Lumoaako Lumia 900 jenkit?

lumi900

Hyvä! Nokia nousee kuopasta. Paluu Amerikan markkinoille näyttää mahdolliselta.  Kiduttava muutos on kestänyt monta vuotta, mutta uusi strategia taipuu vähitellen älypuhelinteoiksi ja toivon mukaan kannattavuutta ja kurssia parantavaksi kassavirraksi. Usko Nokian onnistumiseen häämöttää jo nurkan takana.

Nokian odotettu Lumia 900 tuotejulkistustilaisuus Las Vegasin CES-teknologiamessuilla 10.1.2011 sai myönteisen vastaanoton.

Näppituntumaa laitteesta meikäläisellä ei tietenkään ole, mutta vertailen sitä mielessäni Samsung Galaxy S2:een. Onko parempi, sitä emme vielä tiedä. Kärkivalmistajat näyttävät nyt aikaisempaa tasaväkisimmiltä. Nokia ja Microsoft panostavat nyt myös näkyvästi mainontaan. Kampanjointiin uppoaa USA:ssa sata miljoonaa dollaria.

Nokian uusimmassa on Lumia 800 verrattuna isompi 4,3 tuuman näyttö, parempi patteri ja laadukas Carl Leitzin optiikalla varustettu kamera. Lumia 800 muotoilua on kehuttu ja L900 noudattaa samaa linjaa.

Lumia 900 on LTE-tuki. Laite tulee teleoperaattori AT&T:n 4G-verkon käyttöön.  Hinnasta ei vielä ole tietoa ja toimitusaikaa ei ole vielä kerrottu.

Laitteen edessä on kamera videopuheluita varten. CNET-sivuston toimittajien mukaan videoneuvottelun kuvanlaatu näytti esittelyssä hyvältä.

Microsoft-pomo Steve Ballmerin mukaan Windows Phone edustaa kolmatta vahvaa ekosysteemiä älypuhelimissa. Marketplace-ohjelmistokaupassa on tarjolla nyt yli 50 000 sovellusta.

Ballmerin mukaan nopeat yhteydet mahdollistava 4G LTE-ominaisuus on ehdottoman tärkeä asia Yhdysvaltain kännykkämarkkinoilla. ATT:n johtaja Ralph de la Vega uskoi myös Nokian paluuseen.

6 Kommentare zu „Lumoaako Lumia 900 jenkit?

 1. Nokian brandi on jenkkilässä täysin nolla.Tavalliselle amerikkalaiselle se on samanlainen kaukoidän ihmetys kuin Samsung tai pingpong.
  Ominaisuuksia saa olla aikalailla ja edulliseen hintaan, jotta ihme tapahtuisi.
  Ehkä tiedät enemmän-minä vain toivon vielä edes yhtä rykäystä Nokialta.Yksi kunnollinen nousu joka antaa ilmaa jatkaa eteenpäin.

 2. Tobe, Nokian menestykseen vaikuttaa tällä kertaa yhteistyö ATT:n kanssa ja Mirosoft pehmittää polkua isänmaallisemmaksi. Ennustaminen on edelleen vaikeaa, mutta Lumia 900 näyttää hyvältä paperilla. Ongelmana on, että kolmen kuukauden kuluttua uutusarvo on syöty karvoinen päivineen. Se tulee kauppoihin perin pitkällä viiveellä. Toisaalta markkinointiin ja hypetykseenkin tarvitaan aikaa, että tuntemattomasta ankanpoikasesta tulee vähintään hanhi, jollei peräti joutsen.

 3. Taas tulee Nokialle tutut toimitusvaikeudet ja aika ajaa ohi…?
  Jos on hyvää tavaraa ja yhteistyö kunnossa pitää tuotetta olla myös saatavilla ettei tarvitse tyytyä toiseen merkkiin.
  Kuka nykyään odottaa uutta puhelinta…paitsi jos siinä on omena jota kannattaa odottaa?

 4. Tobe, oletan ettei toi Lumia 900 ole vielä valmis. Muutamia pilotteja median ja valikoitujen mobiilijulkkujen käyttöön on helppo valmistaa, mutta miljoonia ei kannata lähteä tekemään ennen kuin bugit on poistettu tai media repii rääpäleen riekaleiksi. Tämän kokoluokan julkkarit liikkuvat aina riskirajoilla. Ei se ole ollut aina helppoa Applellakaan. Jokainen projekti vaatii sille varatun aikataulun ja joskus varmuuden vuoksi 2 x Pii = ja osuu melkein oikeaan (ainakin kustannukset)

 5. Metsähallituksen metsureilla on nyt älykännyköissään työmaakohteiden paikantimeen kiinnitetyt kuviokartat josta metsuri näkee missä kohde on, mitä tehdään kuviolla ja mikä on palkka kun kuvio on valmis. Kuvion rajat metsuri näkee tarkasti puhelimen näytöstä.

  Kohde on hinnoiteltu etukäteen. Kun metsuri kuittaa kohteen tehdyksi työpalkka maksetaan välittömästi tililleen.

  Säästöä tulee ja on tullut suunnittelussa, työnjohdossa ja taloushallinnossa. Metsurit oppivat käyttämään laitetta helposti

  Asia on kehitelty hyvin salassa, sillä:

  Systeemi on siirrettävissä pienin muutoksin yksityismetsätalouteen. Jorma Ollila esti sen levittämisen sinne, koska se olisi kutistanut rajusti yksityismetsätalouden, että metsäviranomaisten organisaatioita.

  Suomessa tällä sovelluksella varustetulle uudelle Lumia puhelimelle löytyy heti 200 000 asiakasta.

  Näin sen menee.

 6. Oijoi, mielenkiintoinen ja organisaatiota litistävä sovellus. Tulipa mieleen keskustelu kännykkäisistä. Jos kakaroiden kasvatus onnistuu, silloin etäjohtaminen nykykännyllä poistaisi turhanpäiväistä kyyläämistä organisaatioista, kun ihmiset keskittyisivät suorittaviin tehtäviin ja väliportaatkin joutaisivat savotoihin. Näen silmissäni lukuisia projektinhallinnan operaatioita, joissa luminenssia lisäämällä tuottavuus nousisi kohisten. Muistan nuoruusivuosien harjoittelupaikkoja teollisuudessa. Työnjohtajat istuivat lasikopeissa ja valvoivat duunareita, täyttivät tuntilappuja ja keräsivät muka tarpeellista tietoa palkanmaksua varten. Nyt senkin lasikopin voi korvata suoritusta mittaavalla älykännykällä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s