Rakennamme uuden ydinvoimalan

2011-09-06 16.32.55

Vakuutamme julkisesti, että uusi ydinvoimala nousee sikäli mikäli rahoitus järjestyy ja E.On ja E.Off tilalle saadaan joku muu toimija, jolla on rahaa, viehätysvoimaa ja vaikutusvaltaa.

Fennovoiman toimitusjohtajan vaihtuminen ei ennakoi hankkeen kaatumista: Suomi on sitoutunut ydinvoimaan tästä ikuisuuteen.

Uusien hankkeiden kannattavuudesta emme halua keskustella julkisuudessa, koska numerot vahvistaisivat kansalaisten uskoa ydinvoimattomuuteen.

Saksassa käytettävät Excel-taulukkolaskelmat eivät anna oikeaa lopputulosta Suomessa.

Ydinvoiman rakentaminen tulee mielestämme jatkossa entistä halvemmaksi, vaikka täyttä varmuutta ei ole laitosten valmistumisesta määräajassa… tai ylipäätään koskaan.

Rakentamisvaiheessa käytämme ulkomaalaista työvoimaa suomalaisen työn edistämiseksi muilla aloilla markkinoilla.

Suomi eli aikoinaan metsästä ja Nokiasta ja nyt on ydinvoiman vuoro: meillä on erittäin paljon alan osaamista, josta poikkeuksellisen harvalla ihmisellä on riittävästi tietoa.

Eläköön ydinvoima ja laitosten jätteet i “hundra tusende år” = 100 000 vuotta!

Disclaimer: kirjoittaja on ydinvoiman kannattaja, jonka heikot signaalit rekisteröi “kissan viikset”.

7 Kommentare zu „Rakennamme uuden ydinvoimalan

 1. Juha, niskakarvat pystyttävä kommentti. Lisään tähän vielä sen, että tästä vihreet ovat urputtaneet ja persut ja demarit olleet eri mieltä. Kokkareiden kannan ymmärtää, koska heidän pitää edistää yrittäjyyttä ja elinkeinoelämän kannanottoja. Excel on perkeleestä!

 2. Helge, sanoakseni jotain ihan itsekin. Kun Suomessa ei ole enää yhtään mitään merkittävää metsä- tai metalliteollisuutta (pl. Teuvo Hakkaraisen alati palava saha ja Teuvon sukulaisen autokorjaamo, jossa kuitista ei ole koskaan kuultukaan), niin ko. alojen valtiohallinnosta värvätty lobbaaja hokee vieläkin teollisuuden energiantarvetta.

  Ensin kuolevat tehtaat, sitten pääkonttori siirretään Kuola Lumpuriin, mutta lobbaajat elävät ikuisesti, mikä johtuu siitä, että he ovat jo uralle siirtyessään myyneet sielunsa itselleen perkeleelle, joka uusimman raamatuntutkimuksen valossa asuu tuolla http://kuvio.photoshelter.com/image/I0000ZOGkEq0lhLE

  😀

 3. Juha, aikoinaan ns. suhdannesahuri joutui polttamaan sahansa matalasuhdanteessa. Vakuutusyhtiö maksoi kustannukset ja alan teknologiayhtiölle saatiin uusia tilauksia. Nyt tämä kehityssykli on katkennut ja tuloksena on investointien laimeneminen.

  Kuititon palvelutoiminta mahdollistaisi menestyvän liiketoiminnan markkinatalouden harmailla aluielle, joissa palvelujen kysyntä ei ole täysin tapissa.

  Nokian Ollila uhkaili aikoinaan pääkonttorin siirtämisellä. Nyt Jormasta voisi kehittää piirrossarjan Kemin sarjakuvafestivaaleille.

  Jälkiteollisessa Suomessa muutaman vuoden takaiset puheet ovat stand-up komiikkaa. Harmillista on, ettei täkäläisillä toimarikoomikoilla ole kysyntää isommilla markkinoilla.

  Minäkin kirjoitin hiljattain Finnairista: firma pärjäsi hyvin monopolina. Fortum ei vielä ole samassa jamassa, mutta eiköhän sekin joudu markkinatalouden piiriin.

  Vapo menestyi mainiosti Pekkarisin aikakaudella, mutta vihreät vievät leivän tämänkin ympäristöaktivistin suusta.

  Seuraan sijaintini takia aktiivisesti kaivosteollisuuden boomia. Se päivä tulee, kun Angry Birds kuolla kupsahtaa saostusaltaisiin.

  Pelkään, että minusta tulee pessimisti, vaikka en ole sanonut halaistua sanaa eurosta ja EU:sta.

  Media seuraa edelleen silmä tarkkana, mitä Obama tai Romney sanovat. Musta pitäisi kuunnella, mitä Kiinan keisarilla on mielessä.

  Puhumme koko ajan vääristä asiosta.

 4. Miksi ydinjätteestä puhutaan aina negatiiviseen sävyyn, se on nähtävä mahdollisuutena, voi olla muutaman kymmenen vuoden päästä vaikka jonkin uuden tuotteen raaka-aine. Toiseksi ei kokkarit mitään yrittäjien ja elinkeinoelämän asiaa enää aja, ovat Kataisen kaudella muuttuneet sosialistiseksi verottajapuolueeksi ja tuhoavat yhdessä demarien kanssa hyvinvointivaltion perusteita, pian ei teollisuutta, ei työpaikkoja, ei veroja eikä myöskään hyvinvointia.

 5. Juha, pikusssa on fiksuja kirjoittajia; myönnetään.

  Virkku, olet kovasti oikeassa. Ydinjätteen kierrättämiseen keksitään varmasti 100 000 vuodessa hyviä ratkaisuja ja liiketoimintamalleja. Säteily on vähintään yhtä kiehtovaa kuin uskonto ja siksi me maallisen tietämyksen vangit olemme äimän käkenä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s