Eroan ehkä eurosta?

Suomesta ei ole tarjolla merkittäviä uutisia. Nokia menee päin mäntyä, vaikka kuinka väliportaan pomot yrittävät hehkuttaa, että keväällä kaikki on toisin. Joku teistä saattaisi tulkita, että palavalta lautalta edetään nyt päin v-tua. Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen on heittänyt kapuloita eu-rattaisiin ja italialaiset kuittaavat valtionvarainblondiamme mitätöivillä kommenteillaan.

On noloa, ettei kukaan tiedä, miksi etelä sanoo yhtä ja pohjoinen toista. Komissaari Rhen siinä välissä yrittää toimia välittäjänä. Paavo Lipponen halusi Suomen mukaan Euroopan ytimeen ja tiukasti Saksan kainaloon. Nyt tiedämme, että Lipposen „Rexona-kaipuusta“ maksamme miljardilunnaita.

Euroopan ongelmat ovat vain osittain etelässä, kun suurten pankkikuprujen rahoittajina ovat saksalaiset ja ranskalaiset suurpankit. Nehän nyt taluttavat koko paskasakkia… ja meitä, jotka emme tiedä hommasta yhtään mitään.

Historian hämärässä ihmettelimme kehittyvien maakuntien aiheuttamaa kotimaista korruptiota ja nolojen tilanteiden kupruja. Eurokriisissä pähkäiltävänä on dekadeja suuremmat summat. Urpilaiska on asenteellaan onnistunut nostamaan demareiden kannatusta: yleisen mielipiteen mielestä Jutta tekee hyvää työtä jarruttamalla etelän vetelien kansantalouksien pelastusoperaatioita.

Ope tekee hyvää työtä ja vaatii rahansa tuhlanneita velkavastuuseen. Maksukyvyttömiltä voi tietenkin pyytää mitä vaan. Mikä arvo on hukatuilla vakuuksilla?

Muut Pohjoismaat eivät lähteneet emuun eivätkä kaivanneet Lipposen rakastamaan EU:n ytimeen. Katainen & Urpilainen joutuvat purkamamaan aikaisempien hallitusten itsemurhamiinoja. Kansalaiset tiesivät, ettei Lipposta kannata valita presidentiksi jälkiään peittämään. Väyrynen oli jokaisen mielestä liiankin oikeassa – alusta alkaen. No, entä Sauli?

Ehkä Katainen ja Mäntyniemessä hissutteleva puolivallaton pressa [suluissa mainitsen Niinistö]  kohta soittavat ikivanhoilla Nokia-kännyköillään Kremliin ja ehdottavat paluuta 1809 valuutta- ja rajatilanteeseen.

Markka on mennyttä, mutta jos öljyn hinta vielä joskus nousee, silloin rupla on jälleen kelpo valinta. Kiinan valuuttaan sitoutumisesta meillä ei vielä ole historiallista kokemusta.

Siirryn keskiviikkona raportoimaan kansakuntamme kohtalonvaiheista Espanjaan, joten lukijoilleni toivotan… Mananaa! Eiköhän tästä selvitä oikealla asenteella 😉

Lämmintä kesää!

 

10 Kommentare zu „Eroan ehkä eurosta?

 1. Helge V
  Ota varmuuden vuoksi sinne Epsanjaan mukaan käteistä. Dollareita tai Sveitsin frangeja.

  Siellä ei kohta ole euroja, eivät kelpaa kortit, eikä saa automaateista seteleitä.
  Polkupyöräkin olis hyvä olla mukana, että pääset maasta poiskin !

  Ja onhan se piru, että etelän miehet siellä Välimeren rannalla valittavat rahapulaa ja korkojen nousua, ja suomalaisia siitä syyttävät !
  Itse ovat asiansa sotkeneet.

  Muistuu mieleen Kari Suomalaisen piirros jostakin 1960-luvulta.
  Valkoinen mies kantoi afrikkalaiskylään tavaraa. Afro-afrikkalainen mies istui maassa nuotion ääressä ja katsoi toisen touhua.
  Lopuksi loihe lausumaan:“ Ja vielä yksi asia: Kutsu minua bwanaksi !“.
  ( Bwana = master, lord )

 2. Kyllä kansa tietää!
  Kansanradiossa joku mummo (ehkä Pihtiputaan -)muistutti (taisipa ihmetelläkin), että kuinka köyhä Suomi voi tukea rikkaita Välimerenmaita (Kreikka, Italia, Espanja…)

  Yhdyn mummon ajatuksiin. Välimeren mailla on rikas historia ja kulttuuri ja elinolosuhteet, jotka mahdollistavat „manjaana“ kulttuurin, päivä kerrallaan elämisen tyylin. Nyt he joutuivat väärään seuraan, vai mekö jouduimme?

  Itse asiassa etelän maat ovat vauraampia kuin Suomi – hyvin monella tavalla; luonto, rikas yläluokka, mafia, korruptio… mm. nuo pitävät sisällään varallisuutta, joka on vaikea realisoi tässä ja nyt, ainakaan Kreikan, Italian, Espanjan mafiosot eivät halua tukea maitaan. Me tuemme.

  Kreikassa hotellin omistaja maksaatyöhenkilölle palkan käteen illalla. Ei työsopimuksia, ei veroja, ei tosin eläkkeitäkään. Mitä huomisesta, aurinko paistaa kuitenkin, merestä saa kaloja, puista hedelmiä. Nyt pohjoisen puritaanit tulivat ja sotkivat mukavan elämän vaatimuksillaan.

  Olette varmaan nähneet kuinka Kreikassa talot ovat keskeneräisiä, katolla törröttää harjasteräspiikkejä, kerrostaloissa on portaat katolta tyhjyyteen, siihen kerrokseen, joka ehkä rakennetaan joskus. Miksi? Joku ilkeä on kertonut, että kun talo on „keskeneräinen“ ei tarvitse maksaa veroa.
  Mitäh? Aika julkista, näkyvää. Mitä on näkymättömissä?

  EU tuhosi rikkaan välimerellisen kuttuurin yhdenmukaistamalla sen „köyhään pohjoiseen, luterilaiseen puritaaaniseen kulttuuriin“. Ei hyvä kumallekaan osapuolelle.

  Hyvää kesää.

 3. Kun katsoo uutiskuvia, missä Urpilaiska ja Juncker tai Monti ovat nokikkain tulee vääjäämättä mieleen ajatus ettei Urpilaiska välttämättä ymmärrä mitä vastapuoli puhuu.Onko pakko osata?
  Nimittäin se, joka lainaa saa vaatia mitä tahansa, koska se rupinen , holtiton tuhlaajakerjäläinen, joka pyttää takaamaan omia lainojaan joutaa opettelemaan Suomenkielen tai minimissään Meänkielen.Toivottavasti Jutta oppii vastaamaan kysyttäessä puhtaalla suomella sanoin “ ei ymmärrä ei yhtikäs mittän!“
  Kuten huomaatte en arvosta Juthaa kovin korkealle ja siihen on syynsä.Hänen omat höpinänsä vaaalien alla ovat johtaneet omituisiin takuukiemuroihin joita ilman olisi helpompaa keskustella siitä isosta asiasta?

  Siis mistä?
  No siitä, olemmeko ollenkaan oikeassa joukossa, kun liittovaltiota kasaan pusataan.Onhan nyt tarjolla kansamme näkövinkkelistä todella epäpyhä liitto.Kielten kirjo ja kulttuurien kavalkaadi jonka saaminen saman aatteen alle on mahdotonta.
  Ulkopuolelle jäävät samantien ne, jotka olisivat meitä lähinnä.Pelkkä Saksalaisen kurin kunnioitus ei riitä liimaksi liittoon, jossa ennen meitä puhuu lukuisa joukko monella kielellä varustettuja rahansa polttaneita historian suurvaltoja.
  EU uskovaisena olen toki äärimmäisen pettynyt syntyneestä tilanteesta.Britanniakin näyttää jäävän saarelleen ja muistelevan menneitä.
  EU juna on mennyt ja jotain uutta tarvitaan.Olisiko nyt aika panna pillejä pussukkaan vaikkapa pohjolassa.No ei sekään onnistu näin hajallaan olevissa maissa.Jokaisella on oma valuutta ja puolustusratkaisu.

  Siis ottakaamme aurinkoa..siitä on jo sopimus EU:ssa.Sopimuksessa lukee:“Vähän valoa pohjolaan-enemmän iloa etelään!“

 4. Kaikenlainen talousrikollisuus huijauksista aseellisiin ryöstöihin on mahdollista vain siellä, missä on taloutta ja vaurautta.
  Jo luolamiehellä oli varastamisen ja ryöstämisen arvoista omaisuutta.

  Talousrikollisuus, johon lienee laskettava mukaan nykyisen kaltainen hulttiomaiden harjoittama varallisuuden luovutusvaatimus EU:ssa, on toki hyvinkin luonnonmukainen menestys- ja eloonjäämistoiminto. Mallia on saatu loiskasveista ja -eläimistä.

  Väliäkö sillä, onko itse ansainnut mammonansa.
  Tärkeintähän on, että saa sen haltuunsa !

 5. Hyvät herrat, Espanjalle myönnettiin monta kottikärryllistä rahaa. Velkaa velan päälle ei voi johtaa muuhun kuin turmioon. Tuomiopäiviä siirretään muutamalla kuukaudella, koska eivät ne etelän maat tule tienaamaan monin verroin suurempia tilejä tulevaisuudessa. Joku vetää varmasti välistä ja nauraa partaansa. Valitettavasti en kuulu naureskelijoiden joukkoon. Romuna on kohta koko kapitalistinen maailma. Turvapaikka Kiinasta ja hikiapajalle hommiin 50 euron kuukausipalkalla. Toisena vaihtoehtona on ruplakantaan siirtyminen.

 6. Joo, ruplakantaan hyvinkin. Lopputulos tästä EU-seikkailusta saattaa olla hyvinkin jonkun muun valuutan valinta.
  Meillä oli aikoinaan sotasyyllisyysoikeudenkäynti. Olisi pitänyt olla myös sotaansyyllisyysoikeudenkäynti. Nyt olisi hyvää aikaa valmistautua unioniinliittymisoikeudenkäyntiin.

 7. Terve Helge!

  Olisi joskus mukava vaihtaa vähän kuulumisia. Olen joutunut hyväksymään sen totuuden, että asumme erittäin omituisessa maassa. No – se on pitkä tarina….

  Mitä tulee tähän eurooppa humppaan – niin onhan lähihistoriassa useita yrityksiä yhdistää eurooppa – 40 luvulla yksi viiksiniekka kokeili temppua väkisin – nyt viikselliset ja viiksettömät – blonditkin koittavat temppua ns. rauhanomaisesti. 40 – luvun viiksiniekan temppu oli onnistua – kymmenet miljoonat olivat samaa mieltä asioista, kuten tätä nykyäkin.

  Jälkikäteen viiksiniekan yhtenäisen Euroopan teko oli pöyristyttävän härski – omahyväinen räpellys. Lapsenlapsemme saavat todistaa histriankirjoissaa vastaavan tyyppisstä faktaa – aikanaa.

  Uskomatonta puuhaa – ihmetellään miksi ei verokertymää kartu Kreikan, Italian, Cyproksen kassoihin… Suomi Paperimaana olisi hyvä neuvomaan heitä- Paperia – kuittipaperia – ilman sitä ei tahdo valtion kirstuun ropoja helistä.

  Mene sinä Espanjaan puolia pitämään – minä otan lauantaista alkaen Italian haltuun – korko asia päällimmäisenä. Saappaan korkoon siis lauantaina….

  Hyvää kesää – ollaan yhteyksissä

  Reijo

 8. „Siivetönnä en voi lentää vanki olen maan…“, laulaa allekirjoittanut kateellisena kyynelehtien. Helge ja Reijo ovat niitä hyväosaisia, jotka politiikkojen lisäksi vievät meidän työläisten ja siivettömien kansantuotteen hyödyttämään velkamaita. Terve menoa vaan. Viekää säkillinen täällä ansaittua rahaa mukananne niin saavat Välimeren pojat imeä meidän vertamme sitäkin kautta.

 9. Kun oikein huonosti menee on inhimillistä ryhtyä hoitamaan vain omia asioitaan.
  On siis aika hylätä energiansäästöt ja muut ylellisyydet.On naurettavaa jatkaa vegetaarista linjaa, jos kohta ei koske minua.
  On syytä panna asfaltti soimaan ja nauttia vauhdin huumasta niinkauan kuin vielä voi.
  Koska kaikki viedään jokatapauksessa lienee parasta tilata ravintolassa parasta, että voi edes muistella mikä on hyvää.
  Menkää siis Italiaan ja saakoon Sorrento tarjota loistoaan ja Capri kauneuttaan.Antakoon Espanja tapaksiaan cavan kera ja aurinkoa öylätin päälle.Nuo tuomitut poliitikot hikoilkoon Brysseleissään huonjen päätösten ja vielä huonompien ratkaisujen välimaastossa.
  Kun lopulta päättävät meillä on vastaus valmiina.“Ei oo-ei tuu“…me nääs pantiin ne kapitaalit jo kainaloon ja mammonat mahalaukkuun.Me ei edes aiota hankkia lisää kun te ne kuitenkin meiltä viette.Muuten…emme jatkossa syö sellaisia tuotteita joita olette tukeneet, koska se on meidän rahaa se tuki.Meet osthamme kaukoidän kuituja kupumme täyteen.Nuolkaa näppäimistönne senkun eurosossut senkin possut.

 10. Reijo L

  Nimi on enne.
  Apuliaan meno ennakoinee apua italiaanoillekin ?

  Mutta niitä euroopanomistajaviiksivalluja oli kyllä kaksi ! Tai kolme !
  Se itävaltalaiskorpraali ja georgialainen Isä Aurinkoinen.
  Ja se jees-mies Chamberlain, joka järjesti pelikentän.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s