Kimistä Kimiin Suur-Suomessa!

kimi

Suomella on omat Kiminsä. Päällimmäisenä pinkan päällä komeilee Kimi Räikkönen: entinen formulapilotti, rallikuski ja uutta rattia formuloista hakeva vähäpuheinen jäämies, joka hetkessä tienaa reilusti enemmän kuin meikäläinen koskaan. Muistan myös porvoolaisen Kim Floorin, joka juonsi visailuohjelmaa, jossa kisailijat saivat ostaa vokaaleja.

Pohjois-Karjalassa asuvia Kimejä en tunne, mutta muistan 60-luvulla vierailuni Pohjois-Korean tiedotuskeskuksessa. Sain sieltä mukaani useita Kim il-Sungia käsitteleviä kovakantisia kirjoja. Kuljetin niitä mukanani lukuisiin uusiin asuinpaikkoihin, mutta en koskaan syventynyt suuren ajattelijan ja kansanjohtajan teksteihin.

En muista tarkkaa ajankohtaa, jolloin kannoin nuo ilmaisjakelussa saamani arvoesineet roskakoriin, josta ne päätyivät kaatopaikalle, jollei joku jätehuollon kulttuuripersoona poiminut niitä parempaan säilöön.

Kim Jong Ilin kuoleman jälkeen harmittelen sivistymätöntä tekoani ja toivon nöyrimmästi, etteivät isä ja poika – taivaasta tai Ryssän helvetistä – kiroa ajattelematonta tekoani. Nyt voisin perehtyä Kimin ajatuksiin ja laajentaa tajuntaani. Kirjoista saattaisi löytyä vihjeitä seuraavaan maailmapoliittiseen jytkyyn.

Kim Jong Il kuoli 17. joulukuuta 2011 ja hänen poikansa Kim… nousee 27-vuotiaana Pohjois-Korean johtajaksi. Etelä-Koreassa ja Japanissa poliitikot ja kansalaiset toivovat, ettei nuori johtaja valtakamppailun melskeessä tai nälissään innostu painamaan ydinlaukaisuun johtavaa kirkkaanpunaista nappia.

Sveitsissä opiskellut Kim tiedetään isänsä kaltaiseksi ja kohta kuulemme lisään hänen uroteoistaan. Meidän suomalaisten kannalta lyhyellä tähtäyksellä on tärkeämpää, miten kivuttomasti Vladimir Putin päätyy uudelleen Kremlin muurien sisälle. Uskon, että Putin on paneutunut Kimin henkilökulttia käsittelevään osioon.

Suomen presidenttivaaleilla ei ole sentin tai pennin arvoa Euroopassa tai maailmassa, vaikka kuvittelemmekin itsestämme usein suuria. Suurta Suomessa on jatkosodan (Suur-Suomi) jälkeen vain ajoittain ilmenevät suuret kuvitelmat merkityksestämme paskaan ja saastaan hukkuvassa maailmassa.

Pärjäämme parhaiten, jos jatkamme vaatimattomina ja lakkaamme pyrkimästä rahaa kuppaaviin ytimiin. Otetaan oppia Pohjois-Koreasta, suljetaan rajat, palataan markkaan ja nautitaan impivaaralaisuudestamme.

Uudet johtajamme jakavat Kalevalan joka kotiin ilmaispainoksena, lapsilta viedään pelikonsolit ja vanhemmilta tietsikat ja ulkomaiset älykännykät. Nokialaiset Symbianit määrätään meillä pakollisiksi. Joka niemeen ja notkelmaan perustetaan kasvatuslaitoksia, joissa opetellaan Symbianin ja OVI-palvelun käyttöä.

Uljaassa Uudessa Suomessa pärjäämme paremmin pesemällä toistemme paitoja ja alushousuja, kun ensin olemme osallistuneet Portugalin, Kreikan, Italian, Espanjan, Belgian ja Ranskan velkojen maksamiseen. 

Uutisissa kerrotaan juuri nyt, että Valtioneuvosto on synkentänyt lähiajan talousennustetta. Kunnioittakaamme porvoolaisen hurrirunoilijan Bonden Paavo neuvoja: Blanda mera bark i brödet! (Runeberg)

6 Kommentare zu „Kimistä Kimiin Suur-Suomessa!

 1. nälissään innostu painamaan ydinlaukaisuun johtavaa kirkkaanpunaista nappia.“

  Isin ruokakellarissa piisaa herkkuja.

  Vakavampi aihe on se, että ydinase on vaikeasti räjähtävä ja helposti vahingoittuva. Tiettävästi vain kerran ydinohjusta on testattu kovilla patruunoilla, sekin muunnellusti http://en.wikipedia.org/wiki/UGM-27_Polaris

  Kun ottaa huomioon, että Irakin aikoinaan ampumat Scud-ohjukset hajosivat vaiheessa re-entry, en pelkää Kimin paukkua. Olennaisempaa on, että tuskin pelkää myöskään USA. Ohjuspuolustusta rakennetaan Venäjää vastaan aika ohuen kulissin takana.

 2. Juha, on tietenkin mahdollista, että nuori Kimi ja rinnalla kulkevat kenraalit eivät ihan ensimmäisenä kuole nälkään tai janoon. Kuulin tänään, että hänelle on tehty useita kauneusleikkauksia, jotta muistuttaisi edesmennyttä isoisäänsä. Seuraavalla kerralla pyyydän, että parturi vetää minullekin millin koneella Kimi-lookin, jossa töyhtö päässä. Hän on myös muoti-ikoni: Pohjois-Korean nuoret miehet haluavat pukeutua edeltäjänsä tavoin. 10 000 000 julistetta on painettu valmiiksi ja 1. tammikuuta on Kimin syntymäpäivän ansiosta kansallinen vapaapäivä. Saiskohan mistään Kimi-julisteen repalisten Che Guevara ja Marilyn Monroe -postereiden rinnalle?

 3. Muistan kun teinivaiheessa etsin tietoa erilaisista aatteista.Kävin Kiinan suurlähetystössä ja DDR Kulturcentrumissa.
  Siellä oli huikea lehdenkansi, jossa lapsukaiset olivat nousseet mäenpäälle ja otsikossa sanottiin:“he ovat onnellisia, koska he tulevat elämään kommunismin aikakaudella!“ Olettakaamme, että myös muut suljetut paratiisit tuottavat onnellisia ihmisiä.
  kaikki on hyvin jos et muusta tiedä ja sekin vähä minkä saat on suuren johtajan ja jokien kääntäjän sinulle antamaa.
  Sveitsissä opiskelu tuskin muuttaa tasavirtaa vaihtovirraksi? Jos on syntynyt maskotiksi on syytä näytellä roolinsa kunnialla, koska muuten kuolee sydänkohtauseen kansakunnan tarkastusmatkalla joita Suomessa maakuntamatkoiksi mainitaan.
  PohjoisKorean lähetystössä en ole ollut, mutta Kiinan kulttuurivallankumouksen aikaan Helsingin kulosaaressa oli jatkuva punakapina meneillään.Meteli oli 24/7 ja banderollit ikuista tuhoa revisionisteille tuomitsevaa.

  Ps. Muuten..siellä DDR kuldyyrcentrumissa haluttiin tietää kuka minä olen? Ilmeisesti kukaan ei ollut aiemmin tullut kysymään silloin Walter Ulbrich:tin komennossa olevan maan ihanuudesta. Kävin vuosi sitten Berliinissä Stasin arkistoissa kysymässä oliko minusta luonnehdintaa.Pettymys oli suuri-blanko paperi.En ole Tiitisen listalla.En ole kuin verottajan tiedostoissa maksajien puoleisella osastolla.Rauha Kimeille ja menestystä valitsemassaan tallissa.

 4. Tobe, olemme liikkuneet samoissa piireissä kauan. Kotikylässäni naapurini kotiin tuli Neuvostoliitto -niminen viikkolehti. Lainasin Väinö Häkkiseltä lehtiä ja muistan mm. kolhoosikuvia, joissa puimurit ajoivat rinta rinnan panssarivaunujen tavoin.

  Helsingissä asuessani tilaisin Kiina-nimistä viikkolehteä, jota muistaakseni toimitettiin ilmaiseksi aihepiiristä kiinnostuneille. Siinä oli Neuvostoliitto-tyylistä kuvakerrontaa.

  DRR Kulturzentrumissa vierailin 60/70-luvulla, vaikka en tunnustaudu kommunistiksi, stalinistiksi, edistysuskovaiseksi tai poliittisesti valveutuneeksi. Olin utelias nuori. Istuin tuntitolkulla American Culture Centre kirjastossa lukien kiinnostavia juttuja transistoreista ja teknologiasta.

  Mieleeni tulee parjattu ja mainostettu Tiitisen-lista.

  Mitä jos, sinä ja minä istuimme samassa tilaisuudessa DDR Kulturzerntrumissa? STASI ja suomalainen TUPO kuvasi meidät ja surullisen kuuluisan Tiitisen listalla on vain kaksi KL blogaajaa / kommentaattoria… ja siinä kaikki?

  Oishan se kauheaa, jos Tarja Halonen, Pekka / Paavo Lipponen tai Erkki Tuomioja eivät esiinny mustavalkokuvissa ollenkaan ja maanpettureiksi julistetaan asioita ymmärtämättöämiä tuulipukukansalaisia.

  Tobe, linnassa tavataan!

  Sitä ennen toivotan rauhallista joulua [tämä ei viittaa mitenkään rauhanliikkeeseen].

 5. Helge!
  Näköjään elokuva „missä kuljimme kerran“ on kohdallamme liikkunut samoilla kaduilla ja osoitteissa.
  Yhtä asiaa kaipaan edelleen ja se on noiden Neuvostoliiton asiaa ajaneiden ihmisten oma tunnustus omalle typeryydelleen.
  En meinaa uskoa korviani kun Agit Prop kerää edelleen uskovaiset yhteen ikäänkuin asia olisi jotenkin vilpitön ja hauska.
  „Sinun on aika astua johtoon“ on heidän kohdallaan tapahtunut konkreettisesti.Heillä on valta ja asennevamma seuraa näköjään hamaan hautaan saakka.
  Onneksi pahimmat stalinistit ovat sentään ukkoutuneet omiin muistelmiinsa ja typeryyden ylläpito kerhoihin.
  Edelleen tapaan ikäisiäni joille Stalin oli jooseppisetä.Edelleen saan lukea maileja joissa kaipaillaan Neuvostoliittoa ja ihmetellään miten se romahti vaikka kaikki oli niin hyvin.
  Onneksi nyt tulee Joulu ja saan uskoa Joulupukkiin.Pukki voittaa jopa Lenin sedän.
  Hyvää Joulua.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s