Pakkanen, Pressa, Putin ja Lumia

170820113008

Suomen tämän hetken tärkein uutinen on mielestäni pakkanen. Korkeapainetta on riittänyt; kylmää kyytiä monta viikkoa. Mittari huitelee Sotkamossa aamusta toiseen yli – 30 C. Tällä viikolla – 37 C noteerattu.

Nokian Lumia on nyt tullut kännykkäkauppiaiden tupiin. Kesään mennessä tiedämme, onko laite mainoksen väärtti. Pörssikurssin kehitys kertoo, että Nokia + Microsoft tie kolmanneksi hevoseksi on yhä kuoppainen.

Osa venäläisistä ei halua Putinia presidentiksi, mutta hänet valitaan joka tapauksessa. Suomellekin valitaan huomenna Haloskan seuraaja. Virkaan valittaneen vähiten vastustettu vaihtoehto.

No, mitä tuleva presidentti tekee kansakuntamme hyväksi?

 1. Hänen johdolla emme mene Natoon
 2. Emme irtaudu EU:sta
 3. Eurosta emme siirry Väyrysen toivomaan markkaan
 4. Hyvinvointivaltio ei mene ihan romuksi, mutta lähemmäs päästään
 5. Kuntien määrä ei saada alle sadan, mutta riitaa ja hammasten kiristystä riittää
 6. EU:n pöytään ei tule toista lautasta
 7. Presidenttimme ei pysty tuottamaan parempia säätiedotuksia

Muita aihepiirejä ei tule mieleen. Pitäisikö tulevalle pressalle keksiä jotain tähdellistä tekemistä?

11 Kommentare zu „Pakkanen, Pressa, Putin ja Lumia

 1. Vox Populi,
  Da, da, la-la-lumia, la-maa sieltä pukkaa. Toivon edelleen, että Suomen tuleva presidentti pystyy ulkopoliittisilla taidoillaan nujertamaan Kiinaan hiipuvan taloustaantuman, estämän Hormosin salmen sulkemisen ja luomaan maailmaan 600 miljoonaa uutta työpaikkoja. Antaa pääministerin junailla Eurooppaan parikymment miljoonaa uutta duunipaikkaa. Uskon tietenkin, että osa tavoitteista toteutuu. Promillen startilla maailma pelastuisi.

 2. Näillä lumioilla me saamme uuden pressan joka ei saa sen enempää aikaan kuin edellinenkään.

  Presidentti on nimittäin nykyään puhdas uskonasia.Pääasia että on hyvä fiilis ja kaikki kaveritkin diggaa samaa tyyppiä.
  Se mitä pressa tekee on aivan sekundääristä.

  Jotta voit oivaltaa saman tee itsellesi muistitesti.

  Luettele pres.Halosen merkittävimmät saavutukset 12 vuoden aikana.

  Makuasia mikä on merkittävää.
  240 ulkomaanmatkaa oli viimeisen 6 vuoden aikana.Mitä niillä saavutettiin?
  Mistä muuten Venäjällä puhuttiin kun sinnekin tehtiin 17 matkaa? Kissoista on virallinen tieto…siellä puhuttiin kissoista.
  Pakkohan niitä isojakin asioita on ollut matkan varrella, mutta minä en muista-en tiedä.
  Jos Niinistö pystyy samaan niin se riittänee kansalle. Aika helppo duuni siis.
  Onko pressan viran pääasiallinen sisältö olla mokaamatta?

 3. TOBE
  Kysyt, onko pressanviran pääasiallinen tehtävä olla mokaamatta.
  Luultavasti juuri se on päätehtävä.
  Tarja Halonen onnistui oman 12-vuotisen kautensa 12 ekaa päivää olemaan mokaamatta.
  Kolmantenatoista maaliskuuta 2000 olisi ollut tarjolla presidentillinen tehtävä, osallistuminen talvisodan päättymisen 60-vuotisjuhliin.
  Mutta Tarjaa ei missään !
  No olihan Tarja juhlissa. Maapallon toisella puolella.
  Joku Lagos oli valittu Chilen pressaksi, ja Tarja meni mo(ik)kaamaan !

 4. On todella aika muuttaa ilmapiiriä ja kieltäytyä kiintiöhomoista joka ainoassa televisioohjelmassa.
  Anteeksi…eihän noin saa sanoa, mutta ajatella onneksi vielä saa.Ottaahan se kuuppaan kun aina joku imelä täyttää kotisi suurimman ikkunan.En minä Tarvajärveä takaisin kaipaa, mutta maailmassa tapahtuu muutakin kuin keskustelu sukupuolineutraali avioliitosta.
  Minä uskon hiljaisen enemmistön vihdoin palaavan keskiöön.On aika suvaita myös enemmistöä.
  On aika ymmärtää syyt näiden jytkyjen takana.Puhutaan että nyt on vastajytky.Ja paskat kehtaan sanoa.
  Nyt kaikki käy kunhan se on uutta ja ihmeellistä.samat naamat vaihtaa leikkiä muutaman kuukauden välein ihan siitä syystä, että viiteryhmä on niissä bileissä.Onneksi nämä vaalit menivät lopultakin sivistyneesti ja siihen on syynä herrojen ehdokkaiden sivistystaso.
  Suvaitsevaisuuden aika on myös sitä, että pääministeri ja presidentti voivat edustaa Kokoomusta.Johan olemmekin sietäneet muiden puolueiden värisuoria ilman sen kummempia ahdistuksia.Vapautukaa ihmiset.

  Muuten miksi YLE ei näyttänyt Haaviston epäonnistunutta rauhanvälitystehtävää ennen vaaleja?
  Miksi YLE ei ole uutisoinut nuorisovaalien tulosta.Kuinka moni teitää mitä lukuja sieltä tuli? Niinisto 75% ja Soini taisi saada 15%.
  Ymmärrän ettei sitä voi julkaista.Jos sama vaali uusittaiisiin nyt tuilos olisi toinen.Eli arvotaan niin kauan kun tarvitaan, että sopiva voittaa.Anteeksi kun olen näin suorapuheinen….mutta kun minä olen nyt vapautunut.Hiljaiset heterot saavat nyt puheenvuoron.

 5. Tobe, mieleni pahoittaminen on mielestäni uusi uljas suuntautuminen suomalaisessa demokratiassa. Suomalaiset tarvitsevat lisää kotikutoisia kiusaantumisen ja v-tuksen aihioita. Kreikan ja Portugalin kupsahatamisesta ei enää saa persuksia kutittavia mehukkaita fiilareita. Katse tulee suunnatta herravihan puhtaimmassa hengessä kotimaisiin kohteisiin: poliitikot, telkkujulkut ja urheilijat…

 6. Helge!
  Ymmärrät minut täysin väärin jos tarkoitat mielensäpahoittajalla allekirjoittanutta.
  Minusta olisi nimenomaan aika ratifioida laajojen kansalaispiirien ns. normaalit käytännöt.
  Olisi aika aloittaa ns. taviksien vallankumous.Niiden jotka eivät ole suuna päänä saamassa ja jakamassa ja etsimässä muka muka oikeudenmukaisuutta.Niiden jotka ovat tähän asti kaiken maksaneet, mutta nyt vihdoin kysyvät mitä rahoillaan saavat.Niille jotka eivät halua maksaa Guggenheimia vaikka taidetta rakastavatkin.Eivät ylipäätään ymmärrä vaikkapa sitä, että auton omistajina maksavat 10 kertaa enemmän autoistaan kuin maksuista palautuu vaikkapa teiden ylläpitoon.
  Nämä tavalliset hiljaiset joiden ääni ei kuulu kuin kerran vaaleissa jos silloinkaan.Heitä pitäisi kuunnella.Heitä on kaikissa puolueissa.He eivät ole hallituksessa koskaan.he eivät vihaa ketään, mutta jos heiltä kaivamalla saa argumentin joka ei sovi pintaliitäjien päivänteemaan he ovat rasisteja vailla elämisen oikeutta.
  Kun olen analysoinut Persujen Jytkyä olen päätynyt , että ainakin puolet siitä olis hiljaisten huutoa.samat hiljaiset saattavat nukkua taas jatkossa, mutta ainakin minä kuulen sen huudon edelleen.Asia ei liity mitenkään Soiniin ja PS puolueeseen.
  PS oli vain kanava siihen hetkeen.Uusia kanavia purkautua tulee jatkossa lisää.

 7. TOBE, en osannut aavista, että sinä olisi mielesi pahoittanut 😉 Ideaasi „tavallisuuteen paluusta“ kannatan. Oikeudenmukaisuus on mielestäni rahakysymys oikeusvaltiossa, koska oikeusprosesseihin vähävaraisilla ei ole varaa. Kuka tarvitsee Guggenheimia? Eikö ooppera ja musiikkitalo riitä? Autot ovat pyhiä lehmiä, siksi palvomme Euroopan vanhinta autokantaa. Amerikassa Ronald Reagan taisi oivaltaa „hiljaisen enemmistön“, raamattuvyöhykkeen liberalismin vastustajat ja nyt tätä enemmistöä joutuvat kuuntelemaan kaikki kadun oikeaa laitaa kulkevat. Obamakin joutuu varmuuden välttämiseksi kulkemaan keskellä tietä. Meillä sahuri Hakkarainen http://www.teuvohakkarainen.fi/ on mielestäni tavis-suomalaisuuden prototyyppi.

 8. Arvon Hakkaraisetkin ansaitsevat.Tätä minä juuri haluan sanoa.Nyt esillä on vain niitä joilla on hakaneula huulessa tai joku muu addiktio.Vanha kunnon kännijössikkä on tuomittu rasistiksi kun ei osaa tai halua keskustella asioista joista ei myöskään mitään tiedä.
  Antakaamme ihmisten elää ja kysykäämme mikä on se elämisen keskimitta mitä pitää uudella mediamaksulla jatkossa pakolla tukea.YLEISradio ei voi ja saa olla erilaisten pienryhmien asialla.YLE:n tehtävä ei ole muuttaa ihmisten asenteita, vaan peilata kansakunnan ja maailman tilaa.Jos sallimme yhteiselle medialle propagandatehtävän syrjimme automaattisesti suurta hiljaista enemmistöä.Tavalliseen tapaan ilman Tarvajärven inkarnaatiotakin voidaan ohjelmaa tuottaa ja uutista luoda.

  Helge…enhän minä ole mieltänyt pahoittanut, mutta haluan aina puolustaa niitä jotka jäävät jalkoihin.Nyt se jalkoihin jäävä joukko on jo pitkään ollut se suuri enemmistö.Ne niinsanotut TAVALLISET Vanliga människor menar jag! Ne vaan maksa veronsa ja kouluttaa lapsensa mukisematta.Ääni annetaan mille tahansa äkäiselle ämmälle jolla on oikea viiteryhmä tai ankara addiktio.
  Tuosta saa joku herneen nenään ja kertoo että kahdeksan hakaneulaa huulessa on hänelle se tavallinen annos vanliga portion.

  Ps.Poikani toki soittaa heavymetallia ja onneksi ei edes väitä sen olevan koko kansan musiikkia…like hell!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s