Teknologiateollisuus hakee uusia markkinoita

IMG_4711

KUVA: Pauli Ojala, Nordautomation Oy, Neste Oyj Porvoon Jalostamo (2012)

Kristiinankaupungissa toimiva Nordautomation Oy tunnetaan sahateollisuuden hovihankkijana. Referenssilistat kertovat suurista toimituksista eri puolille maailmaa: Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Venäjälle, Keski-Eurooppaan ja uusimpana Australia.

Mekaaninen puunjalostusteollisuus parantaa yhtiön ratkaisuilla prosessiensa tehokkuutta ja liiketoimintansa kannattavuutta. Lopullinen tuote voi olla yksittäinen laitteisto tai kokonainen tuotantolinja, mutta yhtä hyvin myös tehokkaasti ja luotettavasti toimiva prosessi.

Nordautomation Oy tuottaa tukinkäsittelyyn teknisiä ratkaisuja, joissa huippuluokan suorituskyky yhdistyy toimintavarmuuteen ja kestävyyteen. Mekaanisessa metsäteollisuudessa on useita vuosia ollut hiljaista, mikä pakottaa uusien markkinoiden etsimiseen.

– Konepajamme on rakentanut vuosikymmenet tukinkäsittelylaitteita. Pystymme paljon muuhunkin. Esimerkiksi Algol Oy:lle olemme valmistaneet ja varustelleet jo yli 1000 erikoissiltanosturia. Kuvassa on viime kesänä Nesteen Porvoon jalostamolle tekemämme nosturi,  kertoo toimitusjohtaja Pauli Ojala.

Sahapuolen tilaukset joudutaan poimimaan palasina maailmalta.

Nordautomation Oy toimittaa Veiston sahalinjaan Australian kaakkoisrannikolle, New South Walesiin, (Bombalaan) Combi-sahansyötön, alasahan laitteet ja sahatavarakuljettimet HewSaw-sahalinjalta dimensioon. Saha jalostaa Radiata-mäntyä. Viimeiset kontit lähtevät satamasta vuoden loppuun mennessä. Rakennustyöt käynnistyvät elokuussa 2011 ja projekti on määrä saada päätökseen joulukuussa 2012.

– Pyrin tuolla nosturijutulla esiintuomaan, että meillä on laatua aikaansaava osaava porukka pajallamme ja ajoittain paljonkin vapaata kapasiteettia nyt kun sahojen investoinnit ovat olleet vuosia jäissä, kertoo toimitusjohtaja Pauli Ojala.

Nosturit on suvereenisti Algollin tuotteita. Nordautomation valmistaa ne täysin varusteltuina ja lastaa ne kuljetuksiin pajaltaan loppuasiakkaille.

– Käytettävissämme on noin 7 000 neliön hallitilat, niissä riittää korkeutta ja nostokapasiteettia jopa 40 tonnia. Pystymme lastaamaan rekat sisällä, ja porukalta löytyy kokemus erikoiskuljetusten lastauksista, asennuksista ja kunnossapidosta.

Suomessa on monilla aloilla kovin hiljaista lukuun ottamatta kaivosalaa. Keskustelemme myös kaivosteollisteollisuuden investointibuumista. Tuleeko Nordautomation hakeutumaan uusille toimialoille, kun puujalan varaan ei voi jäädä?

– Kaivosteollisuuden kuljettimiin ja teräsrakenteisiin uskon meidän olevan sopiva toimittaja, kunhan vain saadaan sinne pää auki, Ojala vastaa.

Nordautomation on johtava tukinkäsittelytekniikan tekijä Pohjoismaissa. Liikevaihtomme on noin 10 miljoonaa euroa. Nordautomationin myynti, suunnittelu, projektinjohto ja hallinto sijaitsevat pääkonttorissa Kristiinankaupungissa, tuotantoyksikkö on Alajärvellä.

Nordautomation nettisivuilta löytyy kutsu Hämeenlinnaan ja Moskovaan: Tervetuloa messuille Moskovaan 22–26 lokakuuta! Lesdrevmash 2012, Moscow Russia Expocentre Pavilion 2 Hall 3  Osasto 23C22

5 Kommentare zu „Teknologiateollisuus hakee uusia markkinoita

 1. Tällä „kustannustehokkuudella“ ei uusia markkinoita löydy!
  On turha puhua taantumasta tai lamasta, kyse on rakennemuutoksesta.
  Vaikka osaamista onkin,niin hintakilpailussa emme pärjää.
  Työt jotka menevät ja menivät halvempien tuotantokustannusten maihin,
  ovat ja pysyvät siellä,takaisin palaamatta.

  Jos ja kun niitä uusia haasteita löydetää, niin niihin ei vastata nykyisellä
  kokoonpanolla. Hallit,koneet ja ihmiset jäävät tarpeettomiksi

  „Suomi elää metsästä“, kaikki rakentui liian tiiviisti „puunympärille“.
  Ei edes „jatkuvakehitys“ auta ,kun suunta on väärä.
  Osaamisesta tuli rasite, ja nyt on nöyristymisen aika, ja syytä katsoa peiliin
  ehkä olimme liian varmoja itsestämme?

 2. Anonyymi, totta puhut, rakennemuutos on oikea sana. Tuntemamme teollinen Suomi nojaa edelleen puunjalostukseen ja sotevan jälkeiseen metalliteollisuuden nousuun. Nokia, ICT ja Angry Birdsit edustavat välivaihetta, jolla pääsimme irti 90-luvun lamasta ja nyt tavoitellaan post-Nokia aikakauteen.

  Teknologiateollisuuden eväitä ei ole kokonaan syöty. Uskon innovaattoreihin, keksijöihin ja ongelmanratkaisijoihin. Tuntipalkaakilpailussa emme pärjää, on oltava älliä siinä, mitä tehdään.

  PK-yritykset joutuvat kehittämään uusia tuotteita ja varmistamaan asemiaan palveluilla: KONE pärjää mainiosti, vaikkei meillä ole pilvenpiirtäjiä nimeksikään. Outotec etenee samoilla linjoilla. Kemiran vesiosaaminen on mallikasta. Cleantecin ympärillä on jännittäviä firmoja.

  Mutta innovointia kaivataan. Pelkkä osaamisesta puhuminen ei riitä. Tarvitaan ratkaisukeskeisiä tekoja ja näyttöjä.

  En vielä heittäisi nappulahanskojani verstaan lattialle. Sisua ja yritystä tarvitaan. Ihan tavallisen oloisia ne ihmiset ovat muuallakin maailmassa. Jos vain olemme hitusen parempia edes jollain alalla, pääsemme seuraavasta tilipussista nauttimaan.

 3. Olemmeko valmiita syömään torakoita ja rottia ,niinkuin Kiinalaiset?
  „innovaatio“ tie konkurssiin, toisaalta konkurssi on osa yrityselämää.
  Tuotekehitys on niin „raskas hanke“, ettei yritysten talous kestä sitä.

  „Tukiaispolitiikka“ tuemmeko maataloutta,vai teollisuutta?
  „Kusessa ollaan“ laulaa Einomies Gröhn!

 4. Anonyymi, en ole vielä syönyt rottia tai pääskysenpesiä, mutta uskonnollisista syistä jotkut eivät syö sianlihaa. Ehkä syön rottia ennen kuin heitän lusikkani nurkkaan. Torakoita ja muita iljetyksiä syödään proteiinilähteinä eri puolilla maailmaa.

  Maapallon säilyttäminen saattaa edellyttää lihan ja kasvatuskalan syömistä ja silloin syömme entistä vihreämmin, mitä rivi- tai omakotitalon puutarhasta löytyy.

  Perinteinen tuotekehitys on raskasta, mutta kustannuksien vähentäminen onnistuu joukkoistanmisella ja yhteistyöllä.

  Kusessa oltiin varmasti 1939, josta suomalaiset selvisivät kakkosena. En ole valmis heittämään nappulahanskojani lattialle, en tarjoa epämääräistä uskoa tulevaisuuteen. Meidän on pakko tarttua tarjolla oleviin mahdollisuuksien ikkunoihin.

  Olemme siirtymässä pätkätöiden ja mikroratkaisujen Suomeen. Muistan 80-luvulta, että lukuisten yritysten tilausvihoissa oli töitä 2 – 4 viikoksi. Maailma ei ole muuttunut. Pätkätyöt ovat tämän päivän arkea.

  Uusi selviytymismalleja on kehitettävä päivittäin, koska pitkän tähtäyksen ranskanpullaa ei enää ole tarjolla… ei meillä eikä muualla.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s