Ranskassa kohistiin puolalaisista putkimiehistä

2011-09-22 00.36.52 Suomalaisen Olkiluoto III ydinvoimalan valmistuminen saattaa viivästyä puolalaisten sähkömiesten potkujen takia. AY-liike uhkaa puolalaisen alihankkijan “työvoimavähennystä”  koko voimalaitostyömaata 2.12.2011 alkavalla saarrolla.

“Liittojen mukaan Elektrobudowa SA on  irtisanonut 31 sähköasentajaa, joista valtaosa on Sähköliiton jäseniä”, kertoo Kauppalehti.

Yleisradion mukaan puolalaisyritys on kiistänyt TVO:lle sähköliiton väitteet. Yrityksen mukaan irtisanottuja on alle kymmenen, eikä liiton jäsenyydellä ole ollut vaikutusta.

Saksassa töitä riittää vuosiksi eteenpäin, kun vanhoja ydinvoimaloita poimitaan pois verkoista. Suomessa suurimmaksi ongelmaksi noussee uusien laitosten kytkeminen valtakunnanverkkoon.

Olkiluoto kolmosen valmistumisesta on ollut tuskainen taival: viivästymisen yhtenä syynä lienee monikulttuurisuus. Työntekijöitä tulee joka puolelta Eurooppaa. Porukoilla ei ole yhtenäistä kieltä ja mieltä. Tärkeintä on, että kallis laitos rakennetaan mahdollisimman halvalla hinnalla.

Miten moneen valuvikaan Olkiluodossa päädytään? Kuinka solmussa ovat  jäähdytysputket? Mitä tapahtuu, kun sähköt laitetaan joskus päälle ja sauvat siirretään “uraani halkeaa” asemiin? 

Tässä yhteydessä ei ole puhuttu valevalmistajasta. Areva kyhää Suomeen prototyyppiä ja pätevöityy vähitellen voidakseen toimittaa kokemusta viisaampana samanlaisia häkkyröitä väkirikkaampiin maihin – muun muassa Kiinaan.

4 Kommentare zu „Ranskassa kohistiin puolalaisista putkimiehistä

  1. Helge V

    Jos tuo suomalainen Iisakin kirkko ei lainkaan valmistu, siitä voisi tehdä kotoisen Sagrada Familian ja Guggenheimin museon symbioottisen kulttuurilaitoksen, jossa ulkomaaneläviä näkisi lähes oikeissa töissä !

    Punaisen nappulan voisi varmuuden vuoksi sijoittaa Heurekaan, jossa lapsoset sitä sitten innokkaasti painelisivat.

  2. Vox Populi, tänään minulle tarjottiin opintomatkaa Barcelonaan. Se kiinnostaisi, mutta en maksaisi penniäkään Olkiluoto 3:n tarjoamasta uskomuslomamatkasta. Guggenheimin ja Olkiluoto 3:n välillä on selkeä kulttuurinen yhteys. Ranskalaiset totesivat Pariisin Disneylandista, että se oli aikoinaan kulttuurin Tschernobyl. Olkiluoto edustaa ranskalaisen teknokulttuurin monumentaalista epäonnistumista maassamme, jollei Paavo L. onnistu konsultoinnissaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s