Lehmän hermoja koetellaan!

2011-08-23 14.39.40Onneksemme Jutta Urpilaisella on lehmän hermot, upea kampaus ja hienot vaatteet.  Silvio Berlusconilla on silmää kauniille naisille. Toivottavasti hän laittaa Italian talouden kuntoon, ettei sinne tarvitse lähteä hermoja lepuuttelemaan.

Kreikan tilanteesta ei ole uutta sanottavaa. EU-kaverukset yrittävät pitää taloutta pystyssä niin kauan, että inflaatio saadaan laukkaamaan.

Rautarouva Angela Merkelin hermostorakenteesta ei ole tietoa, mutta hänen huolena on saksalaispankkien pystyssä pitäminen.

Euroopan kovassa ytimessä suomalaiselle lypsyjakkaralle ei ole paikkaa: Merkel ja Sarkozy päättävät ensin ja sitten ne panee muut sanomaan: “Yes, yes!”

Tämä on EU-demokratiaa ja Lipposen mainostamaa „kovaa ydintä“ käytännössä.

Vakuusvenkoilun takia Suomen talouden kuntoonpanosuunnitelma on jäänyt vähemmälle huomiolle. Se vasta hermoja vaatii. VM virkamiehillä ja –naisilla oltava lapamadon tikapuuhermosto.

14 Kommentare zu „Lehmän hermoja koetellaan!

 1. Olisiko jollain viisautta kertoa mikä on Kreikan tukipaketin Suomen osuus ja se verrattuna meidän vuotuiseen budjettiimme?
  Entäs sen osuus suhteessa lainaan minkä kulutamme ihan itse, koska syömme enemmän kuin tienaamme.Laiskana en jaksa etsiä noin oleellista tietoa saadakseni asiat oikeaan mittakaavaan.Ettei vaan olisi kyse siitä onko Jutalla sukassa aumat eli ei ja ne denierit tms. ohuemmat kuin syystuulessa tarvis?

 2. ToBe, mennään kylki edellä ja mutukertoimilla. Nostan ne meidän vastuut vaikkapa 2 miljardiin euroon ja muistelen, että budjetti on about entisen Nokian liikevaihto eli 50 miljardia euroa. Silloin 2 / 50 = 4 prosenttia. Todellisuudessa tuo 4 % ei vielä näy maksupostina ja kassavirtana. Siihen tullaan vasta, kun hyperinflaatiolla on lääkitty maailmantalouden ongelmia muutama vuosi. Tässä vaiheessa tuo 2 miljardia on yhtä paljon kuin minun mahdolliset osakevoitot, jos innostuisin sijoittamaan ja sattuisin voittamaan. Ongelma on teoreettinen ja virtuaalinen, mutta ilmeisesti Kreikka ei pysty koskaan maksamaan 110 miljardin euron luottoja. En minäkään koskaan voita 2 miljardia euroa. Pessimisti on puhunut 😉

 3. Kreikassa on väkeä kahden Suomen edestä.
  Ja vuosittain Kreikka tarvitsee lainaa kahden Suomen budjetin verran.
  Suomen ulkomaanvelka on kaikkiaan 1,5 Suomen budjettia. Mutta sitä ei siis oteta joka vuosi saman verran lisää !
  Suomi maksaa valtionvelan korkoja kaksi miljardia vuodessa, Kreikalle pitäisi suomalaisten siis pulittaa saman suuruinen summa.
  Kreikan velka on Suomen velkaan nähden suhteellisesti nelinkertainen, ja joka eurosta maksetaan rutkasti enemmän korkoa kuin mitä Suomi maksaa.
  Kaikki Kreikan oma ja varastettu raha menee korkoihin ja lyhennyksiin, eikä piisaakaan ! 😦

  Mutta käenpojastakin kasvaa kaunis lintu, jonka kukkumista romantikot kesäilloin kuuntelevat !

 4. Hallitus tietää, että jos sössivät tämän jutun kuten edellisen miljarista eroon pääsemisen, siten että kansakin sen huomaa..
  Niin seuraavissa vaaleissa Timo ottaa ehdottoman enemmistön ja muodostaa hallituksen itse. Ilman apu-, kyky- kyykkypuolueita.

  Silloin tulee oikea muutos.

  Sitä odotellessa.. koska varmaahan on, että taatusti sössivät.
  Vaikka Jutassa onkin ollut munaa kahden Käteisen verran jo tähän asti.

 5. Vox Populi ja Vaalit lähellä, Kreikan pystyssä pitäminen on savuverho eurooppalaiselle pankkituelle. Pankkijärjestelmää pidetään pystyssä. Kreikalle annetut varat eivät tilillä kauan viivy: saksalais- ja ranskalaispankit kahmivat ne tileilleen. Olemme kaikki panttivankeina rahankuppausautomaatissa, jota kautta rahaa tyrkitään takaisin korviaan myöden velkaantuneille. Ikilliikkuja on keksitty.

 6. Olen huolistunut kun nyt ollaan enemmänkin kiinnostuneita soittiko Jutta Rehnille vai tiedottiko ainoastaan sosialistisiskoilleen Kreikka-Suomi diilistä? Nämä hommat ovat menneet mittakaavoissa aivan sekaisin ja populismi täyttää median 99,9% puheella kreikasta ja EU:sta.Eikö missään ole ihmistä joka osaisi vaihtaa aihetta.

  Onko omassa maassa kaikki hyvin.Oliko edellinen hallitus niin mainio että jo nyt kaipaillaan? Onko jo ikävä Vanhasen Mattia jos vielä muistatte vuoden päähän.Oliko Lipposen viimeinen kaikkien aikojen paras? Oliko Iiro Viinanen Suomen kaikkien aikojen viisain, rohkein ja vihatuin ministeri? Onko Timo Soini Suomen, euroopan, maailman pelastaja? Moni on sitä mieltä vaikka ei osaa edelleenkään kertoa miten ne pelastetaan. Soinin sakki on kuin äijät katsomassa tulipalon sammutusta.“Se palaa niinkuin minä sanoin.Se palaa poroksi asti.Minä sen sanoin jo vuonna….“

  Koska meillä on nyt paljon kritiikkiä esittävä oppositio voisimme edellyttää heiltä varjobudjettia ja keinoja maailman (edes maan) pelastamiseksi niin saisimme kaikki hymyillä yhdessä.

 7. Tobe, onkohan vain niin, että tiedottajien on pakko keksiä kriisejä, että saavat uutisensa läpi. Kesällä oli kauhea helle. Julkkisten avioliitot ovat lööpeissä ja kriisissä. Eduskunnassa hyvännäköisiä mimmejä kähmitään ja tiirataan sillä silmällä. Sahateollisuus pyörii vielä Korean kriisin jälkeisillä voitoilla. Nokiasta ei kannata mainita sanaakaan. Elqotecin kotimaan toimet saatiin lopulta konkurssikuntoon. UPM on pakko lopettaa ostamansa ylikapasiteetin. Rhen ei uskalla lähteä presidenttikisaan. Urpilainen matkusti kesäkokouksesta Hesaan kehumaan Kreikan vakuuksia turhaan. Onhan tää kamalaa. Wahlroosin omaisuus takavarikkoon, esittää SAK:n keulahahmo. Paperifirman tilalle Myllykoskelle puutalotehdas. Mitä vielä? Presidenttiehdokas haluaa maksaa tsunanminaikaiset velkansa: lainasi kännykkää ja osti tupakkaa. Käsittämättömän vaikea tilanne syntyi tästäkin, kun kukaan ei tiedä, kuka lainasi ja kenelle. Olemme hukassa.

 8. Olen juuri miettimässä jos muuttaisin nimeni nimimerkiksi kun FinnishFlash kertoi että polvi ei kestä enää pelaamista kuin yhden kauden.Teemu on jokaisen elokuun tärkein uutinen.Jatkaako Teemu.Kuka erosi ja oli kenen kaa sillai?
  Oliko kännissä eli ei.Oliko Auer vaara vai sittenkin Auervaaraton? Taas alkoi joku ohjelma misssä ihmiset menee taloon ja paskoo kameroiden edessä…lopulta suorittavat seksiakteja vai luulenko vain? En ole nähnyt pätkääkään kun ei kiinnosta toisten pätkät.
  Tässä maassa olisi ihan oikeita ongelmia, mutta eihän se käy vaan Risikon tekemä hyvä työ muuttuu huonoksi koska Guzeninan mielestä hänelle kuuluu pisteitä kanssa.Jutta matkustaa Bärliiniin ja minä ajattelin mennä kanssa.
  Minulla on selkeä suunnitelma omalle matkalleni ja saan siellä tuloksia aikaan, mutta Jutta odottaa, että joku muu ratkoo omat vaalilupausongelmansa.
  Uusi nimeni olkoon siis ToBe

  Pidemmässä muodossaan se olisi Tobelius ToBelianus

  Nimen lyhentelyt Ruotsalaistyyliin tulee myös kieltää ja Ruotsin Vickan olkoon kunnolla VIKTORIA.Punkt!

 9. ToBe ( ettei vain joku keksi lausua suomalaisittain Toope, tai vieläkin pahempaa, luulee Tupeeksi ; Pekkarisena pitää 😉 ! )

  Soinihan on kuulemma lupaillut varjobudjettia. Lienee selvää, että säästöjä haetaan ilmaisjakelun leikkaamisesta : Kehitysapua, ilmastouskontoanekauppaa, rahan jakoa ulkomaanpelleille maan rajojen sisällä ja ulkomaillekin tultaneen esittämään leikkauslistalle. Sillä ei vielä hallitukseen pääse. Ensin pitää tämän Urpilaisen hallituksen mennä nurin.

  Mutta tulipaloon mennäksemme, kyllähän taloja palaa, kun hulttioväkeä tuppaa sisään, eikä kenelläkään ole mitään vastuuta mistään.
  Vaasassakin pari vuotta sitten paloi autioksi jätetty yli satavuotias keskustatalo, kun ilmaismajoittujia alkoi olla liiaksi. Ennen täyttä roihahdusta oli nähty väkeä poistuvan, yksi oli jopa palavan patjan vetänyt mukanaan pihalle.

  Tämä helleeniporukka ei patjaa pihalle vie. Ei edes Sinolin vakuudeksi anna !

 10. Hyvät herrat, uskonne suomalaiseen kansantalouteen ja -hyvinvointikapitalismiin horjuu. 80-luvulla tiedettii „tukka hyvin, kaikki hyvin“ ja tämä yhdistettynä lehmän hermoihin ja pässin luonteeseen pelastaa Finlandian. Musiikkitalo onnistuttiin rakentamaan Helsinkiin kalliin rahan aikana. Nyt on siellä sievä soitella hymnejä ontuvalle eurolle ja kansalliselle onnelalle.

 11. Helge V

  Eikös se ole kansantaloudellista tuhlausta, että sata miestä ja naista soittaa yhtäaikaa saman kipaleen aina uudestaan omin käsin ja keuhkoin !
  Sairaaloihinkin kun nykyään pitää saada robotit leikkaamaan, ja tippa-automaatit on jo pitkään olleet, hengityskoneista puhumattakaan. Tietokonetomografit tutkivat sisuskalut. Ja eläkeleikkurit hoitavat vanhukset !

  Nyt olis kyllä miljonäärin paikka tarjolla, kun keksis jonkinlaisen laitteen, johon soittoa vois varastoida ja sitten isolla kovaäänisellä toistuvasti suuremmallekin seurueelle soittaa.
  Eikä käsiään tarttis kipeiksi hakata, kun Ceauscescun jäämistöstä löytyy valmiita taputusohjelmia.
  Olis Romaniasta jotakin hyötyäkin !

 12. Huomasin vasta nyt Helgen hienon ilmaisun VAKUUSVENKOILU.

  Jotkut sanat vain kuvaavat tapaahtumia toisia paremmin.Jutan venkoilussa on hiukan samaa kuin sen entisen tytön lupauksissa ennen saatolle pääsyä.Jutta ei vain huomaa ettei kukan häntä ole kysynytkään.

  Olihan tuolla toinenkin kiva kielikuva..“suomalainen lypsyjakkara“.
  Kepulandian miehet ja naiset pelkäävät jo nyt Urpilaisen toiminnan kaataneen koko jakkaran pysyvästi.

  Kun Jutalle saadaan eurokelpoiset vaatteet vaateiden lisäksi, hänellä on kaikki CHANSSIT pistää Berlusconin hormoonit hyrrille ja saamme ainakin yhden tukijalan euroopassa seisomaan tukenamme.

 13. Helge V
  Vertasit blogissasi VM:n porukan hermoja lapamadon tikapuuhermostoon.

  Ehkäpä se suurin lapamato, Pavlovin lapamato, on itse Kreikka.

  Vanha lapamadon hävitysohjehan kuuluu:

  Kahtena päivänä peräkkäin annetaan lapamadosta kärsivän potilaan peräsuoleen jäätelöperäruiske, ja hetken päästä aina suklaakastikeperäruiske.
  Kolmantena päivänä annetaan pelkkä jäätelöperäruiske.
  Hetken päästä oppivainen lapamato kurkistaa peräaukosta ja huutaa: „Missä viipyy suklaakastike ?“ !!
  Tähän asti Kreikka-analogia pätee.

  Nyt EU vaatii Suomeltakin osallistumista uuden suklaakastikeperäruiskeannoksen rahoittamiseen.

  Nyt väännetään kättä suklaakastikkeen ehdoista.
  Vaikka oikea hoito olisi tietysti napata lappamatoa kurkusta kiinni ja vetää ulos EMU:sta, eikun peräsuolesta !

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s