Pahvisesta kahvilanpitäjästä seuraava presidentti?

2011-11-11 21.22.52

11.11.2011 katseeni osui pahviseen kahvilanpitäjään Sotkamon K-Supermarket Johanneksenkulmassa. Varsinaista juhlakalua en tavannut. Viimeisin kohtaaminen tapahtui Helsingissä ritarihuoneella.

Kainuun Kokoomys ry:n ylläpitämä kahvila sijaitsee Raatihuoneentorilla Kajaanissa. Edellisellä kerralla punatukkainen SAK-juristi voitti työväenpresidentin. Muistan kuvanneeni Tarjaa Loviisan torilla. Silloinkin Sauli Niinistö vieraili naapuriston uudessa kahvilassa, mutta en kiireiltäni ollut paikan päällä.

Presidenttiehdokkaan on pakko esiintyä takki auki, ilman kravattia ja kansanomaisesti. Paavo Lipponen tarjosi äänestäjilleen kahvia ja pullaa Kuopion torilla. Perusteellisen menestynyt jytkyvoittaja Timo Soini päätti panostaa välikysymykseen ennen ratkaisevaa euroromahdusta. Soini profiloi itseään EU:n koirankynnen leikkaajana.

Koko kansan paavoja on useita. Syövätkö ääniä toisiltaan, vai pakottavatko [www.facebook.com/cafeniinisto] Sauli Niinistön toiselle kierrokselle? Gallupien mukaan kannatus on laskenut 40 prosentin pintaan. Muilla kärkeen pyrkivillä on korkeintaan kymmenen pinnaa per munkkipossu.

Nato-kortilla yritetään lyödä kaikkia, jotka ovat sotahullumpia kuin minä, mutta Niinistöstä minulla tulee mieleen, ettei hän kirjansa mukaan tahdo saada mustia sukkiaan järjestykseen, joten ei sillä asenteella ainakaan mitään salamasotaa aloiteta.

Onko presidentillä tulevaisuuden Suomessa mitään virkaa? Annammeko hänelle vallan puolustaa “vahvaa markkaa”, jos EU:n ydin joudutaan hautaamaan Olkiluodon säteilyn kestävään jätehautaan?

– Kansa tietää! valisti rötösherrajahdin johtaja Veikko Vennamo aikoinaan. Hän ei kuitenkaan pystynyt kukistamaan Kekkosta vaaleissa. Legendaarisia poliitikkoja ovat nykytiedon valossa sekä Urkki että Veikko ja ilman Urkkia ei olisi tuulipukukansaa.

5 Kommentare zu „Pahvisesta kahvilanpitäjästä seuraava presidentti?

  1. Kun 1970-luvulla asuin Helsingissä, tuli joskus käytyä Espoossa Bembölen kahvituvassa.
    Bembölehän on fiinimmän väen Hölmölä.
    Kukahan siellä lienee nykyisin kahvilanpitäjänä ?

  2. Helge V

    Et siis ole Bembölen kahvituvassa käynyt ?
    Silloin 1970-luvulla ei ollut pahvisia eikä eläviäkään pressaehdokkaita näkösällä.

    Olen joskus myöhemminkin ajanut ohi, ja ainakin se vanha punainen hirsirakennus aivan lähellä vanhaa ykköstietä, siis vanhaa Turuntietä, oli paikallaan. Siinä vanhan Turuntien pohjoispuolella, Kuninkaantien jälkeen ja ennen Kehä Kolmosta Helsingistä päin tullessa. Rakennus kuulemma 1700-luvun alkupuolelta, aitat ja kaikki.
    Näyttää Googlekin tämän tuntevan, juuri katsoin. Katsopa itse !

    Oliskohan se Biaudet siellä Bembölessä kahvilan pitäjänä !
    Olipa kuka tahansa isäntä tai emäntä, hakannee Niinistön pahvimukikuppilat ?

    Ikkunatkin ihan oikeat, ei tarvitse säkillä valoa kantaa sisään !

  3. Vox Populi, olen suhtautunut Biaudetiin yliolkaisesti, vaikka hänen isällä tai sukulaisella oli vastaanotto Loviisassa. Isänä ja äitini on varmuudella käyttänyt tohtorin palveluja. Jostain luin, että arvon tohtori oli viittä vaille natsi, mutta meillä kotona hänestä kuitenkin puhuttiin.

  4. Helge V

    Biaudetin taustoja en enemmälti tunne. Kuulemma sveitsiläis-ranskalaiset juuret, mihin nimikin viittaa. Etelä-Suomen suomenruotsalaisilla ruotsalaisuus on usein hankittu ominaisuus, Helge V:lläkin (?).
    Toista ovat Österbottenin Västerbottenilaiset ja muut alkuperäsvenskit.
    Natsius lienee ollut aikanaan kuin taistolaisuus. Paremman väen hienostelua oikealla aatteella !

    Mutta nämä eivät saa vaikuttaa siihen, tulisiko Evasta hyvä pressa. Oma itse on ainoa tärkeä. Muodollinen pätevyys ei pitkälle kuitenkaan kanna. Pätevyys ihmisenä sinänsä ehkä paremmin. Voisi kyllä ihmisenä Tarjan hakata.
    Valitettavasti kiintiöehdokkaana ja kiintiönaisena ei tule saamaan edes sitä osuutta äänistä, minkä Rkp saa eduskuntavaaleissa.

    Paluu Bemböleen on väistämättä edessä ! 🙂

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s