Hakkarainen on brändi

2011-10-28 19.23.53 En tarkoita Yhtyneet Paperitehtaat Nuuka-Niiloa, joka vaatimattomana miehenä matkusti turistiluokassa, eikä hyväksynyt itselleen vuorineuvoksen arvonimeä. Kerrotaan, että Hakkaraisen alaiset hiipivät joskus noloissaan ulos ekaluokasta, jos toimitusjohtaja sattui matkustamaan samaalla koneella. Tarkoitan kuitenkin toista metsätalousmiestä. Tämä Esson baarissa tyyliään kehittänyt Teuvo-setä perustaisi etelän metian mukaan siirtolapuutarhan homoille, lesboille ja somaleille Ahvenanamaalle. Samaalle saarelle mahtuisivat vähemmistönä maassamme asuvat suomenruotsalaisetkin. Täältä Kainuustakin evakuoitaisiin kymmenkunta ihmistä. Inklusive mig själv!

Diplomi-insinööri Niilo Hakkarainen kuoli kotonaan Helsingissä 18. heinäkuuta 2011 83 vuoden ikäisenä. Hän oli syntynyt Iisalmen maalaiskunnassa 22. joulukuuta 1927 opettajaperheeseen. Hänen ansioksi voidaan lukea Yhtyneet Paperitehtaat talouden tervehdyttäminen. Niilo Hakkaraisen kyvykkyyttä todisti se, että hänet pian Yhtyneistä tapahtuneen eron jälkeen pyydettiin suuren kansainvälisen, yli 80 maassa toimivan mediakonsernin Daily Mail & General Trust plc:n johtokunnan jäseneksi. , kertoo Helsingin Sanomat muistokirjoituksessaan.

Wikipedia kertoo: Suomenruotsalaiset ovat Suomessa asuvia, ruotsin kieltä äidinkielenään puhuvia suomalaisia. Suomenruotsalaisuuteen yhdistetään usein mielikuva suomenruotsalaiseen perheeseen syntymisestä ja Suomessa kasvamisesta, joten Suomeen siirtyneitä ruotsalaisia maahanmuuttajia ei pidetä suomenruotsalaisina. Suomessa syntyneistä Suomen asukkaista ruotsinkielisiksi rekisteröityjä oli vuoden 2007 lopussa 287 339 henkilöä. Koko Suomen väestöstä oli vuoden 2007 lopussa ilmoitettu ruotsinkielisiksi 289 951 henkeä (5,44 %)[3]. Lisäksi Ruotsissa asuu arviolta 60 000 suomenruotsalaista. Suomenruotsalaiset (ruots. finlandssvenskar) kutsuvat kaikkia suomalaisia sanalla finländare, kun taas suomenkielisistä he käyttävät sanaa finne.

Suomenruotsalaisia on noin 300 000, homojen, lesbojen ja somalien määrää en tiedä, mutta tällä toimenpiteellä saataisiin aikaan uusia EU-valtio, jonka väkimäärä ajan mittaan kasvaisi miljoonaan. Ei hullumpi skenaario ja ihmiskokeena suomalaisen mittapuun mukaan varsin merkittävä. Sodan jaloista suomalaismetsiin evakuoitiin Vennamon toimesta 700 000 karjalaista.

Vennamo oivalsi oitis, että heikosti pientiloillaan toimeentulevissa siirtoilaisissa oli ainesta vaalikarjaksi ja Veikko kehitti toimenpiteensä jatkeeksi SMP (Suomen Maaseudun Puolueen). Ehkä Teuvo Hakkarainenkin pakko-ruotsin innoittaman innostuu muuttamaan Ahvenanmaalle Esson baarin pitäjäksi ja siitä ponnistaisi uuteen julkisuuten HSLH (homot, somalit, lesbot, hurrit) –puolueen puheenjohtajana vuonna 2020.

Ehdotukseeni ei pitäisi suhtautua HUUMORILLA.

31 Kommentare zu „Hakkarainen on brändi

 1. Voihan se olla, että ruotsin opetusta kouluissa sopii karsia. Toisaalta itse seuraan vieläkin Sveriges TV:tä, koska Kekkosslovakiassa totuin siihen, että sieltä sai tietää muustakin kuin NL:n rauhanrakkaudesta. NBC lienee „vasemmistolaisin“ USA:n isoista kanavista, mutta kyllä sieltä kovin yksipuolista tekstiä tulee. Sveriges TV on siis mielestäni edelleenkin hyvä media. Kuuleehan sieltä nyt euromaiden ulkopuolisiakin näkemyksiä.

  Olen molempien vanhempieni puolelta ainakin 500 vuotta vanhaa taattua suomalaisugrilaista kantakirjarotua. Ruåttia ei ole puhuttu äidinkielenä. Silti sanon, että huolestun ja tuomitsen sellaisen häirinnän, jota ruåttin käyttö kadulla ym. julkisesti nykyään usein aiheuttaa.

  Ja mitä Tollo-Teukkaan tulee, pitäisi suunsa kiinni pakkoruotsista. Eihän se ääliö ole oppivelvollisuuttaan suorittanut yhdessäkään peruskoulun aineessa!

 2. Juha, Esson-baarin kulttuuri- ja oppimissisällöstä minulla ei ole tarkkaa tietoa, mutta Ruotsinpyhtäällä (nykyinen Loviisa), Ruotsinkylän legendaarisessa Gulfin baarissa (Hesarikin on siitä kirjoittanu) ei tietääkseni luettu Kalevalaa, Kiveä tai arvosteltu Metsot taistelee maalausta. Se on yhä arvonsa mittainen ja oikea kaljabaari. Loviisassa puhuttiin Shellinmäestä, joka tarkoitti kaatopaikkaa, jossa kiihkeimpänä ydinvoimalan rakennusaikana eleili joukko laitapuolen kulkijoita, jotka olivat humaltuneet venäläisten voimalarakentajien maahantuomista janojuomista. Suomalaisen kulttuurin arvoesineitä olisi löytynyt Ruotsinpyhtään kirkosta, jossa alttaritaulu on Helen Scherjfbeck http://fi.wikipedia.org/wiki/Helene_Schjerfbeck maalaama, mutta Gulfin baarin Pirellin seinäallakoiden aiheet olivat kyllä suuremmassa huudossa. Haluan vielä mainita pari yksityiskohtaa synnyinpitäjästäni: Ruotsinkyläläläiset ova umpisuomalaisia ja on toinen kylä, jonka nimi on Suomenkylä, josta ei taida löytää ainuttakaan suomenkielistä. Tällaisessa ympäristössä olen asunut ja saanut siitä ikuisen vamman. Tesjoella suomen- ja ruotsinkielisten koulujen välillä oli piikkilanka-aita sen varmaistamiseksi, että kakarat eivät olisi välitunnilla sekoittuneet toisiinsa ja ruåttalaiset alkaneet puhua suomea finnien kaa.

 3. Helge…..eräs asia näissä anteeksi sana „hurriviha“ keskusteluissa aina unohdetaan.
  Unohdamme että Ruotsissa asuu suomesta lähteneitä suomenkielisiä maahanmuuttajia enemmän kuin meillä on suomenruotsalaisia.
  Unohdamme etteivät he saa omalla kielellään lähes mitään palvelua vaikka heille on suotu jo laissa vähemmistökielen asema.
  Unohdamme etteivät suomalaiset suinkaan ole sinne menneet vasta 1960 luvulla.Kautta kuningaskunnan historian ruotsi on vetänyt sinne suomalaisia.Tunnet varmaan käsitteen suomalaismetsä siellä Norjan rajan lähellä.Toisin kuin meillä heidät on pääasiassa ruotsalaistettu.Oman kulttuurin ja kielen säilyttäminen on ollut mahdotonta valtaväestön sorrosta johtuen.
  Näinhän se meilläkin menee kunhan odotetaan vielä 200-300 vuotta.Miksi puhun tästä näin pitkään.No se nykyisin pinnalla oleva HAKKARAINEN yrittää varmaankin sanoa jotain tällaista mutta ajautuu aina vääriin sanavalintoihin ja onnettomiin ehdotuksiin.
  Kaikesta huolimatta suosittelen kaikille lapsillenikin ruotsin oppimista ja hyvin on mennyt oppi perille.Jo kaksi sulhoa on reilusti hurreja ja pirun mukavia vävyjä ovatkin.Miksi se toinen kannattaaa Jokereita?Outo juttu!

 4. Tobe, Hakkaraisen ja muitten hurripuheet eivät loukkaa minua pätkän vertaa. Hänen Ahvenanmaa-kommentti on oikeastaan älykäs. Ålantilaiset, jos ketkä segregoivat: hyvinvoivan maakunnan kansalaisuuden saaminen on kiven takana ja mantereelta tulevia vääränkielisiä syrjitään sosiaalisesti. Teuvon bensisfilosofia tuo raikkaita virtauksia tähänkin keskusteluun. Suuri osa ahvenanmaalaisista haluaisi etääntyä entisestään oudosta emämaastaan (Finland), koska kulttuurisesti he ovat lähempänä Sveariketiä.

  Ruotsalaiset eivät kohtele suomalaisia mitenkään mallikkaasti. Riikinruotsalaiset ovat herrakansaa (kuninkaallisia ja aatelisia), jotka ovat katselleet meitä metsäsuomalaisia nenänvartta pitkin satoja vuosia. Kelpasimme, kun tarvittiin ompelijoita, autonrakentajia ja metsämiehiä… ja hakkapeliittoja.

  Finnskogarna simuloi hyvin sitä samaa, minne suomalaiset joutuivat Pohjois-Amerikassa: metsätöihin ja mainareiksi. Naiset kotiapulaisiksi. Hakkaraisen sutkauksissa on aiheellista herravihaa. Hesalainen „yläluokka“ kohtelee meitä maalaismoukkia niin kuin yläluokka on aina tehnyt: ylen katsoen, nenäänsä nyrpistellen ja mollaten.

  Jos asennevammainen „yläluokka“ ei tajua tätä, tulee PS kasvamaan entisestään. Puolustan Teuvoa, ei hän ole ihan niin pöllö kuin, miltä iltapäivälehdet (ja digimedia) saavat hänet näyttämään. Hakkarainen on umpirehellinen perussuomalainen (mielikuvissa se saadaan kääntymään => umpityhmä maalaisjuntti).

  Teuvo Hakkaraisesta on tullut syrjäseudun mannekiini, pelle ja sylkykuppi. Hän osoittaa, että Kehä III ja muun Suomen välillä on valtava vallihauta, jossa median verenimijät (alligaattorit) uivat ja nappaavat saaliikseen sopivimpia. Edellisen eduskunnan Hakkarainen oli Juha Mieto.

 5. Juha Mieto tuskin meni eduskuntaan millään perhearvoilla eikä hän eduskunnassa töpännyt mitenkään.

  Ja mitä näihin „suuntautumisiin“ tulee, niin tuskin homot ja lesbot ovat suomalaisia syrjineet vuosisatoja, olisikohan jopa toisinpäin? Hakkarainen haluaisi kostaa ihan väärille ihmisille sen, että joku peijoonan mamelukki ja musulmaani on polttanut hänen sahansa 5-6 kertaa. Ja tämä viimeinen virke oli puhdasta ivaa.

 6. Juha, selvennyksenä vielä, että Mieto ja Hakkarainen eroavat toisistana kuin yö ja päivä. Molemmat edustavat tyylillään syrjä-Suomea. Kepulaisillahan on edelleen tämä „Mä maalaispoika oon…“ Naispuolisista selvimmin entinen maatalousministeri.

 7. Helge…vaikka olenkin stadilainen HIFK fani en voi ymmärtää miten RKP:n suunnassa ja Hoblassa on suoranaista PS halveksuntaa.
  Kun puhutaan näistä Perussuomalaisista puhutaan viidesosasta kansaa ja se on pirun paljon enemmän kuin kaikki suomenruotsalaiset yhteensä. RKP:ssa on paljon tyyppejä, jotka osaavat sivistyneesti vittuilla ja luokitella jotkut typeriksi.
  Puhuessaan vihapuheen vastaisesti he syyllistyvät itse vihapuheeseen.Minä menen aina pienemmän puolelle ja tässsä tapauksessa näiden Hakkaraisten. Ikävä kyllä on iso joukko ihmisiä jotka eivät pysty ymmärtämään mistä PS:n takana oleva tuskainen mölinä on syntynyt.Tämä avoin vihapuhe on uutta, mutta onhan se aina ollut olemassa.Istumalla torikahvilassa saa Hakaniemessä puhua ihan eri asioita kuin Töölöntorilla.En ymmärtänyt Keskusta aatetta ennenkuin tutustuin ensimmäiseen Kepulaiseen.Elävä Kepulainen oli minulle aivan eksoottinen kokemus.Meillä oli joka asiaan ihan eri totuus ja en ole vieläkään ymmärtänyt heidän näkemystään maan asioiden hoitoon.Siinä on annettu sanalle oikeudenmukaisuus ihan oma sisältö.Sama näissä Hakkaraisissa.En ymmärrä heitä mutta yritän ymmärtää sen ongelman mistä se hätä ja tuska syntyvät.Vielä vähemmän ymmärrän HBL kirjoittelua jossa sivistyneesti halveksitaan ihmisiä joilla ei ole sana hallussa.Hakkaaraista vaivaa oikeastaan vain kyvyttömyys ilamista itseään HBL:ssa sovitulla tavalla.Sånt är livet!

 8. Tobe, olen kanssasi samaa mieltä: sivistynyt vittuilu ja vihan lietsominen ei tee siitä yhtään yhteiskuntakelpoisempaa. Teuvo Hakkaraista voinee korkeintaan syyttää rehellisyydestä, koska ilmaisee tunteensa suoraan ja sokeroimattomina. Siksi hänen möläykset keräävät myös sopulilaumoja puoleensa. Teuvo on Soinista moottorisahalla veistetty karhuklooni. Soinin puheet olivat pitkään epäespoolaisia. Teuvon puheet eivät poikkea syrjäkylien ja -pitäjien valtavirasta. Kepulaisten cityintoilijat joutuivat asettumaan Paavo Väyrysen taakse. Meillä ei ole Teekutsu-liikettä, mutta Esson baarin opetuslapsia meiltä löytyy vähintään miljoona… ehkä enemmän. Halla-aho edustaa puheillaan kaupunkien sisälle asettuneita entisiä maalaisia. Kannatus saattaa olla Eirassa pienimmillään ja lähiöissä huipuissaan. Tätä tekstiä en tuota kannattaakseni vihaa, kaunaa tai syrjintään. Suomi vain sattuu oleman tämän näköinen. Hurrina tiedän, miten vaikeaa suomalaisilla on asettautua ankkalammikon reunalle hyväksyttyinä ja tasa-arvoisina. Sisäisen ja piilevän rasismin murtamiseseksi on tehtävä paljon henkistä työtä.

 9. ToBe
  Voit lisätä Ruotsissa syrjittyjen suomenkielisten listaasi Tornionjokilaakson suomalaiset, jotka vasta viime vuosina ovat saaneet jnkl. tunnustetun aseman. Tosin heidän suomenkielestään on leivottu nimellisesti erillinen „meän kieli“.
  No Ruotsi on Ruotsi.
  Sikäläinen Hakkarainen on Ranskan-tuomisia, tämä Kalle Kustaa, jonka toilauksia sikäläinen media kovastikin ahkeralla tavalla on puinut.

  Helge V ja vanhis

  Se, mikä persujen julkisessa mediakohtelussa on ihmetyttänyt, on heidän syyllistämisensä omasta vaalimenestyksestään ! Oli todella paha mennä nyt tuollainen äänisaalis saamaan !
  Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista !

  Hakkaraisen Ahvenanmaa-kohun julkisessa ja persujen eduskuntaryhmätuomitsemisessa on jäänyt olennainen asia käsittelemättä.
  Kun siis on pidetty tuomittavana ehdottaa somalien ja homojen asuttamista Ahvenanmaalle, on toki asiallista selostaa lukijoille, mihin tuomittavuus perustuu.
  Onkin sanottu perusteluksi ehdotuksen olevan loukkaava.
  Ei ole kuitenkaan kerrottu, ketä loukkasi.
  Loukkasiko tuomitsijaa itseään, ahvenanmaalaisia, somaleja vaiko homoja !

  Jos loukkasi tuomitsijaa, lienee logiikka sama kuin sillä vihervaltuutetulla, jota Pekkarisen rynnäspuhe yht´äkkiä rupesi kahden viikon päästä loukkaamaan.
  Jos loukkasi ahvenanmaalaisia, he asettavat itsensä ylempään asemaan suhteessa homoihin ja somaleihin !
  Jos loukkasi somaleita, he asettavat itsensä ahvenanmaalaisia ja homoja paremmiksi ihmisiksi. Erityisesti voi epäillä somaleilla olevan homokammo ?
  Jos loukkasi homoja, pitävät itseään muita parempina, ja ovat hurrivihamielisiä ja rasisteja !

  Ymmärrän tuomitsijoiden edellyttävän ns. poliittisesti korrektia kielenkäyttöä, ja tämä vaatimus on persuilla tiukempi kuin muilla.
  Vasabladetissa referoitiin muutama päivä sitten jotakin suomenruotsalaislehteä, joka kehui ( sarkastisen huumorin nimessä ? ) Hakkaraisen ( huumorimielellä esittämää ? ) Ahvenanmaan kehitysohjelmaa hyväksi.
  Tuo kirjoittaja sen enempää kuin kirjoitusta referoinut Vasabladet eivät tiettävästi ole saaneet tästä tuomiota niskaansa !
  Eikä liioin Helge V, joka esittää samanlaisia ajatuksia tuossa yllä ! 🙂

  Tulee jotenkin persuista ja heidän saamastaan reaktiosta mieleen vanha viisu … rakastelen ketä minä tahdon ja ämmät ei voi estää … !

 10. Vox Populi, nyt päästään asiaan. Ålandissa lienee Suomen alhaisin työttömyys ja korkein elintaso. Karkotus Suomesta Ahvenanmaalle on verrattavissa teknologiafirman siirtoon Espoosta silikonilaaksoon tai kainuulaisen körryyttämistä Espooseen (entinen loviisalainen ottaisi siirron ilomielin vastaan). Hakkaraisen tarjous piti sisällään sosiaalisen nousun mahdollisuuden. Ahvenanmaalla ehkä ura olisi alkanut matkailuyrityksen tiskistä, mutta ahkeroimalla sielläkin olisi päässyt tarjoilemaan riikinruotsalaisille salin puolella. Tyhmyyttäni aion tarttua kainuulaiseen turpeeseen; tiedän läheisiä ystäviä, jotka toimivat menestyksellisesti Ahvenanmaalla. Olen vieraillut siellä useita kertoja. Kainuu ja Ahvenanmaa eivät juurikaan eroa toisistaan: perusväestö on ahkeraa ja mångsyssleri (monialayrittäminen) on siellä korkeassa kurssissa. Tiedän, että huumeet ja viina ovat aito vitsaus Ahvenanmaalla. Täällä Kainuussa korkeintaan viina. Minulle mömmöt ovat vastenmielisiä. Ahvenanmaalla ongelman ydin on ihmisten ahkeruudessa: kakaroita hoidetaan rahalla. Nälkämaan etuna on, että skideille ei ole jemmassa rahaa. 300 hehtaarin metsälö rauhoittaa lapsia kunnioittamaan vanhempiaan. Peräkamaripoikuus on yksi Kainuun vitsauksista, josta Kuhmossa kuulin, että venäläiset neitokaiset etsivät nimenomaan hiukan tisunisua kaipaavia yksinäisiä poikamiehiä. Valitettavasti en kuulu edes tuohon joukkoon. Jos junakyyti Turun satamaan tarjotaan, ilmoittaudun vapaaehtoisesti HURRIKSI ja laitan tähden rintaani. Shalom!

 11. Vox:

  „mihin tuomittavuus perustuu.
  Onkin sanottu perusteluksi ehdotuksen olevan loukkaava.
  Ei ole kuitenkaan kerrottu, ketä loukkasi.“

  Homojen ja lesbojen (ollessaan Suomen kansalaisia) pakkosijoittaminen Ahvenanmaalle loukkaa Suomen perustuslain 9 §:ää ja arviokaupalla 50 Suomen solmimaa kv. sopimusta (luulen arvion olevan alakanttiin). Siinä on kysymys Stalinin politiikasta, ymmärrätkö?

  Edellä on puhuttu persujen äänestäjien olevan pettyneitä paljoon. Jos se pettymys kanavoidaan Hakkaraisen ja Halla-ahon aivottomaksi mölinäksi, sen tien päässä on Hitlerin Saksa. Käsitykseeni „ei pitäisi suhtautua HUUMORILLA.“

 12. Rakkaat kanssaeläjät.
  Kaikki maassamme tapahtuva keskustelu tapahtuu ns. sosiaalisessa mediassa, koska se muu media ei näy eikä kuulu missään.
  Esson baarien ja vanhojen tanssilavojen liepeillä nousu-, lasku-,kestohumalassa puhuttu mielipide ei ole saanut aiemmin mitään huomiota.
  Nyt kun Essojen miehet ovat äänestäneet oman äänensä eduskuntaan se satuttaa sellaisia joiden pierukin tuoksuu hyvälle.
  Tämä kielipolitikkka on vain jäävuoren huippu.

  PS:n sisällä on laaja ja sekava joukko erilaisia turhautumia saamassa purkautumiskanavansa.Tuollainen kansanliike aina nostaa mukanaan myös ne joilla on kyky sanoa asiansa kirkkaasti.
  Aallon korkeus senkun kasvaa vaikka alkuperäinen protesti olisi jo sanottu.Ainahan löytyy lisää epäkohtia joihin syyllinen on muualla.Hakkaraisia tarvitaan jotta liikkeellä on sellaiset kasvot että uskottavuus säilyy.Esson miehet tuntevat olonsa kotoisaksi kun n sana ja h sana ovat taas vapaina ja käytettävissä.

  Ruotsinkielen asemaan on syytä suhtautua rakentavasti, mutta sitä ei helpota vaikkapa RKP:n kielteinen näkemys kaksikieliseen koululaitokseen . Rouva Wetterstrand Jussi Niinistön vihreä vaimo Ruotsista kysyi asiaa ja ei oivaltanut minkä karhunpalveluksen teki kielisiskoilleen Suomessa.En tosin ymmärrä miksi ? Arvatkaapa kuka sai taas lisää virtaa suoniinsa tästäkin yksityiskohdasta.
  Minusta kaksikielinen koulu olisi paras idea vuosisataan tämänkin asian ratkaisuun.Lopetetaan tämä omituinen apartheid ja osataan kaikki kahta kieltä kohtuudella.Tre små troll det…

 13. Juha, historian totuutena on, että Aatu nousi valtaan demokraattisen prosessin kautta. Pikku hiljaa häiritsevä demokratia pantiin viralta. Stalinin ihannevaltiota tuskin kukaan kaipaa takaisin, paitsi Venäjällä lukuisat vakauden kannattajat.

  Tobe, kaksikielinen tai kansainvälinen koulu sopisi moniarvoisen Suomen Pisa-kunnon jatkajaksi mainiosti.

  Selittäkää, mikä vika muuten on MONIVARVOISUUDESSA? Miksi PS ja monet muut eurooppalaiset ääriliikkeet ovat sulkeutuneen ja umpimielisen nationalismin kannalla?

 14. Vanhis

  Luulen ( en tiedä ), ettei perustuslain liikkumisvapaudesta säätävä 9. pykälä ole ollut se, mikä Hakkaraiseen kielteisesti suhtautuvalla mielipideilmastolla on ollut ihan ensimmäisenä mielessä.

  Keskusteluilmasto tuo nenääni viestin, että paheksunnan tärkein syy on itse Hakkarainen, hänen „junttiutensa“, essonbaaritason puheensa, ja suvaitsevaiston yleinen tiukkapipoisuus suhteessa „väärään“ mielipiteeseen.

  Katkeruus „väärää“ vaalitulosta kohtaan on myös painava argumentti, ja Hakkarainen on tässä suhteessa valikoitunut sopivaksi mannekiiniksi osoittamaan „harkitsematonta“ äänestyskäyttäytymistä.

  Ja tietysti delikaatit sanat „homo“ ja „somali“ samassa lauseessa „Ahvenanmaan“ kanssa on monille aivan ylikäymätön kombinaatio ! Ei möbleeratuissa huoneissa tuollaista puhuta !

  Ja tuohan Ahvenanmaan mainitseminen ikävällä tavalla mieleen oikein lain voimalla etuoikeutetun porukan, jota ei poliittisen korrektiuden nimissä kuitenkaan ole luvallista edes ajatuksissaan arvostella.

  Siis arvosteltakoon sopivaa, yleisesti leimattua ja yleissyntipukiksi todettua objektia, Persu-Hakkaraista !

 15. Helge V

  Kannatan moniarvoisuutta. Ei siinä pahaa ole, ellei kunkin termiä tulkitsevan päässä.

  Olen kymmenisen vuotta asunut, elänyt ja työskennellyt ( tosin nyt vajaan vuoden jo eläkkeellä ) täällä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, ankkalammikon viimeisellä rannalla, reservaatissa.

  Täällä on moniarvoisuuden kannattajia, ja on eristäytymisväkeä.
  Pahimpia ovat tietyt medianäkyvät suomenruotsalaiset, jotka haluavat sulkeutua omaan apartheidiinsa.

  Aluepolitiikka ja kielipolitiikka sotketaan samaksi mössöksi.
  Pahin eristäytymisväki haluaa nähdä ainakin henkisen muurin heti Mustasaaren itärajalla. Ja siellähän se onkin.

  RKP on alueen valtapuolue, osassa kuntia yksinään vallassa. Mutta sisäinen eripuraisuus vaikeuttaa kaikenlaista päätöksentekoa.
  RKP kykenee valtakunnallisen apupuolueen rooliin, jees-puolueeksi. Mutta kun itse pitäisi hallita ja tehdä päätöksiä, tulee tenkkapoo.

  Alue- ja paikallispolitiikassa RKP:n tunnusomaisin vallitseva piirre ei ole moniarvoisuus tai suvaitsevaisuus.
  Vaasan paikallinen pää-äänenkannattaja Vasabladet ja sen pääkirjoitustoimittaja Kenneth Myntti luovat kuvaa viimeisestä ruotsinkielisestä linnakkeesta, jota uhkaavat milloin mikäkin valtakunnallinen poliittinen päätös tai ainakin invaasiota salakavalasti suunitteleva suomenkielisyys yleensä.
  Mielipidepalstalla „perus-ruotsalaiset“ kirjoittavat suvaitsemattomia kirjoituksiaan, aivan Hakkaraisen malliin, mutta ruotsiksi.
  Nämä vain eivät saa valtakunnallista julkisuutta.
  Täällä piehtaroidaan pienemmässä paljussa.

  Ennen viime kevään eduskuntavaaleja Vasabladet kävi läpi täkäläisten RKP:n ehdokkaiden mielipiteitä mm maahanmuuttoasioissa. Yhtä vaille kaikki RKP:n 17 ehdokasta kannattivat maahanmuuttosäädösten lieventämistä tai ainakin pitämistä ennallaan.
  Vasabladet oli tehnyt myös pienimuotoisen mielipidetiedustelun kaikkien Österbottenin kuntien äänestäjien keskuudessa maahanmuuttomielipiteistä.
  Siinä kyselyssä vapaamielisimpiä olivat mm suomenkielisenemmistöinen Vaasa ja ne kunnat, joissa oli suuri suomenkielinen vähemmistö.
  Tiukimmin maahanmuuttoon suhtautuivat niiden kuntien asukkaat, joissa ruotsi oli enemmistön kielenä, ja erityisesti yksikieliset ruotsinkieliset kunnat. ( Tuloksia julkistaneessa kirjoituksessa ei toki kielisuhteista mitään mainittu. Tämä kielisuhdetietämys oli tai ei ollut lukijalla itsellään. )
  Olen tuota Vasabladetin juttua aiemmin näillä KL:n sivuilla kommentoinut.
  Nyt en muista tarkkoja prosenttilukuja, mutta ruotsalaisenemmistöisissä kunnissa kuitenkin enemmistö väestä vastusti maahanmuuton nykysääntöjä ja vaati tiukennuksia.

  Tätä kiusallista selvitystä ei sittemmin Vasabladet tai sen mielipidesivusto enää koskaan käsitellyt.
  Olihan kansan ääni mahdollisimman kaukana RKP:n poliittisesta vapaamielisyydestä.

  Eräs österbottenilainen kunnanjohtaja/kuntapoliitikko kirjoitti noin vuosi sitten oikein artikkelin Vasabladetiin, jossa artikkelissaan esitti Österbottenille samankaltaista eritysasemaa kuin Ahvenanmaalle.

  Ruotsinkielisyyden, viralliselta nimeltään „kaksikielisyyden“, turvaamiseksi tukeudutaan ns. Taxellin paradoksiin. Taxell on aikoinaan esittänyt, että kaksikielisyyden paras turva ovat yksikieliset ruotsinkieliset koulut, oppilaitokset ja viranomaiset.

 16. Ruotsinkieliset saisivat kaksikielisestä koulusta suuren hyödyn.Nythän tutkimukset kertovat että ruotsinkielisten oppimistulokset ovat selkeästi huonompia kuin suomenkielisten.Hankenin taso nousisi ja diploomiekonomi olisi sittenkin yhtä hyvä kuin tavalinen ekonomi.

  PS.n kyvyttömyyteen nähdä hyvää monikulttuurisuudessa ei varmaan löydy yhtä selitystä.
  Umpimielisyys on sitä ja toisaalta aina on ollut vieraan pelkoa.Joskus maaseudulla kuulee sellaista että pitää olla hiljaa, koska muuten ne huomaa että me ollaan täällä olemassa.Saa ikäänkuin kaadella hirviä salaa ja elämä menee omilla säännöillään.Piru kun tuli tuo pikitie ja toi turistin..samalla tuli uusia aatteita sotkemaan hyviä marjamaita.
  Ketutkin tarhoista pitäiis pois ottaa….sellaasta! Ahistaahan se.

 17. Helge: „Juha, historian totuutena on, että Aatu nousi valtaan demokraattisen prosessin kautta. Pikku hiljaa häiritsevä demokratia pantiin viralta.“

  Jatkan: vaikka Hitler ei jälkimaaailmalle ehkä olekaan mikään ylen vitsikäs otus, hänen ajatuksiaan pidettiin vitseinä. Järkevä mies kuin mikä, mutta kosiskeli kansaa sellaisilla elintilajutuilla, mutta eihän se itse niihin usko. Näin ajateltiin ennen -39.

  Pikkasen mua vaivaa, minkälaisen koomikon kuvan Halla-ahosta ja Hakkaraisesta noin yleensä saa. Onko ne edes esiintyneet sirkuksessa? Ainesta toki olisi.

 18. Uskalla rakastua suomenruotsalaiseen oli hieno kampanja.Siinä oli juuri sitä itseironiaa mikä PS:n porukoilta puuttuu.
  Jos yhdellä asialla yrittäisin luonnehtia Perussuomalaisia niin se olisi juuri tuo huumorin puute.Itselle nauramisesta se kehitys alkaa.

  Kuvitelkaa nyt itse miten uskomattoman junttia olisi kuunnella Hakkarainen sanomassa:“Uskalla rakastaa Perussuomalaista“Våga älska……no vertaus oli huono…sorry. Jos Hakkarainen haluaisi oikein kunnon kohinaa hän astuisi kaapista ulos ja viettäisi Jani Toivolan kanssa ratkiriemukkaan illan.Moskalehdistö seuraisi perässä.
  Puheet herra Hakkaraisen ja eläinkunnan liian hyvistä väleistä olisivat kerralla poissa.
  Kuten huomaatte…osataan sitä olla ilkeitä täälläkin.

 19. Vanhis

  Eihän se sirkus, ellei eduskuntaa sellaiseksi lueta, oikea foorumi olisikaan.
  Stand up -koomikoiksihan paremmin sopivat.
  Sitten saisivat viran puolesta puhua vapaasti !
  Eivätkä edes Astrid Thors tai Anna-Maja Henriksson voisi asiaan puuttua !

  Tosin Halla-ahon kykyjä stand up -hommiin epäilen. Enemmän kirjoittava kuin puhuva pää.
  Tuskin kuitenkaan aivoton !

 20. Vox Populi, Oho, sanoin Eemeli, ei koskaan nauranut ja teki pitkään komiikkaa ja hoiti omaa affääriään. Esko Olavi „Eemeli“ Toivonen (28. kesäkuuta 1920 Helsinki – 9. marraskuuta 1987 Helsinki) oli suomalainen näyttelijä, koomikko ja viihdyttäjä. Hänet tunnettiin vakavakasvoisena koomikkona ja ”Suomen Buster Keatonina”. Wikipedia tietää: „Sotien jälkeen Toivonen elätti itsensä muun muassa Westerbackin kultasepänliikkeen edustajana ja kauppamatkustajana. Autolla ympäri Suomea kiertäessään hän kuljetti kitaraa mukanaan. Laulellen ja vitsejä kertoen kauppa kävi hyvin. Eemeli kehitti repertuaariinsa myös niin sanotun suutrumpetin eli imitoi suullaan trumpetin ääntä (elokuvassa Oho, sanoi Eemeli: „Minun on vain taloudellisen hädän vuoksi pakko soittaa trumpettia ilman trumpettia“). Myöhemmin hän piti omaa kelloliikettä sekä toimi mainoslahjatavaroiden maahantuojana ja Oy Veho Ab:n PR-miehenä.“

  MONIVARVOISUUS oli kunniassa omassa kodissaani, jossa puhuttiin suomea ja ruotsia sekaisin siitä riippuen, kuka aloitti, tai ketä vieraita istui kahvipöydässä. Mutta Otto-isälle opettajansa muistutti Anna-Liisa kihlattua esitellessään, että ois Lapinjärveltä tai Liljendalista löytynyt ruotsinkielinenkin morsian. Kielifundamentalisteja on rannikolla ollut kauan; vieläkin. Äitini oli käynyt ruotsinkielistäkin koulua Hangossa, mutta os. Heino ei kelvannut kotikylän opettajattarelle. Onnitteli kuitenkin molempia pitkin pitkin hampain. Kaiken kukkuraksi opettajattaren poika oli Oton paras kaveri kuolemaan asti. Sodastakin molemmat selvisivät ehjin nahoin.

  Miten vahvaksi PS asema äityy, jos Eurooppa ajautuu pahaan lamaan? Aatu-sedän nousua siivitti Saksan alennustila, korka työttömyys. Hitler aloitti moottoriteiden rakentamisen ja lupasi jengille duunia. Vihreää vallankumoustakin yritettiin. Kuriositeettina mainittakoon, että Saksan motorisoitu armeija kulki 50 % biodieselillä. Nyt tämäkin teknologia on uudelleen parrasvaloissa… meilläkin.

 21. Helge V, vanhis ja ToBe

  Kovat vaatimukset ovat persuilla, jos Euroopan valtiaiksi olisivat pyrkimässä.
  Hitler-inkarnaatio on kyllä tällä hetkellä itärajan takana. Ihan „demokraattisesti“ on valtaansa noussut. Ja pian taas nousee.

  Jos Eurooppa ajautuu lamaan, ei sekään olisi persujen syy, jos kohta suosiota siitä nauttisivatkin.

  Persukeskustelussa ovat kyllä syy-seuraussuhteet heittäneet häränpyllyä !

  Häkäpönttöautot olivat myöskin biopolttoainetta käyttäviä, mutta päästöt lienevät olleet merkittävän suuret. Tosin sodan aiheuttamat muut vahingot peittosivat tällaiset pikku pössäytykset.

  Ja ympäristömyrkkyhän se on nykyajan 95-bensiinikin, jossa viinaa on 10 %.
  Nykytekniikan biopolttoaineet vievät viljelysmaan, joka muuten elättäisi 600 miljoonaa ihmistä. Ja tuotantoketjun sekä loppukäytön hiilidioksidipäästöt ovat 30 % korkeammat kuin raakaöljystä tislatun bensiinin.

  Eemelin muistan hyvin, joskus Linnanmäellä ulkoilmalavalla näin esiintyvänkin, ja tietysti elokuvissa.
  En pitänyt huippuhauskana, mutta se pani hymyilemään, että E pystyi pitämään peruspokkansa, vaikka väki vääntelehti naurusta.
  En tiedä olisiko Hakkaraisesta siihen.

 22. Satun tuntemaan tuon Toivosen perheen ja edelleen yhteyttä pidellään.Eemelin pojille on perytynyt erilaisia osaamisia, mutta paino raskaasti sanalla osaamisia.En kyllä ihan tajua tsennaa miten Eemeli tähän PS analyysiin eli Hakkaraisiin kuuluu?
  Soini ei ole Hitler ja se on hyvä se.Soinista ei toisaalta olisikaan siihen virkaan, koska siinä pitäisi lopulta olla hyvää kaveria niiden kanssa jotka omistavat.Jonkunhan se pelleily on rahoitettava.
  PS on ajan ilmiö ja kun aika muuttuu se muuttuu sen mukana.Vertaisin PS:ää enemmänkin Italian fasismiin jonka juuret olivat kommunismissa ja sosialismissa.Mussolini oli sosialisti viimeisen päälle ja viimeisenä lauseinaan kaipaili sitä aatetta kun kaikki oli jo menetetty.Fasismi ei ollut yhtään väkivaltaisempi kuin Italian kommunismikaan.Fasistit eivät esim. valtansa aikana jakaneet kuolemantuomioita.Vasta kun Roomassa oli muut ottaneet verettömästi vallan ja siirtäneet Mussolinin sivuraiteelle alkoi huonojen ja ikävien päätösten aika.Saksalaisten painostuksesta silloinkin.Fasismi oli suuri kansanliike ja erittäin suosittu.Jos olisi ollut vapaat vaalit olisi Mussolini voittanut kirkkaasti.Hän pyrki palauttamaan Italian suuruutta ja itsenäisyyttä.Berlusconi ja muut pohjoisItalian poliitikot ovat saman ilmiön jatkumoa.Soinissa on samaa.Suurta oikeudenmukaisuuden etsintää ja samalla nationalismia.Ikäänkuin oikeutta massoille.
  Soini on Duce tässä ajassa.Toivotaan ettei lähde mopo käsistä ja löydä itseään pää alaspäin huoltoaseman pihalta niinkuin Benito.
  PS:n historiaa ei ole kirjoitettu vielä ja en jaksa uskoa sen kasvavan nykyisestä kuin himpun jos sitäkään.Jytky oli ihme ja kertakäyttö pamaus.Ihmiset kaipaavat lopultakin turvallisuutta ja jatkuvuutta.

 23. ToBe, ilmiö kommentoidaan ja ymmärretään kuoliaaksi. Näinhän tässä aina käy, käy, käy… Suomalaisen arkifasismin huipentumaksi nostaisin Lapuanliikkeen, joka kyyditti kommareita ja Svinhuvudia.

  Wikipedia: Lapuan liike (joskus Lapuanliike, ruots. Lapporörelsen) oli vuosina 1929–1932 vaikuttanut suomalainen oikeistoradikaali kommunisminvastainen kansanliike. Alkuvaiheessaan liike oli luonteeltaan yleisporvarillinen, mutta saavutettuaan ensisijaisen tavoitteensa, kommunistisen toiminnan kieltämisen, liike radikalisoitui ja menetti maalaisliiton ja maltillisen oikeiston tuen. Lapuan liike lakkasi epäonnistuneen Mäntsälän kapinan jälkeen, kun se oli epäonnistunut laillisen hallituksen kaatamisessa. Liikkeen poliittista ohjelmaa jatkoi Isänmaallinen kansanliike, joka ei koskaan saavuttanut Lapuan liikkeen asemaa.

  Moniarvoisuussyyte kohdistuu ymmärtääkseni Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa Demareihin. Tanskan äärioikeiston toimia en ole seurannut. Ilmeisesti asetelma on yleiseurooppalainen.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike

  Radikalisoitumisen vaara on PerusS suurin uhka: se pirstoutuu sisältäpäin, kun ääriainekset repivät repaleista joukkoa liian moneen suuntaan. Soini esiintyy maltillisena palokuntalaisena Kankkulan kaivolla. Hän ei voi ottaa Aatun ja Il Ducen roolia, koska suomalainen enemmistö ei salli sitä.

  Veikkaukseni on, että suomalainen oikeistoradikalismi kuolee heti, jos EU pysyy pystyssä ja valtaväestön talous ei romahda. Merkkejä tästä on olemassa. Kiina laajentaa markkinoita ja rahoittaa ylijäämällään köyhtyneitä (ei paperitehtaita) euroopplaisia.

  Euroopan kohtalo ratkeaa ostoskeskusten kassakoneilla. No money, no honey!

 24. „ilmiö kommentoidaan ja ymmärretään kuoliaaksi.“

  Kun tässä homoista puhutaan, niin sallitaanko ilmaisu, että UKK halasi taistolaiset kuoliaaksi (vaikka siellä nyt siis oli miehiäkin…) UKK:n sikari suussa ja konjakki päässä vallankumous unohtui äkkiä.

  Jos minä olisin Halonen (menee jo aika perverssiksi), niin jo monta vuotta sitten olisin kutsunut H-a:n ja sen jonkun Teemu jotakin linnaan ja tarjonnut piparia (siis kahvipöydässä). Sitten olisin kutsunut lehdistön paikalle ja kehunut, että ovat sitten mukavia poikia, niin siistejä ja kohteliaita. Siinä olisi se jytky muuttunut salonkikelpoiseksi tuhnuksi.

  Tobe: „Soini ei ole Aatu, vaan Benito.“ Samaa mieltä. Ilman Aatua se Benito muistettaisiin varmaan melko kelpo miehenä.

 25. Hei, Onko kukaan teistä tutkinut Francon aikaa? Kenenkä roolimallina Franco toimisi? Vladmir Lenin nouusi sattumusten kautta valtaan, mutta kovensi otteitaan valtaan päästyään. Vallakumous syö penikkansa.

 26. ToBe, Helge V ja vanhis

  No eipä Eemelillä ja Hakkaraisella mitään yhteistä taida olla.
  Minä heitin vanhiksen ehdottaman sirkuspellen sijaan H:lle stand up-koomikon roolia, ja siihen Helge vetäisi Eemelin malliksi.
  Mutta kyllähän E varmaan parempi stand up-tyyppi oli kuin mitä H:sta saisi.
  Tai tiedä häntä !

  Tämä Lapuan liikkeen kyyditsemä pressa taisi kyllä olla Ståhlberg.
  Ukko-Pekka puolestaan lopetti radiopuheellaan Mäntsälän kapinan, mitä voi pitää isänmaallisena tekona.
  Lapualla liikkeen maine on kuitenkin yhä voimissaan. Lapuan Suuren Pojan, Vihtori – „Heil Hitler- meil Kosola“ – Kosolan talokin on hyväkuntoisena Lapuanjoen sillan pielessä pystyssä. Taitaa olla nykyisin körttiliikkeen jknl päämaja. Eikä Kosolan nimeä hävetä. Siis Lapualla !

  Ei mahda mitään, mutta minun silmieni eteen avautuu Mussolinista puhuttaessa aina kuva Benzino Napalonista, joka kilpaa Adenoid Hynkelin kanssa pumppaa säädettävää tuoliaan kohti kattoa. Uraputken nousu ja tuho.
  Habitus on kuin Soinilla, mutta eleet kuin Berlusconilla. Ja putkesta tietysti mielleyhtymä makroversioon, Lipposeen.
  Hyi sentään ! Eihän ihmisen ulkoiseen olemukseen saisi tarttua !

  Ja onko siis Putin perus-venäläinen ? Siinä ikävässä merkityksessään !
  On !

 27. Tämä Lapuan liikkeen kyyditsemä pressa taisi kyllä olla Ståhlberg.
  Ukko-Pekka puolestaan lopetti radiopuheellaan Mäntsälän kapinan, mitä voi pitää isänmaallisena tekona.“

  Meinasin huomauttaa, mutta muistin, että opetukseni jälkeen OKL:n hist. erik. opiskelijalle asia oli epäselvä ja ajattelin tässä vaieta asiasta. Joko opettajan opetuskin oli ollut kelvotonta – tai sitten asialla ei ole merkitystä 😉

  „Ei mahda mitään, mutta minun silmieni eteen avautuu Mussolinista puhuttaessa aina kuva Benzino Napalonista, joka kilpaa Adenoid Hynkelin kanssa pumppaa säädettävää tuoliaan kohti kattoa.“ ja „Heil Hitler- meil Kosola“

  Olen ihan vakavissani miettinyt huumorin merkitystä LL:n kuivumisessa, vrt. kohta Linnan „ideologia“ http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=1109

 28. Juha, pressat menivät sekaisin. Pitäiskö meidän kuitenkin nauraa ilveiljöille ja säätää politiikan pelleille huvivero alvin päälle ja sillä valtion kassa saadaan pullistumaan?

 29. Yhtä asiaa olen aina ihmetellyt ja se on keskustelu meillä muka vallinneesta äärioikeistolaisuudestaennen sotia.
  Se oli nappikauppaa verrattuna ihan oikeaan natsismiiin naapurissamme Ruotsissa.Ruotsin natsit olivat suurella innolla tukemassa Aadolfin maailmanretkeä ja heille se oli jopa rodun puhtauden ajamisprosessi.
  Sosialidemokraattinen Ruotsi oli sodasta irti olevana melko vapaa valitsemaan ja siellä ei voi puhua ajopuusta.
  Tämäkään aihe ei tue mitenkään Hakkaraisanalyysia, koska Hakkaraisanalyysi edellyttää vertauksia muihin populääri ilmiöihin, eikä selkeisiin aatesuuntiin. Minä luulen että Hakkaraista olisi helpointa ymmärtää kun lukee Matti Nykäsen filosofioita.
  „Elämä on laiffii“ „Elämä on ihmisen parasta aikaa“

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s