Mikrotyötäkin tarvitaan: EU:ssa 26 miljoonaa työtöntä

2011-10-12 15.20.13

KUVA: “Kassan kautta” – Helge V. Keitel, Sotkamo, Finland (2011)

Euroalueen työttömyys nousi marraskuussa (2013) 11,8 prosenttiin: 18,8 miljoonaa ihmistä on vailla työtä yhteisvaluutta-alueella. Koko unionin työttömyys pysyi 10,7 prosentissa, mutta ylitti ensimmäistä kertaa 26 miljoonan työttömän rajapyykin.

Pohjoismaissa on parisenkymmentä miljoonaa asukasta. Joten meidän on lisättävä joukkoon Benelux-maat, jotta tilaston edellyttämä määrä lähentelisi viittäkymmentä miljoonaa. Lisään rakennekuvausyhtälöön varmuuden vuoksi vielä kaikki Baltian maat. Ja kuvitelkaa: yhdelläkään ihmisellä ei olisi noissa maissa duunia. Sitä nuo luvut tarkoittavat.

Vaihtoehdoksi tarjoan Ranskaa, jossa asuu yli viisikymmentä miljoonaa ihmistä: ei ainuttakaan työpaikkaa!! Näin karmealta EU:n työllisyystilanne näyttää. Ja työttömyysongelma kriisimaissa pahenee edelleen, kun valtiot joutuvat leikkaamaan hyvinvointipalveluista tullakseen toimeen. Mikä tarkoittaa, että eivät saa halpakorkoista lainaa entisten lisäksi.

Velkaa on otettu velan katteeksi, hyvinvoinnin varmistamiseksi ja rakenteiden vahvistamiseksi. Tätä peliä on jatkettu monta vuosikymmentä. Uutta uljasta Eurooppaa on rakennettu, niin kuin huomista ja velanmaksupäivää ei olisi, ja nyt pähkäillään ihanaa rakennelmaa, joka tuottaa huonosti, joka myy kehnosti ja jossa velka on aina vieraanamme.

Kansalliset hyvinvointijärjestelmät ovat menettäneet selvästi kykyään turvata kotitalouksien tuloja kriisin vaikutuksia vastaan. Pienet pikavipit eivät enää pidä kansakuntia pystyssä; mikrovaltioittenkin on pakko ottaa täppää lainaksi miljarditolkulla.

Vuodelle 2013 kehityksen ennakoijat eivät näe juurikaan valonpilkahduksia. Jäsenmailta toivotaan uudistuksia työmarkkinoille ja hyvinvointipalveluihin. Miten velat maksetaan ja hyvinvointi taataan, jos suuri osa kansalaisista potkivat kiviä kilometritehtaalla?

Ekonomistit uskovat Euroopan työttömyystilanteen pahenevan. Euroalueen työttömyys saattaa nousta 2014 alussa jopa 12,5 prosenttiin. Kuka keksii, missä miljoonissa työttömyysluvut ovat vuoden kuluttua?

Jotain pitäis tehrä!

22 Kommentare zu „Mikrotyötäkin tarvitaan: EU:ssa 26 miljoonaa työtöntä

 1. Kuulepas nyt Helge. Et ilmeisesti ole oikein ymmärtänyt kansainvälistä taloutta. Kun kaikki raha on velkaa, sitä tehdään juuri lisää sillä, että suuri osa kansalaisista potkivat kiviä kilometritehtaalla? Mitä enemmän potkivat, sitä enemmän maailmassa on rahaa.

  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/12/antamisen-iloa.html

  Ei ehkä Frankfurtissa eikä Pariisissa, Helsingistä nyt puhumattakaan, mutta Wall Streetillä ja Cityssä tai niiden toimesta suojassa siellä missä palmupuut huojuvat.

 2. Niihä se on, Pojat

  Totta, kaikki raha on velkaa. Velkaa jaetaan niille joilla on maata ja metsää. Kuka tahansa agronomin plattu tietää jo ensimmäisenä opintovuotenaan, että omistetun ja vuokratun peltomaan pinta-alan perusteella jaetaan tätä EU velkaa hakijalle. Jokainen agronomin planttu jo ennen opintojaan tietää ettei kukaan ole koskaan mitannut tuetulta pinta-alalta myytävän sadon määrää.

  Ennen läänittivät (kahmivat) niityt, pellot ja kylät itselleen Euroopan aateliset – Suomessa läänitykset on toteutettu EU: hun liittymisen myötä.

  Nyt maassa on jo ostettu isän ja äidin virkaeläkkeen säästöillä jos metsät on myyty loppuun isoja koneita ja meillä „ruraliassa“ alla vihreän veran luomusta löpisten pistetään jo kaikki liiat rengit ja piiat tolppatehtaalle.

  Ja Urpilaiset kuuluttavat EK:n poikien kera palkkamalttia.

  Syrjäperillä ja kehäkolmosen ulkopuolla jo tarvitaan kannattavaan maitotehtaaseen vähintäin kaksi lypsyrobottia ( 100 lehmää) ja traktorissa pitää olla 200 hv.

  Muuten ei tämä meille painettu ja jaettu EU – velka kannata.

  Katsokaa Poja mitä ja kuin suuria määriä on tarjolla kalustoa käytettyjen kuorma-autojen ja traktoreiden saiteissa.

 3. Meillä isä ja äiti pollottavat yhteensä 7000 virkaeläkkeillä ja ovat siinä sivussa hoitaneet 50 ha peltoa ja 100 ha metsää.

  Niistä sivuhommista molemmille tulee n. 1000 euroa kuussa MYEL eläkettä.

  Toisinaan nämä hyväkuntoiset 60 kymppiset vanhukset jotka tekevät hienoilla koneilla klapeja joita myyvät (toimittavat) vaihtokaupalla kuiteitta edullisesti tutuilleen ja poliitikkokavereileen.

  Siin sivussa kiroillen verojaan joita eläkkeistään maksavat joka kuukausi n. 4000 euroa..

  Niin, että hyvin on MTK hommat hoitanut jos jatkajat saavat robottimaidolle euron korotuksen litralle – se tekee jatkajille robottinavetassa kunnan palkkaamien lomitajien hoidellessa lomituksia vuodessa vain 100 000 eeroa lisää liksaa.

 4. Muistelen, että parikymmentä vuotta sitten poliittisesti valitut Kepun ja MTK:n hyväksymät MYEL asiamiehet huorasivat mantraa; maksakaa vähin mahdollinen tätä eläkevakuutusmaksua, Valtion on lopulta maksettava eläkkeenne.

  Niin nämä pientilallliset, metsä- ja porotiloilla tekivät, jättivät maksunsa maksamatta.

  Tässä ollaan ja maataan kuin on pedattu, syrjäperillä, näiden herrojen ja eliittin seurana.

  Kepu ja MTK tietävät vaan ovat muina miehinä näine luomuineen.

  Voi vittu.

 5. Tännehän on sattunut osuva yhteisulostus 20 vuoden ajalta Kepun kuntien ja MTK:n yhteisestä ongelmasta, Ruraliasta sekä kunnanvaltuustojen eläkeläisakoista ja – ukoista.

 6. Harva ymmärtää, miten vakava nuorisotyöttömyys tulee seurauksiltaannolemaan.
  60luvun liikehdintä oli pientä tulevaan verrattuna.
  Nyt nuorilla espanjassa ja kohta Ranskassakin ei ole mitään näkymää.
  Lopulta erilaiset Le Penit antavat elämälle tarkoituksen.Kun on jotain mitä yhdessä vihata, on syy elää edelleen.
  Näinhän ne vallankumoukset etenevät.
  Muoto sille kumoukselle on vielä hakusessa.Muutos on niin nopeaa, ettei porukka ehdi järjestäytyä, kun jo joku uusi aate ottaa kipinää.

  Se näkee, joka elää.

  Yksi kumousnon ikuinen.Se on eriarvoisuus.Tietotekniikka ei suinkaan vähentänyt sitä, vaan aina jollainnon paremmat vermeet ja siten kilpailuetu.Vaikka maailmassa on suhteellisesti vähemmän köyhiä kuin vaikkapa 20 vuotta sitten, heidän absoluuttinen määränsä senkunnkasvaa.

  Kevyenä loppuhavaintona ranskalaisista.
  He ovat niin kielensä lumoissa, että joutuvat sotimaankin ainoastaan ranskankielisissä maissa.
  Malia voi valloittaa tai puolustaa kun porukka osaa antautua oikealla kielellä.

 7. ToBe, kuskytluvun nuoret partaradikaalit astuivat vallan kamareihin, aloittivat hyvinvointiyhteiskunnan urakoinnin. Naiset rynnivät työelämään ja kouluttautuivat miehiä paremmiksi ja synnyttivät joka paikkaan ehtivän soisaalitanttailmiön. Nuorten tyytymättömyys johti Berliinin-muurin kaatumiseen. Nuorten tuella Boris Jeltsin nousi panssarivaunun päälle puhumaan Neuvostoliittoa nurin.

  Luotan siihen, ettei nuorilta konstit lopu. Murroksen syvyyttä en osaa ennustaa, kehityksen suuntaa on vaikea nähdä.

  Ongelmista suurin lienee työn katoaminen USA / EU tehtaista ja telakoilta. Työ on keksittävä uudelleen. Parempaan huomiseen on edettävä upouusia duuneja ajatellen ja kehitellen. Vapaa-ajan ihanne toimii huonosti, jos pitkälle koulutetun kuukausipalkka on alle 500 euroa kuukaudessa.

  Euroopassa on 26 miljoonaa työtöntä. Maailmanlaajuisesti työttömiä on satoja miljoonia. Puhdasta vettä, saniteettitiloja, ruokaa ja asuntoa vailla on miljardi ihmistä. Ongelmat eivät ole kadonneet tellukselta. Tarpeita on, emme vain tiedä, miten tarttua niihin. Nuorten on pakko keksiä ratkaisija tarjolla oleviin globaaliin ja paikallisiin ongelmiin.

  Kulutusyhteiskunta on juuttunut tarpeettoman roinan tuottamiseen. Kyllä meillä kännyköitä riittää, mutta ei kaikille kattoa pään päälle. Hyvinvointivaltioissa kaapit ja varastot täynnä tarpeetonta. Kaatopaikat maisemoidaan freestyle-rinteiksi.

  Tuotannon rakennemuutoksen pitäisi ohjata tekemistä sinne, missä on todellisia puutteita ja tarpeita. Siinä sivussa on keksittävä keino uuden rakenteen rahoittamiseen. Eiköhän tässä riitä tekemistä sata vuotta eteenpäin.

 8. Vasemmalla kaikkeen ratkaisuna esitetään rikkaiden verojen korotusta.Se on masentavaa populismia.
  Oikealla taa tarjolla onnse ikuinennyrittäjyys.
  Muita vaihtoehtoja ei ole näkyvissä.
  Jenkkilässä noustaan taas kerran kun ovat joustavia ja meillä odotetaan valtiota apuun.
  Pitäisi vihdoin ymmärtää, että apu on yhtä lähellä kuin oma pää.

 9. Helge ja ToBe

  Teidän mielipiteisiinne on helppo yhtyä. Johtuisiko iästä? 😉

  Kaksi poimintaa; „Pitäisi vihdoin ymmärtää, että apu on yhtä lähellä kuin oma pää“ ja „Valtion tehtävänä ei ole pyörittää tappiollisia bisneksiä. Siinä menevät veronmaksajan eurot kankkulankaivoon.“ Jälkimmäinen kommenttisi Helanesin Sietämättömän saamattomaan.

  Vastaus on yhteiskunnallisten roolien sotkeentumisessa ja erityisesti poliittisten puolueiden roolin kasvussa. Kuten viimeksi tämänpäiväisessä jutussani väitän, ja nyt myös nojautuen suihin „suurempiin“, http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/01/eivat-poliitikkomme-tyhmia-ole.html politiikan sotkeentuminen virkamiesten alueelle ja joskus päin vastoin, poliitikkojen sotkeentuminen yritysten johtamiseen ja niittenkin osalta joskus päinvastoin, mikrotasolla sosiaalitanttojen ja koulukuraattorien sotkeentuminen perheitten asioihin ja usein päinvastoin aikaansaa tilanteen, jossa kukaan ei vastaa enää mistään. Kaikki vaan haluaa.

  Niitten vastuuttomien haluamisten hintaa me maksamme ja tulemme maksamaan aina siihen asti kuin nykyinen ajattelutapamme jatkuu. Ja se on aivan liian kauan se.

 10. Meillä on taakkana valtiokapitalistinen perinne. Enso kusetti ja Valmetti olivat valtion omistamia firmoja. Viinaa tislataan edelleen valtion toimesta. Sinivalkoiset siivet on yhä valtiolla. Kaivostoiminta, kuparisulattamot ja rautaruukit olivat valtion firmoja.

  Nyt eletään sekataloudesta irrottautumisen vaihetta. Kuvaputkitehtaita ei enää rakenneta sorsastajien johdolla valtion piikkiin. Valtiota pyydetään apuun, jos toimialalla menee huonosti. Kapitalisti ei mielellään keskity köyhäinhoitoon.

  Roolitus on edelleen pielessä maassamme. Six-pack-hallitus yrittää koukata päätöksenteon tueksi hyvinvointivaltion, sosiaalitemmellyksen ja työpaikkojen vaalimisen. Suomi elää edelleen veronkannolla ja hyvinvoinnin jakovaralla.

  Valtio on liian monessa mukana. Ilman sitä ei saada pystyyn mikro- eikä makroyrityksiä. Riskirahoitusta annetaan väärästä osoitteesta. Sijoittajien pitäisi bisnesvainullaan nähdä, mihin pajatsoon euronsa lataa.

  Sekatalous hämärtää äänestäjienkin ajatuskulkua. Ennen kaikki oli paremmin, kun kukaan ei meitä Gutzeniinattanut.

  Kekkonen on valtakuntamme viimeinen sosialisti. Hän osasi bilateraalikaupan. Äijä tuli kauppamatkoiltaan karvareuhka kallellaan, sopimuspaperit avustajien salkuissa ja nyt näiltä nykyministereiltä odotetaan samaa, vaikka maapallo on ehtinyt kiertää monen monta kertaa akselinsa ympäri.

  Oisko tarpeen kelata jonkinlaista tulevaisuusprojektia, jossa valtionkapitalismi puretaan veke alta pois, että yrittäjät pääsisivät näyttämään kyntensä. En minä vaadi ammattipoliitikoilta liikemiestaitoja.

  Jokainen hoitakoot omat tehtävänsä. Lakkautetaan TEM ja ELY, Sitra ja Finnvera. Kokeillaan, miten kapitalismi toimii ja jos full-scale koe menee vituroilleen, voimme kääntyä Kekkosen perillisten puoleen, tai pyytää apua niiltä, jotka ovat puskeneet koiranputkea kauan (Valco-Sorsa, Kostamus-Kekkonen, Uolevi Raade, Helge Haavisto jne)

 11. Helge

  En minäkään poliitikoilta edellytä liikemiestaitoja, mutta edellytän sitä liikemiehiltä. Valitettavasti monet Suomen perinteisten suuryritysten johtajista ovat aikinaan oppineet, että ei niitä taitoja tarvitse. Riittää, kun yritys on liian suuri kaatumaan. Onneksi osa(?) tästä porukasta lienee jo eläkkeellä. Mitä nyt joku Talvivaara ja muutaa muu vielä potkii tutkainta vasten.

  Yrittäjiltä sitä on pakko edellyttää, koska he eivät koskaan muulla tavalla kasva tarpeeksi suuriksi. Elleivät satu kuulumaan niihin harvoihin ja valittuihin, joiden on ennemminki opeteltava, miten puhua kauniisti virkamiehille ja muille rahoittajille, jotta saisivat lisää rahaa poltettavakseen.

  Mikro-ja makroyritykset saadaan kyllä pystyyn ilman valtiota, mutta eduskunnasta ei löydy riittävästi yhteistä tahtoa laatimaan sellaisia pelisääntöjä, jotka antaisivat pitkäjänteisesti turvallisen toimintaympäristön. Samalla sellaisen, joka kohtelisi palkansaajia ja yrittäjiä tasavertaisesti. Ei samalla tavalla vaan tasavertaisesti.

  Ehdotuksesi tuista luopumiseksi on erinomainen tavoite, mutta ei välittömästi. Päätös luopumisesta 5 tai 10 vuodentähtäimellä ja sitova (=lainvoimainen) ohjelma joka siihen johtaa. Muuten tulee liikaa ruumiita ja käy kuten saksalaiselle lääkärille aikoinaan; Opertion gelungen, Patient tod. Siihen meillä kaikkein vähiten on varaa.

 12. „Riittää, kun yritys on liian suuri kaatumaan.“

  Mainio lause hakki!
  Tuo selittää itse asiassa kaiken tässä maassa.Se mitä olen luullut Keskustalaiseksi sulle mulle peliksi, onkin puoluekentän ylittävä totuus.Edes Kokoomus ei ymmärrä miten tulee elää uudessa nopeasti muuttuvassa notkeiden ihmisten maailmassa.
  Heillä olisi ollut siihen ideologiset eväät, koska ideologiaa ei heillä ole.
  Nyt poliitikkojen suunnalta voi saada vain jälkisammutusapua suurten piippujen alasajon jälkeisiä tukitoimia.
  En pysty keksimään muuta keinoa ulos tästä noidankehästä, kuin yrittäjyys.Pitää yksinkertaisesti saada sellaiset yhteiskunnan pelisäännöt jossa yrittäjä on sankari kaikissa olosuhteissa.Vapauttakaa pahimmat verovangit ulos yrittämään.Jotkut heistä onnistuvat ja tuovat muillekin mammonaa.Asenne ratkaisee.Pois kateus ja jakaminen-Tilalle uuden tekeminen.
  Ohi poliitikkojen pitää päästä, koska siellä jaetaan maailman tappiin sellaista mitä ei ole.

 13. No en hakki sitten millään.
  Eduskunnassa ei ole montaa joille tämä asia on selvä kuin pläkki.
  Luotan silti nuorisoon, joille kekkoslovakian ja Väyrystelyn aika on vain satuja kirjaston osastolta „Kootut valheet“.
  Nuoriso joka jo nyt ymmärtää euroopan kotimaaksi ja joille Thaimaa on kuin Ahvenanmaa meille äijille.
  Immeiset jotka ovat opikelleet opintnsa alusta loppuun englanniksi ja matkan varrella on tarttunut muutama muu kieli ja ne sujuvat flytande..heissä on se mahdollisuus.Heille ei SAK:n jäsenyys puhumattakaan Keskustan tupailta ei edusta arvokasta kansanperinnettä.He ymmärtävät kaiken olevan turha jollei viivan alle jää hilloa ja ja sitä on syytä jäädä jotta voi investoida lisää.
  Valtion tehtävä ei ole kupata aloittavaa yritystoimintaa, vaan hyväksyä että pienikin yritys on arvokkain kun se on olemassa ja menestyy.Hämärästi asiani muotoilin, mutta kyllä verotuksella voidaan vaikuttaa.Koulutus…niin sinne olisi syytä saada asennemuutos.Ei opinnoissa voi puhua yrittämisestä kuin jostain luvanvaraisesta nippa nappa sallitusta toiminnasta, jota tulee valvoa.Virkamiestä tulee valvoa ja yrittämistä pitää ymmärtää.
  Onko todella mahdotonta palkita työllistävä yrittäjä/yritys henkilökohtaisesti?Minä vaan kysyn.

 14. Herrat! GM oli Amerikalle liian suuri kaatumaan. Obama tyrkkäsi autonvalmistajille miljardeja. Nyt USA:n autoteollisuudella menee hyvin. Autoja myydään kuin viimeistä päivää.

  Miten Suomen hallitus pystyisi luomaan vakaan ja luotettavan toimintaympäristön?

  Pienen maan hallitisijat ja johtajat istuvat kaarnalaivassa, jota maailmantalous keikuttaa. Yritykset ovat joko samassa veneessä tai irraallaan, sikin sokin, itse kukin yrittäen purjehtia turvasatamiin.

  Helppoja bisneksiä ei taida olla telluksella tarjolla, mutta arvaan, että poliitikot kiittävät viisauttaan, kun nousu kaappaa mennessään sahoja, pajoja ja it-verstaita. Jos edes joku pääsee menestyksen makuun.

  Viime aikoina talousnerojen äänenpainot ovat muuttuneet: emme ole niin kusessa kuin vielä ennen joulua manattiin.

  Ehkä aurinko vielä paistaa Euroopan laitapoluille. Osa meistä kulkee aina kadun varjoisella puolella, ettei syntyisi kasvoille uurteita ja keholle rusketusraitoja.

 15. Jospa tuosta Helgen kommentista vielä vähän jatkaisi pohdiskelua.

  Pienen maan ongelmana on pienet markkinat. Pienille markkinoille mahtuu vain pieniä yrityksiä. Niin oli ennen. Nykyisin kotimarkkinamme on vajaat 500 miljoonaa ihmistä ja vientimarkkinat siihen päälle. Sen kyllä pitäiisi riittää, jos osaamme sen hyödyksemme käyttää.

  Kun Suomen markkinat eivät yksin ole riittävän suuret, eikä raaka-aineitakaan täällä niin kovin kaksisesti löydy, meidän mahdollisuutemme perustuisi pitkälti päihin, ihmisiin ja osaamiseen. Varmasti vähitellen siihen pitkälti perustuukin. Mutta sitä osaamista – inhimillistä osaamista – muualla on tarjola vielä enemmän. Mikä meistä nyt niin poikkeuksellisen osaavia tekisi?

  Jos kuitenkin kävisi niin, että osaamisen varaan pystyisimme toimeentulomme rakentamaan, sen riittävä painoarvo ja näkyvyys tulisi paljolti suuruuden avulla? Sekä kotimarkkinoilla että suuressa maailmassa. Eikä niitä suuria asiantuntijayrityksiä montaa Suomeen mahdu. Jolloin ongelma edelleen jatkuisi, koska kukin olisi „liian suuri kaatumaan“. Vähän samoin kuin Nokia vielä hetki sitten.

  Jos ne taas pieninä tulisivat todella maailmanluokassa kiinnostaviksi, ne ostettaisi aika nopeasti pois kulkemasta. Näin lienee jo monen osaamisintensiivisen kasvuyrityksen osalta käynytkin? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/03/miksi-me-oikein-tuemme.html

  Ja miksi osaamisintensiivinen asiantuntijayritys toimisi juuri siellä, missä markkinat eivät ainakaan ole, osaavien työntekijöitten määrä on hyvin rajallinen, eikä löydy valmistavaa teollisuutta, edullista verokohtelua, ei edes miellyttävää ilmastoa?

  „Miten Suomen hallitus pystyisi luomaan vakaan ja luotettavan toimintaympäristön?“ on erinomainen kysymys. Sillä se kuuluu juuri siihen osaamiseen, jolla meidän toivotaan tulevaisuudessa itsemme elättävän. Jos vähän erinomaista kysymystä muotoilisi uuteen muotoon; miten Suomen hallitus aikoo luoda vakaan ja luotettavan toimintaympäristön osaamispohjaiselle yritystoiminnalle ja työlle?

  Jatkuvat verojen korotukset, tervehdytykset, säästöt, tehostamiset, leikkaamiset, irtisanomiset eivät ainakaan lisää osaamispohjaisen yritystoiminnan kasvuedellytyksiä. Päinvastoin. Ne muuttavat osaamisen viennin osaajien vienniksi.

 16. Olen miettinyt miten Suomen käy ja nähnyt sellaisen kuvan missä suomalaisille käy oikein hyvin.
  Siihen visioon ei mahdu toki nykyisenkaltainen Suomen valtio byrokratioineen.

  Loistavasti koulutettu nuorisomme ottaa euroopan kotimaakseen jo nyt.
  Muualla työnteko alkaa olla vakio ja työn vaatiminen kotikulmille jotain lapsellista kekkoslovakiaa, jossa elettiin yhtiön varjossa .

  Pienetkin suomalaiset yritykset ovat kansainvälisiä.Niiden henkilöstö vain osittain suomalaista.Osaamisemme tarjoaa meille suomalaisille töitä jatkossakin, mutta ei niitä työpisteitä kanneta vaikkapa Kymenlaaksoon, vaan ne ovat kaikkialla maailmassa.
  Jakaannumme siis menestyjiin ja niihin, jotka eivät pärjää omin voimin. Nykyiseen byrokratiaan ja korkeaan verotukseen eivät seuraavat pärjääjä sukupolvet suostu.He toimivat samoin kuin rallitähdet ja Räikköset nykyisin.He optimoivat oman elonsa.

  Tulot voivat olla muutenkin enemmän menestyksen perustuvia ja ne saattavat jakautua aivan erilailla kuin nykyään.
  On kovin virastomaista kuvitella palkan nousevan koko ajan kohti eläkettä.Voihan se olla että pääosa saadaan muutamassa innovaatiovuodessa ja silloin ei ole syytä jakaa siitä verottajalle progressiivisen kaavan mukaan.

  Vakaus ja muut kysymykset eivät ehkä ole enää yhteisiä, koska jokainen huolehtii ensin itsestään ja lähimmäisistään.
  Joillekin tuollainen visio on helvetti, mutta joillekin se on taivas.En osaa sanoa kumpaan leiriin enemmän kuulun.

  Nykyisenkaltaista Suomea tuskin enään on.Suomi muuttuu kirjallisuudeksi.Yritykset ovat jo globaaleja ja se tapahtuu pakosta.
  Sama pakko ajaa ihmiset uuteen muottiin.Monelle se on suuri seikkailu ja monelle mahdoton tehtävä.

 17. ToBe, sinä muovasit katjaisen kansan (taipuisa) eurooppalaiseksi. Visiosi irrottautuu kansallisromantiikasta, Snellmanista ja Runebergista. Veljekset (7) ja ilvekset ovat jo kauan kiertäny muaailmoo. Globaaleissa firmoissa työkielenä on Englanti, suomea haastetaan kahvitauolla etnisen enemmistön painostuksesta. Leipä on pieninä palasina maailmalla: Vårt land är fattigt och skall så bli… Joten nuorten ja osaavien on pakko ryhtyä „oman onnensa sepiksi“. Tuntemani nuoret ovat sitä. Ei se sen kummempaa ollut Kalevalan syntyaikoinakaan. Yksilön vastuuta joudutaan kasvattamaan ja byrokratiaa karsittava, ettei kustannustaso karkaa käsistä. Rakennemuutoksen avainlukuna pitäisin sitä, miten paljon on väkeä „holohoussektorilla“ ja „yksityisellä puolella“. Siirtäisin entistä enemmän väkeä holhouksen puolelta tuottavaan työhön.

 18. „Siirtäisin entistä enemmän väkeä holhouksen puolelta tuottavaan työhön.“

  Tuossahan se minun filosofiani tulikin yhdessä lauseessa.Tack Helge.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s