Steve Jobs

stevejobs

Osaanottoni! Vuonna 1981 ryhdyin yrittäjäksi. CIS – Corporate Information Systems – ensimmäisenä asiakkaan oli Apple Computer Finland Oy.

Tein markkinakartoituksen ACF OY:n toimitusjohtaja Seppo Nykäsen toimeksiannosta Apple II kotitietokoneiden sovelluksista ja soveltumattomuuksista.

Lisa epäonnistui, mutta MacIntoshista tuli menestystarina.

Elämäni aikana olen käyttänyt Applen tuotteita MacIntoshista uudenmpiin pöytäkoneisiin.

Ranskassa käytössämme oli 1992 NeXT Computer. NeXT:issä oli silloin iso värinäyttä ja muistaakseni 100 Mb kovalevy. Huimaa!

Ristiriitojen ja kriisien kautta voittoon.

Apple on Jobsin luomus. Hänet syrjäytti Coca-Colasta palkattu ammattijohtaja. Steve Jobs teki kuitenkin comebackin: hänen johdolla rapakuntoinen Apple nousi reilussa kymmenessä vuodessa mobiiliviestinnän johtajaksi.

Steve hurmasi kannattajansa keksinnöillään ja sovelluksillaan. Hän muuntui vuosien mittaan pukumiehestä katu-uskottavaksi luovan talouden suunnannäyttäjäksi.

Mielikuvissani lännen mies lähti tästä maailmasta t-paitaan, farkkuihin pukeutuneena ja tennarit jalassa. Steve Jobs luopui toimitusjohtajuudestaan puolitoista kuukautta takaperin. Hänestä tuli kunnioitettu ja kiitelty yritysjohtaja, jonka jälki näkyy kauan.

10 Kommentare zu „Steve Jobs

 1. Minulle naurettiin kun uskoin omenaan alusta asti.
  Jopa muutamat omenaa myyvät yrittäjät menettivät uskonsa.
  Omppu on uskonto ja hurmosliike.Siinä saa olla mukana joko viileästi tai tunteella, mutta sellainen yksitysikohta kuin johtajan kuolema ei synnytä missään muussa yhtiössä niin suurta surua kuin omenassa.Montako kukaa näkisimme Nokiakaupan edessä jos suruviesti saapuisi?

 2. Tobe, Steve Jobs kehitti teknologiaa ajatuksella. Kaikilla firmoilla on corporaatio-mantroja, joissa on arvoja ja visioita, mutta niitä ei ole sisäistetty osaksi arkista toimintaa. Jobs pureutui detskuihin, kun useimmissa firmoissa leijutaan strategioiden ohuissa pilvikerroksissa. Hänessä yhdistyi kauppamies ja nörtti. Muissa firmoissa on vain pukumieheiä ja johtajia, jotka eivät välttämättä tunee detskuja ollenkaan.

 3. Minuun puri heti aluksi helppous.En ole koskaan lukenut yhtään manuaalia ja samantien aloin tehdä Macillani selvää rahaa.
  Moni nauroi juuri sanalle helppo, mutta ei naura enää.

 4. Tobe, Kajaani Oy:n (UPM suljettu paperitehdas) ATK-päällikkö oli edistyksellinen, mutta suhtautui Apple II ja MacIntosheihin lempeän huvittuneesti. Kukaan ei tulisi tarvitsemaan niitä, koska yhtiöllä oli tehokas Honeywell-Bullin keskustietokone ja kaikki tarvittavat päätteet hallinnolla. Prosessitietsikat olivat erikseen. Sitten siirryttiin HP 3000. Leluja! Nykyään kaikilla on joko Applen tai Mikkihiiren leluja, kannettavia ja raahattavia. Uutena suuntauksena suurissa corporaatioissa BYOC „bring your own computer“. Enterprise-taso ei enää määrää käyttistä tai hardista. Ihmiset saavat käyttää, mistä eniten tykkää.

 5. Mihin hiirtä tarvitaan minulle sanottiin…ja F8 X6 R3 miehet jatkoivat naputteluaan saadakseen naliön muotoisen kuvion siirtymään 3 senttiä oikealle.

 6. Tobe, Euroopassa Applen kamat eivät ole nousseet yhtä tärkeään rooliin kuin Amerikassa. USA:ssa teekutsuliikkeen edustajat, republikaanit, suuryritykset ja konservatiiviset punaniskat lienevät mikkisoftan ja perinne-peeseen käyttäjiä. Meillä jakolinja on epämääräisempi: älyköt ja vihreät ovat Applen käyttäjiä. Applella pelittävät kaikki mainostoimistot, älyköt, korkeakouluopiskelijat, lipiraalinen lehdistö / media, naiset ja imagotietoiset. Peesee on tuulipukukansan toyota. Applen käyttäjillä on varaa mersuun ja Porscheen. Scully, joka antoi Jobsille kenkää, tuli Pepsiltä, eikä Coca-Colasta, jonka virheellisesti avauspuheenvuorossani kirjoitin. Käyttävätkö Persut Suomessa Appleja, mitä luulet, Tobe?

 7. Apple ei minusta ole lainkaan BMW Mercedes kategoriassa vaan enemmänkin porvarillisessa kapinahengessä.
  Omenan alle mahtuu liian suuria villapitoja pitäviä nörttejä ja malli ja mainosmaailman liihottajia.
  Mediassa näkyvyys on niin korkea ettei se perustu maksetttuun läsnäoloon vaan täysin ilmaiseen.Omppu antaa käyttäjälleen itsevarmuutta.Eräs nuorehko mainosnainen sanoi minulle vertauksella:“ Apple on kuin uudet sopivat seksikkäät alusvaaatteet, joista muut eivät tiedä, mutta niistä saa valtavasti lisää itseluottamusta!“
  Moni Apple uskovainen rakastaa sitä että voi vastustaa Bill Gatesia.Gates on minunkin mielestäni vastenmielinen ja microsoft yrityksenä ahdistavan harmaa.

 8. Tobe, laite- ja merkkiuskovaisuudella firmat tekevät rutosti rahaa. Apuvälineitä ne kuitenkin vain ovat. Varsinainen luova työ on yhtä kömpelöä ja hidasta kuin paperin ja kynän aikakaudella. Ideat eivät lähde lentoon tietsikan tai kännykän merkkiä vaihtamalla. Viime aikoina parannukset ovat keskittyneet kameroiden ja videoiden paranemiseen. Älykännykällä pääsee hiukan helpommin twitteriin, feissariin ja G+, mutta tiukan näppäimistötilan takia kirjoitusvirheitä tulee enemmän kuin kansakoulun ekaluokalla. Alkua tämä vasta on.

 9. Niin kyllä minä edelleen rakastan fläppitauluni antamaa sosiaalisuutta.Sitä sadan paperin läjää joita teipattiin pitkin seiniä.
  Siinä oli ikäänkuin sata näyttöpäätettä kerralla esillä ja saattoi ammentaa jo kerran hylätystä ajatuksesta.
  Yksikään tiekone ei pysty samaan.Toki siellä on ne asiat mutta kovin kömpelösti ja unohduksissa.Huopakynän nopeus oli myös sellaista mihin ei ole vielä päästy.Mukana saattoi olla iso joukko ihmisiä ja kukaan ei piiloutunut läppärin taakse.
  Lyntivireinen olen, koska olen tottunut ajattelemaan ettei puheen pidä olla täydellistä kunhan ajatusta tulee jos on tullakseen.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s