Maailmanrauha lähempänä kuin koskaan

tuomioja_clinton Ulkoministeri Erkki Tuomioja tapasi vihdoin Hillary Clintonin. Rouva Clinton saattaa tulla Suomeen heti kun valta vaihtuu Suomessa ja Nato-myönteisempi Sauli Niinistö, Jenni ja koiransa saadaan linnaan. Parasta tapaamisessa oli, että arvon ministerit olivat maailman tilasta yhtä mieltä. Valtavia erimielisyyksiä ei ollut.

Ilmeisesti USA tai Israel eivät vielä hyökkää Iranin ydinrikastamoiden kimppuun. Naisille taataan tasa-arvo Afganistanissa, mutta ei vielä tiedetä, kenen kanssa. Syyrian presidentti pannaan jäähylle, jotta oman maan kansalaisten teurastus vähentyisi.

Pohjois-Afrikalle toivotaan kaikkea hyvää, ja etenkin Libyalle, ettei öljyn hinta nouse pirullisen korkeaksi. Suomi saneeraa puolustusvoimiaan, mutta joutuu kohta ostamaan uusia taistelukoneita. Amerikkalaiset ovat kauppamiehiä. Oletettavasti tykit ja ohjukset ovat Nato-yhteensopivia.

Venäjä, Venäjä, Venäjä on sadan kilometrin päässä talon nurkasta laskien. Onneksi meillä on hyvät suhteet sinnekin.

14 Kommentare zu „Maailmanrauha lähempänä kuin koskaan

 1. Onko Tuomioja mennyt myymään aatteensa kun pääsi isoihin pöytiin ja sai kätellä valtaa ja glooriaa?

  Rivien välistä voimme vetää jotopäätöksiä ettei maailmassa ihan kohta ole uutta sotaa tulossa.
  Erkin kehonkielestä voimme aistia että maistuu se markkinatalouden julkisuusmakia sosialistillekin.
  Oli kuulemma puhellut jo ennen matkaa tulevan presidentin kanssa.Se on viisautta se.

  Tuomiojaa ei voi pitää tyhmänä.Päinvastoin.Hänessä ei ole helppoheikin vikaa ja kelpo kirjailijakin on.
  Mutta mutta mutta ilman vanhaa urgammal asennevammaa hän voisi olla valtiomies.

  Erkki.Please.Kuuntele ajanhenkeä ja hyväksy maailma sellaisena kuin se on.Pyri parantamaan sitä mitä meillä on tämänpuoleisessa.
  Jätä kristikansalle tuonpuoleisesta puhuminen ja utopiat.
  Onneksi demareilla on Erkki!? No onneksi, koska seuraavaksi he olisivat istuttaneet ulkoministerin postille jonkun Guzeninan ja herra meitä silloin suojelkoon.Vain maailman lehdistö olisi kiitollinen niistä sammakoista.

 2. ToBe

  YYA-ajan nostalgiaan toki sopisi Tuomiojan ohella myös Guzenina. Olihan meillä tuolloin 1960-luvulla kerran ulkoministerinä jopa Veli Merikoski, joka ulkomailla tunnettiin paremmin nimellä Merikovski.

  Ja muistelen Kari Suomalaisen ehdottaneen Eurovision laulukilpaan balalaikkaorkesteria Viktor Klimenkon seuraksi, kun siihen aikaan kuvioon kuuluvan Suomen oman kapellimestarinkin nimi oli sopivasti Godzinsky.
  Ja itse nollakerhon laulummekin kuvasi länsimaista pimeyttä, „Aurinko laskee länteen“.
  Ex oriente lux. 🙂

 3. Politiikassa alkaa pyöriä pelkkiä ämmiä ja se karkoittaa äijät persuihin.
  Hirmuisen korkealla äänellä puhuvat naiset saavat useimmissa miehissä aikaan kauhureaktion.
  Ehkä juuri mainittu Guzenina vanhana mallina muistaa mitä mieltä miehet ovat kimityksestä.
  Maria Gee puhuu huomattavan matalalla ja pehmeällä äänellä…..toki ihan pehmeitä.

 4. Tobe ja Voxpopuli, teillä pohdintaa politiikan pehmoleluista. Maailmaraha saattaa säilyä, mutta sisäpolitiikkamme on aivan sekaisin: Kuntakinte tarvittaisiin järjestäjäksi. Sen verran paljon on mustavalkoiseksi mennyt. Gutzenina yhdistää sairaalat yhteen sosiaalinippuun ja kuntaministeri tyhjentää tarpeettomat kunnantalot. Mihin käyttöön tyhjenevät byrokratiatilat parhaiten soveltuisivat? Näillä leveyksillä on koiran kynnen leikkaajia ja kiven pyörittäjiä, mutta mitä ainesta on paperin pyörittäjien yhteisöissä? Kelpaisivatko vientiin?

 5. Energiakäyttöön ohjaisin laajan joukon virkapellejä papperarbeit macht åt helvete porukkaa.
  Irtoishan niistä ehkä yhden omakotitalon verran lämpöä ja loppuis tää jatkuva ulina.
  Samaan joukkoon kuuluu toki erityishämmentäjä Guutzeit.

  Pyydän taas kerran anteeksi kielenkäyttöäni.Untahan minä vain.Vientiin noista ei ole ja jos joku saadaan myydyksi niin myyjälle vienninedistämisen Nobel.

 6. Ai juupeli

  „Suomi saneeraa puolustusvoimiaan, mutta joutuu kohta ostamaan uusia taistelukoneita.

  Vanhaa joutaa kiertoon

  Horneteissa lentää vielä 20 vuotta kuormana 400 km etäisyydelle ilmasta täsmää maahan. Osuus yhteispohjoismaiseen 100 hekon hekorykmenttiin miinausvarustein. Ai juu,ja vielä uuden mallin it patriootteja muutama sata ja tienvarsiin riittävästi motoroituja rypäleiden heittoautomaatteja ynnä tiedustelulennokit.

  Miksei ostettaisi uuden mallin sentrifugeja Iranista ja rakennettaisi joka niemeen ja notkelmaan pieni paikallinen ydinvoimala..

 7. Niinistö on tarkan euron mies ja palauttaa maamiinat niille kuuluvaan kunniakkaaseen asemaan.Ne on jo olemassa jos ei joku tolvana niitä ehtinyt tuhota.Saamme säästöjä ja sästyy työpaikkoja.Sauli oi toteuta toiveeni.Miinat takaisin huutaa kuoro.

  Kansainvälinen maineemme peräti paranee kun luottoluokittajat näkevät ettemme tuhlaa turhuuteen.

 8. Kolme on turhaa maailmassa…no sitä on turha toistaa.
  Elämässä ei mikään ole turhaa, mutta puhuaksemme maallisista asioista ihminen on yhteiskuntaa luodessaan luonut valtavan itseään ruokkivan kulukoneiston josta suurin osa on ihan aikuisten oikeasti turhaa.Jos leikkisimme uutta leikkiä nimeltä „Palataan 60 luvulle“ niin huomaisimme miten suuri ero työnteossa on tapahtunut.Vielä 60 luvulla oli kotiäitinä oleminen normaalia ja pelkällä miehen palkalla pystyi elämään.Sitten alkoi julmettu tasaarvo ja sosiaalisen onnelan tavoittelu.Juoksimme Ruotsin perässä.Lopputulos on nähtävissä.Olemme synnyttäneet paljon turhaa.Eu vain lisää samaa turhuutta hienoilla direktiiveillään.
  Olemme synnyttäneet moninkertaisen määrän virkoja ja byrokratiaa.Ihmiset koulutetaan ja loppusijoitetaan ns. arvokkaaseen ja siistiin sisätyöhön tekemään mitä? Kuinka paljon tuosta työstä on täysin keksittyä ja politiikan luomaa turhuutta joka maksatetaan huonolla kilpailukyvyllä ja korkeilla veroilla.Turhaa on myös itämeren rikkipäästöhöpinä ilman Kiinan täydellistä sitoutumista omiin päästöihinsä.Kokonaisen valtion „Itsemurha“ on turhaa ja siltä juuri tuollaiset yksipuoliset maailmanparannusprojektit ovat.
  Siis maamiinat takaisin.Kiitos.Niiden korvaaminen kalliimmilla asejärjestelmillä on turhuutta ha en haluaisi niitä maksaa.

  Ps. Pitäisi varmaan alkaa kirjoittamaan nimimerkillä „Virkamiehen vihollinen“

 9. ToBe
  Kolme on turhaa … ?
  Siis oikeastaan viisi !
  Jos siis oletetaan, että sekä paavin palleja että nunnan nännejä on kumpaisiakin aina kaksi/ henkilö.

  Varsinaisesta asiasta olen pitkälti samaa mieltä. Yhteiskunnainen murros on tapahtunut niin nopeasti, yhden sukupolven aikana, ettei sopeutuminen ole ollut riittävässä määrin mahdollista.
  Ja suunnittelukin on jäänyt vähintään puolinaiseksi. Punainen lankakin on ideoitu usein vasta jälkikäteen
  On ollut odotettavissa, että komplikaatioita tulisi ilmenemään.
  Ja niitä on ilmentynyt.

 10. Vox ja Tobe, olisiko kapitalismi mahdollinen ilman turhuuksia? Ilman niitä lukisimme uutisemme Pravdasta ja iltalehtien „tissit tiskiin“ etusivut olisivat historiaa. Kaikille tarpeiden mukaan!

 11. Toisen turha on toisen tarpeellinen.
  Suunnitelmataloudessa päätti puolue mikä oli kullekin parasta.Historian opetuksen mukaan parasta oli rajoittaa kansalaisen matkustelua, työpaikkoja, koulutusta ja itse asiassa ihan kaikkea. Teoreettisesti järjestelmä tuotti suuren oikeudenmukaisuuden.
  Se, että joku koki sen epäoikeudenmukaiseksi luokiteltiin tietysti sairaudeksi tai provokaatioksi yhteistä hyvää vastaan.
  Yhteisen hyvän määritti tietysti pieni porukka joka keskuudestaan valitsi politbyroon.

  Kun minä puhun turhasta niin se kiteytyy juuri tuohon itseään ruokkivaan ja lihottavaan politbyrooseen.
  Ei tarvitse mennä kuin Berliiniin Stasin entiseen päämajaan.Katsomalla jo aulassa olevaa suurta ryhmäkuvaa missä iso joukko pieniä tukevia harmaita miehiä tuijottaa kameraan saa angstin. Juuri tuollaiset ministerivaltiosihteeri Erich Mielket co. pitää saada pois viroistaan. Juuri ne jotka pitävät omaa työtään korvaamattomana ja oikeudenmukaisena.Itseään säästämättä he kehittävät keinoja valvoa ja kontrolloida.he ovat ahkeria asiassa mitä ei tarvita.He synnyttävät turhaa paperia.Turhaa?
  Tottakai se paperi oli turhaa.Todisteena turhuudesta heille tuli kiire silputa kaikki ennenkuin maailma romahti.

  Byrokratia on kuin ilmetyskirjan peto…se kasvattaa koko ajan itseensä lisää lonkeroita.Se synnyttää lisää perusteluita olla yhä enemmän oikeudenmukainen.Mikä on riittävä määrä byrokraatteja.?Vaikea kysymys.Se minkä ihminen on rakentanut se voi myös purkaa.Puolet pois olisi minun ehdotukseni joka ei perustu muuhun kuin mielikuvaan kansakunnan kyvystä ylläpitää tuottamattomia.Velaksi ei saa elää! Taas joku hermostuu „tuottamaton“ sanasta, mutta sitähän minä juuri halusin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s