Silvio Berlusconi vetäytyy lempiharrastustensa pariin

berluscItalian vahva mies Silvio Berlusconi ilmoitti eilen lähdöstään. Saapasjalkamaalle on kertynyt yli 2 000 miljardia velkaa ja uusista kymmenen vuoden lainoista valtio joutuu kohta pulittamaan seitsemän prosenttia korkoa, jollei tahti muutu.

Silvion oma talous on yhä hyvässä kunnossa ja kohta eläkkeelle vetäytyvä mahtimies voi keskittyä lempiharrastuksiinsa.

Euroopan velkakriisi ei kuitenkaan tule Berlusconin lähdöllä kuitatuksi. Tähän on tultu pitkän ja holtittoman rahapolitiikan ja pankkitoiminnan seurauksena. Korjaavat toimet kestävät vuosia tai vuosikymmeniä. Olemme siirtymässä Japanin viitoittamalle tielle. Kiinalaispankkiirien hyväntahtoisuus ratkaisee, miten kituuttelemme seuraavat kaksikymmentä vuotta telluksella.

Uutisissa kerrottiin edelleen, että maapallon ohitti suur asteroidi. Jo se olisi osunut sopivasti kohdalleen, olisi euron, EU:n ja maailmantalouden kohtalo ratkennut kertaheitolla. Iso pamaus (big bang) – ja se ois ollut siinä.

YLE-Uutiset: “Suuri asteroidi lensi Maan ohi viime yön aikana. Halkaisijaltaan 400-metrinen avaruusmurikka lensi Maan ohi Kuuta lähempää. Törmäysvaaraa ei ole, mutta nettikommentoijat ovat silti pohtineet, voisiko jotain sattua.”

9 Kommentare zu „Silvio Berlusconi vetäytyy lempiharrastustensa pariin

 1. Ei muutu velat saataviksi ei!
  Tähän suureen typeryyden aikaan kuuuluu uskoa, että yksi mies olisi syyyllinen kaikkeen pahaan.
  Ei Silvion takana ollut kansan kannatus mihinkään ole kadonnut.Ei oppositiossa ole tarjolla yhtään mitään -eikä ainakaan parempaa.
  Lyhyenä ilonaiheena markkinat uskovat hetken kunnes huomaavat ettei uusilla keisareilla ole vaatteita aatteista puhumattakaan.
  Euroopan isoa alamäkeä on helppo ennustaa.Berluscoonin kestohymy jää historiaan ja nostan espressoni tänään sille, vaikka pohjassa on sakkaa.

 2. Tobe, suuri virtsaus tai vitsaus on EU:n ja globaalitalouden kehitys. Ahneuksissaan länsimaitten kapitalistit siirsivät tehtaansa Kiinaan ja Assiaan, Call Centerit Intiaan ja Bangladeshiin, rättien ja kenkien valmistuksen Bangladeshiin ja Vietnamiin ja suuressa viisaudessamme keskityimme pelkkään kuluttamiseen ja elintason nostamiseen. No, nyt on visat höylätty ja american expressit leikattu, platinaiset mastercardit miinuksella ja kohta kaikilla on osoitteena Euroopan köyhäinkoti. Amerikkalaisilla on oma versionsa. Hyviä vointeja – hyvinvointivaltiossa!

 3. Globalisaatio on epäonnistunut….no ei hitto ole.
  Kiinalaisten elintaso on noussut kohisten ja se ei ole enää kehitysmaa sen enempää kuin Intia.
  Katseet ovat jo aika sitten kääntyneet Brasilian nousuun ja kohta seuraa Afrikka perässä.
  Kapitalismi voi hyvin ja ainoastaan velaksi elävät kansantaloudet lännen mailla ovat saavuttaneet saturaatiopisteensä.
  Kun maailmanlaajuinen solidaarisuus on nyt saavutettu- kiitos markkinatalouden-voimme alkaa uuden mietinnän oman työmme arvosta ja kyvystämme ylläpitää nykyistä elintasoa.Olemmeko todella niin osaavia ja ahkeria että saamme nauttia jatkossakin tästä kaikesta? En usko että se olisi mahdollista ilman huikeaa osaamisen kasvua.Pitäisi siis säilyttää se etumatka mikä on! Miten?
  Lakkoilemalla ja palkkoja nostamalla se ei tapahdu.
  Yhä useampi on valmis heittämään pyyhkeen kehään.Vihreäliike on kokonaisuudessaan ajamassa ideaa, jossa tehdään vähemmän ja saadaan vähemmän.Kuinka moni virka voidaan säilyttää sellaisella ideologialla? Jos joku löytää Lapista nikkeliä ei sitä saa kaivaa kun vedet pilaantuu.Ahneus? Ahneus on sitä että terveyskeskus on ja pysyy.Pessimisti olen tässä asiassa, mutta vain euroopan ja amerikan suhteen.

 4. ToBe, jos vanha manner menee romuksi ja Pohjois-Amerikka joutuu Wall Street valtaajien käsiin ja pitäisi valita joku muu asuinsija, olisin omalta osaltani valmis heivaamaan tomumajani Brasiliaan tai Etelä-Amerikkaan leppoisan elämäntyylin ja ilmaston takia. Kadun varjoisemmalla puolella on tietenkin korruptiota, rikollisuutta ja narkkariporukkaa, mutta eihän elämästä selviä hengissä kuitenkaan.

  1. Brasilia
  2. Argentina
  3. Mexico
  4. Uruguay
  5. Chile
  6. Intia
  7. Afrikan maista minulla ei ole kokemusta

 5. Minä uskon Brasiliaan.Uskon toki myös uuteen elämäntapaan, koska tässä elämänvaiheessa paukut ei riitä voittajien kamareissa kellumaan.On myös mahdollista, että alati joustava ja muuntuva USA palaa juurilleen ja saa velkakierteensä pysähtymään.
  USA:lla ainakin on paljon suuremmat mahdolisuudet kuin tällä Albaanioiden joukolla jota EU:ksi kutsutaan.
  Chilestäkin olemme kuulleet hyviä uutisia kun siellä ei ole ajauduttu Kuuban kavereiksi vaikka kaikkien niin ihannoima Allende aikanaan yritti.Maailmassa on vielä monia onnistumisen keitaita.Kiinaa ja Intiaakin voi katsella uusin silmin.
  Jokavuotinen Berliinissä juoksentelukin on saanut minut miettimään ainakin osa aikaista Saksalaisuutta.Siellä homma toimii jostain syystä.

 6. Silvio palaa valtaan muutaman kuukauden kulutua kun tuska syvenee ja syylliset löydetän ihan muualta kuin pohjois Italiasta.

 7. Tobe, tie tulevaan vaalivoittoon tulee väistymisen kautta. Kumiukko Silvio saattaa olla vallassa 2012 jälleen, jos uudet vaalit järjestetään. Uutisissa todettiin, että Italian velkavankeutta on rakennettu 30 vuoden aikana ja Berlusconi ei ole ainut syyllinen. Mutta erittäin toimivan syntipukin hänestä saa joksikin aikaa. Etenkin meille pohjolan protestanteille sopii, että syyttävä sormi osoitetaan Silvion suuntaan, koska hän ei tykännyt meitsien puukirkoista ja abc-asemien sapuskoista. Viime mainituista en pidä minäkän. Puurakenteisia ratkaisuja kannatan.

 8. Olen aina kannattanut Silviota.Olen kolme kertaa käynyt Roomassa viikon matkoilla vain.Joka kerta olen kysynyt taksikuskilta ketä hän kannattaa ja aina saan saman Berluscoonin nimen.Sosialistien eli kommunistien kohdalla saan ison haisevan naurun.
  Kaduilla osoittaa mieltään heidän mielestään työtä vieroksuva roskasakki.Taksimittari on yleensä aika luotettava yleisen ilmapiirin osoittaja.Henkilö Berlusconi on sitten asia erikseen.Onhan niitä johtajiksi haluavia siellä muitakin.Ei Silvion tappio olee puolueen tappio.Velat on tehty ennen häntä ja jälkeensä myös jäävät.
  Puuta kehiin ja pitkälle jalostettuna.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s