINISTERI?

Pakkaako Heidi Hautala ensi viikolla kimpsunsa ja kimpsunsa pieneen pahvilaatikkoon ja harmaan talouden ministeriöön tulee joku periaatteen mies tai nainen, joka maksaa laskunsa kuittia vastaan, pankin kautta?

vihreatalous1

LÄHDE: Kauppalehti ja iltalehdet

15 Kommentare zu „Vihreä talous vaikeuksissa

 1. Nyt sisäistin lopullisesti mitä PS:n lobbari Putkonen tarkoittaa puhuessaan Vihreästä harhasta.
  Aina maksaa joku muu kun Vihreä teettää, keksii,puhuu,jakaa,takaa.

  Mutta?
  Mitä opimme tästä? No emme sitä että Vihreäkin on ihminen joka einosaa, jaksa , viitsi verobyrokratiaa, vaan sen me opimme että kaveri jätetään jos kaverille on käymässä huonosti.
  Pekka Haavistokin vain odotti Hautalan johtopäätöksiä ja ilmeisesti haluaa saada tytön pois hallituksesta.
  Pekka taitaa tahtoa sinne itse?
  Moni kuukin aloitti Hautalalla tanssin ja eipä siitä pisteitä jaella.

 2. ToBe, hyvin hämärästi muistelen, että Hautala ja Lipponen eivät tulleet keskenään toimeen. Ministerinä Heidi on käynyt ylimielisten Finnair-johtajien kimppuun.

  Kävin tänään Talvivaarassa, jossa sikäläiset duunarit, kaivosjohtajasta alkaen, vaistailvat avoimesti ja auliisti 1 500 vieraan kysymyksiin. Vihreiden mielestä tästä ympäristökatastrofista on päästävä kiireen vilkkaan eroon.

  Toisaalta Hautala on peukuttanut Solidiumin lisäpanostuksen puolesta.

  Vihreistä on tullut „perinteinen puolue“. Avainhenkilöt eivät enää sido itseään kettingillä harvesterin tai kaivinkoneen kylkeen. Oma etu maistuu myös idealisteille.

  Valta korruptoi, se maistuu makealta, verot ovat munkin mielestä perkelee keksimiä. Pannaan työnantajien sivukulut veronmaksajien piikkiin.

 3. Punainenkaan ekonomia ei toimi ja sininen on jähmettymässä.
  Kieslowskin trilogia on valmis.
  Musta tuntuu, että yhä useampi uskoo mustaan vaihtoehtoon.

 4. Ei jättäytynyt Hautala potkittavaksi, vaan hyökkäsi. Tehokkaasti ja uskottavasti ainakin puolusti itseään.

 5. Kävinpä lukaisemassa nuo Hurjan-Heidin seikkailut. Onko Suomella varaa pitää hallituksessaan kyseisenlaista ministeriä. Suomettuneisuutta pitäisi olla edes sen verran, ettei päästettäisi Venäjä-suhteitamme kriisitasolle. Siihen on mahdollisuudet tämän Heidi-ja Kypros-projektien kautta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s