Mielikuvia Madridista

 

20120712_182322

Maalaisjärjellä katsottuna Espanja on visuaaliselta vaikutelmaltaan Suomea monin verroin rikkaampi. Ei meiltä löydy historiallista rakennusta, jossa myydään tuhansien ja kymmenien tuhansien eurojen hintaisia Rolexeja tai upporikkaitten merkkituotteita.

Täkäläisten pankkien rakennukset ovat meikäläisiä mahtavampia. Luulisi, että upeitten seinien sisällä rahakin pysyisi paremmin tallessa kuin meikäläisissä peruspankeissa.

Mielenosoittajat ovat heiluneet Madridin ja lukuisten muitten kaupunkien kaduilla ahkerasti. Viidenkymmenen prosentin nuorisotyöttömyys takaa sen, että joka ilta on pientä manifestaatiota eri puolilla kaupunkia.

Helikopteri pörrää taivaalla monitoroiden massojen liikkeitä. Toissailtana läheisellä Puerta del Sol –aukiolla poliisit ampuivat mielenosoittajia kumiluodeilla.

Vihellystä, pauketta ja räikkien vonguntaa. Tuntui kuin suurkaupunki olisi ollut sotatilassa. Kuitenkin mielenosoituksia tehdään medioille: poliisit ja mielenosoittajat käyttäytyvät hallitusti. Tuntuu, että tämä on teatteria kansalle, joka euroilla kulkee.

Urpilaistako on kiittäminen, että Suomi ylipäätään mainitaan uutisissa: “Pieni maa nöyryyttää vakuusvaatimuksillaan suurta Espanjaa!”

Kyllä Madridissa komeita kivitaloja riittää: reaalivakuuksissa ei ole mitään hävettävää. Jos joku on toista mieltä, pyydän oitis lainaamaan miljoona euroa ilman vakuuksia. Kiinnostuneet voivat lähestyä minua puhelimitse, sähköpostitse, Twitterin, Facebookin tms sossumedian kautta.

4 Kommentare zu „Mielikuvia Madridista

 1. On hyvä, että intiaaneilta anastettu kulta on osattu investoida kaupunkikivitaloihin.
  Siellä on Härmän-jätkänkin rahat turvassa.
  Kuin Nätti-Jussin Rovaniemen pankissa.

  Kunnes saksalainen tuli ja poltti.

 2. Nainen ja Vox, kiitos kommenteista. Kävin tänään paikallisen kunkun palatsissa (Palacio Real)vessassa pissalla. Turistipuolella ei ollut kullattuja hanoja. Nykyinen hallitsija ei enää asu upeassa talossa, joka vakuusneuvotteluissa voitaisiin muuttaa suomalaisten viikko-osakesysteemin pohjalta kaikkien käytettäväksi. Sen näkee, että Espanja on aikoinaan onnistunut ryöstämään alusmaitaan raskaalla kädellä, koska ei meiltä löydy vastaavanlaista kämppää muuta kuin Pietarista. Hullunkuriselta tuntuu, että silminpistävän puhtaasta, toimivasta ja rikkaalta vaikuttavasta Madridista lähetetään avunpyyntö suomalaisille torppareille, jotka tienaavat euronsa ahkeroimalla alihankkijoina saksalaisille vientivetureille. Koko euron nyrjähätämiskeskustelu on vinksallaan. Saksan, Ranskan ja Brittien pankkituesta meidän pitäisi keskustella.

 3. Helge V

  Sinulla on mielenkiintoisia kavereita. Eikä tämä liene edes Nigeriasta !

  Lainaa uhri … selittää jo kaiken.
  Mutta Vetoketju Koodaa on kyllä huippu !
  Ja avaruudet täyttämisen jälkeen !

  Ei ihan turha heppu ! 🙂

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s