Kuka kannattaa loistoristeilijöiden rahoittamista?

Olen ollut pienestä pitäen niin monessa mukana, etten koe jännitystä, vaikka miljarditilaus ei päätyisi firmamme tilauskirjaan. Pärjäämme paremmin pienemmilläkin toimeksiannoilla.

Jännitän toki asiakkaittemme uusia tilanteita: harmittaahan minuakin vaikkapa tämä Turun STX Europe –telakalle luvatun loistoristeilijä-hankkeen valuminen Ranskaan. Hallituksen kassasta ei löytynyt 50 miljoonan euron luottoa. Innovaatioavustus ei riittänyt.

“Amerikkalainen Royal Caribbean -varustamo ilmoitti, että sen seuraava luksusristeilijä rakennetaan Turun sijasta STX:n telakalla Saint Nazairessa, Ranskassa. Tämä iskee paitsi Turun telakkaan, myös suomalaisiin meriteollisuuden pk-yrityksiin”, kertoo Kauppalehti.

Vielä enemmän minua olisi jännittänyt laivan valmistumisvaiheessa, kun tilaaja olisi ryhtynyt tinkaamaan hintaa pienemmäksi. Mitenköhän varoissaan nämä kuninkaalliset luksusbåtskitilaajat ovat?

maj15_2010 086

Tuo viidenkymmenen miljoonan euron laina tilauksen varmistamiseksi saatiin tilaajan toimesta onnistuneesti uutiskärjeksi. Valtaosa suomalaisista ajattelee, että hölmöjä ovat hallitusherrat ja –rouvat.

Miljardien arvoiset urakat hukattiin vain muutaman hassun miljoonan takia.

Hankkeen muut vastuut ja vaikutukset ovat jääneet tiukasti salaisuuksien verhojen taa, vaikka riskit ovat myös tiedotusvälineiden tiedossa.

No, miljarditilauksen menetyksestä keskustellaan toki eduskunnassa tammikussa ja tosiasioita lyödään tiskiin mielipiderajojen molemmilta suunnilta.

Mitenköhän monta miljarditilausta meidänkin firma on menettänyt, kun asiakkaalla ei ole oikeasti ollut varaa ostaa edes kaarnalaivaa?

HUOMIO! Täälläkin teemasta keskustellaan.

PICTURE SOURCE:

English: Royal Caribbean International’s, „MS Oasis of the Seas“, captured as she makes her way into Port Everglades, Florida completing her 14-day delivery voyage from STX Europe, Turku, Finland.

Date: 13 November 2009

Author: Maryland Pride

Maryland Pride: I, the copyright holder of this work, release this work into the public domain. This applies worldwide. In some countries this may not be legally possible; if so: I grant anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.

5 Kommentare zu „Kuka kannattaa loistoristeilijöiden rahoittamista?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s