Pörssi menee Down by the laituri

august4_2011 003Terveisiä kampaajalta. Minä olin tukanleikkuuta vailla ja Urpilaiska paranteli permanenttiaan. Tuli tämä tuleva taantuma puheeksi. Päätettiin kuitenkin olla asiasta vaiti, koska USA:n talous voi muuttua kuiskauksesta myrskyksi teekupissa. Euroopan eteläiset valtiot ovat jo muutenkin liemessä, joten ei meidän pidä hämmentää pohjaan palannutta soppaa.

Suomi lienee ainut maa maailmassa, joka selviää tästä tulevasta lamasta naarmuitta. Tämä on sisäpiirin tietoa. Yöunia ei tarvitse menettää, jollei ole ehtinyt tyhjentää osakesalkkuaan ja muuttamaan kodin kulta- ja hopeaesineitä POSTIKULLAKSI. Rutiköyhät selviävät tulevasta yhtä hyvin kuin aikaisemmin.

Helsingin pörssiä on loivassa alamäessä, mutta sehän johtuu siitä, ettei lafkassa oli juuri mitään myytävää. Iso raha pakenee muualle. Nokiaa saa kohta alle 3,5 euron hinnalla; halpaa tavaraa ja syystäkin. Kuka Applea ostaisi, kun se maksaa yli 400 taalaa per osake? Muuten Suomessa menee ihan hyvin. Kestävyysvajeesta ei enää tarvitse puhua, kun tilanne on muutenkin vellovalla suolla.

Inflaatio puolittaa kohta valtionvelan ja samalla saadaan helpotusta eläkkeiden maksuun. Tavoitteena on nostaa eläkkeelle pääsyn ikärajaa 75 vuoteen, jolloin ainakin suurin osa miehistä siirretään hautausurakoitsijoiden hoiviin. Lääke- ja sairaalakustannuksia rasittavat enää yli-ikäiset kukkahattutädit.

Nuorisotyöttömyyteenkin on olemassa oiva ratkaisu. Vanhemmat velvoitetaan huolehtimaan penikoistaan 40-vuotiaiksi, jonka jälkeen valtaosa siirretään avohoitoon masennuslääkkeiden ja piristeiden voimalla.

Teknologiavientiä on tarkoitus tukea, että maineemme innovatiivisena kansantaloutena säilyisi jatkossakin moitteettomana. Oli puhetta pääministeri Kataisesta, jota pelottaa: hänelle pitäisi hankkia joku turvalelu.

Vihapuheille viittaamme kintaalla. Persut ovat ihan hyviä taviksia ja äärivasemmalla ei ole yhtään taistelukuntoista taistolaista.

Suomessa kaikki hyvin!

9 Kommentare zu „Pörssi menee Down by the laituri

 1. Muistan kun SDP vaati ennen vaaleja sijoittajat vastuuseen ja kas kummaa he ottivat vastuun ja kirjaavat tappioita kuin sopulilauma.
  Kun jatketaan tätä vastuunkantoa ei maassa ole enää pääomatuloja joiden prosentteja nostella.Syntyy vain melkein vaalikauden kestäviä tappioita.Hallituksen tulee siis saada tuloja muualta tai karsia vihdoin menoja.
  Aika myrkkyä ilmassa.

 2. Virkamies metsäomistaja hyvin istuvassa ulkoilupuvussa on nyt pahasti huolissaan energiarangan hintakehityksestä vaikka motilta markkinasta tulee kymppi, valtiolta ja kunnalta tukea eli avustusta jo kaksi kymppiä.

  Keruussa työt tekivät ravivedosta kiinnostunut, mersulla ajava vähemmistön edustaja sekä EU:ta paennut polakki.

  Maksaapa he, hän, me jotka juomme vain Lignell Piispasen hienoa konjakkia sitten alvit pääomaveron ja ostaa metsäpalstalle lannoitteenlevityksen.

  Olet kai huomannut, että median saitteja suljetaan näinä aikoina kuin ennen Kiinassa ja media nyt säästää puuta julkaisemalla vain roskatabloideja.

  Älä, kuule, myy romukultaa.

 3. ToBe, poliitikot ovat tosikusessa. Ihmemies Obamakaan ei saa luottokortilla elävien amerikkalaisten kultasuonta kukkimaan. Kapitalismi on perseellään ja Kiina omistaa kohta Yhdysvaltoja enemmän kuin Suomi Kreikan Akropolista. Toisaalta Kiina kaatuu, jos amerikkalaiset tulevat järkiinsä ja lopettavat yli varojensa elämisen. Ainut toivo meille on, että kiinlainen keskiluokka kasvaa ja tehtaita on rakennettava heidän tarpeittensa tyydyttämiseen. Suomen teknologiateollisuudelle Kiina voi muuttua tärkeämmäksi kuin Saksa, Ruotsi ja Venäjä.

  Oijoi, sinulla on viisaita ajatuksia metsäasioista. Esitin vaimolle tuota Postikulta-ideaa. Laitan hänet postissa telkkarissa mainostettuun osoitteeseen ja nosta seuraavana päivänä sievoisen summan rahaa.

  – Kulta, pannaan talous kertaheitolla kuntoon, ehdotin.
  – Mitä tämä tarkoittaa minulle? vaimoni kysyi.
  – Älä ole itsekäs, minä saan rahat ja sinut ne laittavat turvasäiliöön, vastasin
  – Ääliö, sinä kuitenkin tuhlaat rahat, etkä koskaan pysty lunastamaan takaisin, hän moitti.
  – Kulta, minusta on tärkeää, että edes toinen meistä selviää tulevan laman yli, suostuttelin.
  – Helge, sinusta saisi painon perusteella paremman hinnan, hän vastasi.

  Mitä opimme tästä? Naiset ajattelevat vain rahaa! Mönkään meni hieno idea. Tällaista elämä on. Postikullan paketointi jäi vielä puolitiehen.

 4. Olen havainnut ettei Suomessa ymmärretä USA:n hiukan kevyempiä veroja.
  Varsinkin vasemmalle kallellaan olevat immeiset puhuvat jostain veroalesta ja väärästä politiikasta atlantin tuolla puolen.
  Samaan aikaan syyllistetään jenkit liiasta kulutuksesta.Ei haluta huomata että se kulutus amerikoissa on juuri sitä voimaa joka pitää maan pystyssä.Ilman sitä Yhdysvallat kaatuu ja työttömyys nousee rajusti.Meillekin sen kysynnän romahdus olisi paha paikka.Kulutus on myös veronmaksua, mutta sitä ei meillä ymmärretä.
  Se on veronmaksua josta päättää rahansa ansainnut itse.Meillä sama mammona pitää kierrättää virkamiehen kautta.Mehän emme itse ymmärrä omaa emmekä muiden parasta.Miksi ihmeessä olemme edelleen melkein ainoa EU maa jossa on autovero.Sitä perusteltiin syillä jota en ymmärrä.Niiden rahojen meno teiden kunnostukseen ei toteudu.Niiden rahojen meno vaikkapa halvempaan polttoaineeseen ei todellakaan toteudu.Koen tämä epäluottamuksena kykyyni kuluttaa ja päättää omista varoistani.
  Toki samaa sanon vastavuoroisesti tästä yhteiskunnasta.Luottamukseni on monessa kohdassa mennyt.

 5. ToBe, hyvinvointiyhteiskunta-keskustelun alkuhämärästä on meille hehkutettu verojen rakastamisen merkitystä. Emme osaa ajatella hyvinvointia ilman valtavaa virkakoneistoa. Puheet kestävyysvajeestahan kertoo, että veroja pitäisi kerätä reilusti nykyistä reippaammin. Kohta ALV on nostetta 50 %, jotta velanotto lakkaisi. Suottaapi siinä lakata lopulta kuluttaminenkin. Se tietäisi paluuta omavaraistalouteen: Back to 50s.

 6. Jos maailma muuttuu onnelaksi veroja nostamalla, niin mikä on se prosentti jolloin valtiomme olisi tyytyväinen.
  Kun katsomme nykyistä velan määrää niin eihän 100% verotus ole vielä mitään.Nyt sen pitäisi olla ainakin 120% jotta pääsemme joskus velattomiksi?
  Eniten minua on ärsyttänyt aina se, että veronkorttajat eivät tutki tilastoja.Maksimiprosentti ei ole koskaan antanut maksimituloja.
  Kohtuus se on verotuksessakin tuottoisinta.Kukaan ei myöskään hyväksy kuluttamista samanlaisena veronmaksuna.ALV:it liikkuu valtiolle ja yritysten tulosten kautta maa saa lisää mammonaa.Kotimaisen ostaminen vielä tehokkaampaa.
  Kun ostatte juustoa-muistakaa että samalla maksatte veroja ja tuette jotain yrittäjää.Hienoa ja arvokasta työtä tuo kuluttaminen.
  Yhtä hienoa kuin veronmaksu.

 7. ToBe, jos maailma muuttuisi paremmaksi verottamalla, silloin olisimme lähempänä onnelaa, mutta nykymenoon eivät tämän maan verot riitä. On varmaan turhauttavaa olla virkamies, kun tajuaa, ettei ole mistä nyhjäistä. Automaatille on tullut kasvun rajat. Ilman autoveroa ajaisin vähemmin ympäristöä saastuttavalla kotterolla. Nyt en vaihda, ennen kuin nykyinen ruostuu alta pois. Joku viisas KL-blogivastauksessa totesi taannoin, ettei ole rahahuolia, jos on hurahatanut vanhoihin autoihin. Sekin on tietenkin totta. Korjaamossa hymyillään ja kohdellaan VIP-asiakkaana 😉

 8. Joku tsekkipoliitikko jo sanoi pikku uutisessa, että euroopassa on syytä unohtaa tämä ns. hyvinvointimalli,koska kilpailemme maiden kanssa joilla sellaista ei ole.Eli lyhyesti sanottuna:“Alentakaamme elintasoamme ja hävittäkäämme sosiaaliturva!“
  Toisin kuin luullaan ei köyhälistö suutu ja katko kahleitaan vaan vallankumousten takana on aina porvaristo ja ne jotka menettävät.Saksan ajautuminen lamaan aikanaan sai porvarien varat sulamaan ja silloin oli helppo valita sellainen mies valtaan joka takasi edes vakauden vaikka siinä oli ikäviä sivumausteita.Samaan suuntaan ollaan menossa.Populismin suurta vuossikymmentä kohti.Vähemmistöille alkaa pelon vuodet jos tämä meno syvenee.Lontoossa jo työtön nuoriso virkistää itseään varastamalla ja rikkomalla.Taidankin rakentaa aidan taloni ympärille?Se olisi ensimmäinen merkki uudesta pohjoismaisesta mallista.

 9. ToBe, hieno kommentti. Miksi EU-maat ja USA ovat velkaantuneet? Olemme yrittäneet elää hyvinvointivaltiossa, johon meillä ei ole varaa. Kohta maailmassa on yksi maa, joka hallitsee kaikkia: KIINA ottaa konkkaan menneet kapitalistivaltiot hallintaansa ja antaa jokaiselle tarpeittensa mukaisesti. Moikataan, kun jossain työleirillä tavataan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s