Lätkässä Lätkään?

latkaJääkiekon maailmanmestaruuskisat alkoivat Helsingissä ja odotan vielä kiihkeästi lahjuskynnyksen ylittävää kutsua neljän hengen pöytäseurueeseen, jotta voisin arvokkaasti kieltäytyä. Hintalappu 4 500 euroa eli yli tonnin per lahjottava.

Ihka tavallisen perusottelun seuraaminen maksaa perussuomalaiselle lätkäperheelle vajaan tonnin. Halvin kertalippu kustantaa 150 euroa ja loppuottelun tiiraamisesta joutuu sinkkuna maksamaan yli 500 euroa.

Minua lätkäotteluiden hintojen korkeus ei rasita, potuta, v-tuta pätkänkään vertaa, vaikka maksaisivat 10 000 euroa per kertakäynti.

Jotenkin tämän vuoden kiekkohuumasta tulee mieleen Nokian luksusluuri Vertu, jonka kalleimmasta Cobra-mallista joutuu pulittamaan 270 000 euroa per kipale ja vakiomallien hintahaarukka on 4 800 – 88 000 euroa.

Jääkiekkokisat ja Vertu-puhelimen hankkiminen ovat tarvehierarkiassani samalla tasolla. Kisojen naljailevaa kommentointia tulee YLE:n kanavilta ilmaiseksi kyllästymiseen asti ja Samsung Galaxy S2 on minulle tuhat kertaa käyttökelpoisempi kuin Vertu.

Kun kateudelle kerran antaa vallan, on syytä mässäillä kuin ruotsinlaivojen seisovasta pöydästä. Älkää nyt vain kuvitelko, että nyt taas se Nälkämaan mielensä pahoittelija on harmissaan siitä, ettei Sotkamossa ole oopperataloa, 4G-yhteyttä, halpaa valokuitua tai kunnollista kiekkokaukaloa.

Ein Kommentar zu “Lätkässä Lätkään?

 1. Olen ollut oman vaatimattoman pelaajaurani jälkeen jääkiekon suurkuluttaja.
  Olen nähnyt lajia sisältä ja on ollut ilo olla jopa mukana sen nousua luomassa pienellä roolillani.
  Pienenä pettymyksenä matkan varrella otin vastaan nämä nykyajan mukavuudet, jossa koneet kertoo milloin taputetaan ja milloin taas huudetaan.Ääliömäistähän se on, mutta menköön.Vielä senkin kestän, että koko tapahtuma on syömisen ja juomisen muodostama tapahtumakokonaisuus, jossa rahastetaan kaikessa mahdollisessa.Mutta sitä en kestä, että katsomotunnelma on huonompaa ja yleisön itse esittämä spontaani kannustus ja jopa laulu on saatu kokonaan loppumaan.

  Ne kansalaisten omat huudot kun eivät kuulu brändikonseptiin.Samaa typeryyttä on keskustelu vaikkapa taklausten kieltämisestä siinä ainoassa lajissa mihin ne suomessa kuuluvat.Rahastus on looginen jatke tuolle kaikelle.Kun kiekko ei ole enää urheilua , vaan enemmänkin yhteiskunnallista vaikuttamista ja läsnäoloa se ajaa väkisin vanhat starat pois lajin parista.Voihan se olla tarkoituskin.
  Omat tuloni olivat kymmenkertaiset aktiivivuosina ja nyt näillä pääomilla ei matseja enää katsota.Ottelu on nykyään jotain muuta kuin heräteostos.Sanoisin jääkiekkolipun olevan jopa INVESTOINTI.
  Mihin? Tuottaako se jotain muuta kuin kipeän pään.

  Ps. Katsoin juuri kivat lennot Berliiniin ja kaksi yötä hotellissa.Maksoi kahdelta hengeltä alle 400 euroa.Mitä olisin saanut samalla rahalla tuolta areenalta? Unohdinko sanoa hotellin oven päällä on 4 kpl tähtiä ja hallissa ei yhtään.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s