Maailmankirjat sekaisin

2011-11-09 13.13.33-1Kapitalismi toimii huonosti lännessä. Barack Obmasta ei tullut pelastuksen evankelistaa, ei Batmania tai ihmemiestä. Talouden kehitys nilkuttaa USA:ssa ja Euroopassa. Kasvun merkit tulevat Kiinasta ja Aasiasta. Amerikasta ja Euroopasta nousee vain usvaista epävarmuutta. Kohta entisten siirtomaaisäntien on haettava kasvua Afrikasta.

BRIC on omituinen talousveturi, jonka pitäisi nostaa käppyrät kohti Kuusamoa. Minusta tuntuu, että maailmantalouden ennustajat ovat kaikki siirtyneet valehtelijoiden klubiin; on turhanpäiväisiä tietäjiä ja asioista täysin pihalla olevia. 

Kukaan ei oikeasti osoita valaistua tietä uuteen maailmaan. Tätä minunkin näköalatonta marmatusta on KL blogien harvenevien lukijoiden pakko kestää.

Onneksi on ATK:n Timo Räty ja irtisanottu Hilkka Ahde. Tänään sain telkun kautta tietää, ettei heillä ole ollut  edes seksisuhdetta. Mitä hitto yhdistää akt:n ja aikuisten ihmisten seksuaalisuuden? Miksi kansalaisten pitäisi tietää, kuka makaan kenenkin kanssa? Onko uusmoralismi tulossa talousliberalismin tilalle suunnan näyttäjäksi? Tässäkö arvopohja, jota kaipaamme.

Hesarikaan ei tiedä maailman menosta yhtään mitään. Presidenttivaalien aikana sosiaalinen media ja iltapäivälehdet kertoivat ehdokkaitten sukupuolisista suuntautumisesta enemmän kuin ulkopolitiikasta, taloudesta ja Nato-suhteista.  Eläkeläisten puolueen tilalle on noussut epämääräinen SETA = Suomen Elinkeinoelämän Taloudellinen Alamäki.

Mikä ihmeen tietämättömyyden pilvipalvelu on noussut länsimaitten ylle? Eikö tolkun väkeä ja taloustieteilijöitä enää löydy mistään? Aikovat poistaa LEX Nokiankin tarpeettomana, kun suomalaisesta teknologiateollisuudesta ei enää löydy salattavaa.

Kuka löytää talouspolitiikan kiemuroista selvyyden? Leikkauslistat, kestävyysvaje, Kreikka, Portugali, Espanja, AKT, ATK, kuntaremontti, Finnair, Ilmarinen ja Oikeusministeriö.

En tiedä mistä tuulee, minne Golf-virta kulkee, mutta Vladimir Putinin aikana Venäjän BKT on kolminkertaistunut. Me suomalaiset tajuamme sen käydessämme “pumpulla” (at the pump). Maailmantalous tarvitsee enemmän öljyä ja bensaa kuin paperia ja sanomalehtiä.

Vihreän Kullan kansalaisena luotan edelleen WC-paperin tarpeellisuuteen. Sille  löytyy edelleen luonnollista kysyntää. Pakkauksiakin tarvitaan, jos McDonald’s ja muut roskaruokalafkat pysyvät pystyssä.

Sanomalehdet voimme lakkauttaa, iltapäivälehtien lööpeissä on vain tissiä ja tussua. Päivälehtien tuoreimpana antina on, ettei Hilkalla ja Timolla ollut säpinää edes sängyssä. Tämä tietää huonoja aikoja etelän metialle.

3 Kommentare zu „Maailmankirjat sekaisin

 1. hakki, kuntauudistuksesta puhutaan. En usko, että kunnat muuttuvat mitenkään mitenkään rajoja rukkaamalla, jollei ihmisiä muuteta. Samat saivartelijat niissä jatkaa viiden vuoden irtisanomisestolla. Ensin pitäisi panna puolet virkamiehistä mäkeen; saneerata „myyntikuntoon“ ja vasta sitten olisi järkeä liitoksissa.

 2. Helge

  Muistathan miksi niin voimakkaasti kannatan kunnallisen itsehallinnon korvaamaa maakunnallista itsehallintoa? Valitettavasti se on yhtä todennäköistä kuin ajatus saneerata nykykuntia myyntikuntoon. Tuskin niin hullua ostajaa löytyisikään? Paitsi veli venäläinen, eikä hän huonosta tuotteesta maksa mitään. Mutta saattaa ottaa huoleksensa.

  Sitä paitsi ei taitaisi säästöt kuntatasolta tarkasteltuna olla edes löydettävissä. Sen verran usein varmaan sielläkin on vuosien saatossa höylätty? Ainoa mahdollisuus on lähteä puhtaalta pöydältä, aivan nollasta. Siis palvelutarpeesta, uusista toimintatavoista ja sitten resurssoinnista. Eikä se taas ole mahdollista ollenkaan.

  Mikään Eduskunta ei vaalien alla suostu tarvittavia lakeja säätämään. Ja vaaleissahan meillä piisaa. Systeemiongelma. Sehän tämä on. Ja kuten aina, poliitikot kyllä tietävät mitä pitäisi tehdä ja miten, mutta eivät sitä, miten sen jälkeen tulisivat uudelleen valittua.

  http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/02/kun-luottamus-johtoon-on-mennyt.html

  Soromno.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s