Nasse-setä on vihainen

Saduissa ja lastennäytelmissä on vihaisia noita-akkoja ja pahiksia. Piirretyissä elokuvissa ja tv-sarjoissa erirotuisia mäiskitään, ammutaan, narrataan, narutetaan, litistetään, kivitetään. Otukset ovat hetken littanana, mutta nousevat siitä uudelleen toimiviksi. Ja sama peli jatkuu. Norjan tapahtumien jälkeen moraalisedät ja -tantat ovat uudelleen innostuneet vaatimaan Aku Ankalle housuja.

Lehtitietojen mukaan 32-vuotias oli syvästi uskovainen mies. Harvinaista tuossa iässä. Periaatteen mies ei sietänyt sossuja ja liberaaleja, mutta kannatti markkinataloutta. Merkkivaatteet ja -tuotteet olivat hänelle kovasti mieleen. Viinikellarista löytyi vuosikertapulloja. Hän kannatti ilmeisesti markkinataloutta, mutta saattoi pottuuntua, kun 800 000 euron omaisuus hupeni 50 000 euroksi laman aikana.

Kenen vika? Yhteiskuntaa on helppo osoittaa sormella. Suomeen on nyt saatu maahanmuuttovihamielisten vastustajiksi maahanmuuttovihamielisiin vihamielisesti suhtautuvia suhdannepoliitikkoja, jotka yrittävät kaivaa kakkosnelosta suhdannesahurin silmästä. Tämä Halla-aho on oiva kohde, kun on kirjoittanut ajatuksensa julki ja luettavaksi.

Mitä tehdään niille vihaisille nuorille miehille ja naisille, jotka eivät kirjoita verkkoon rivin riviä? Miten saamme heidät hyvinvointivaltion hellään haaviin? Miten helvetissä hyvä saadaan toteutumaan? Vanhoillislestadiulaisilla on omat tapansa: pitäisikö meidän tavoitella samanlaista puhdasoppisuutta myös jumalattomien piirissä?

Kas, minä en tiedä.

 

3 Kommentare zu „Nasse-setä on vihainen

 1. Helge V

  Ehkäpä tämä aivojen tyhjennys pikku hiljaa rauhoittuu.
  Mutta purkautumistarpeen hallittu sublimointi olisi kyllä paikallaan.
  Tarve on toki ollut olemassa kaiken aikaa.
  Peruskoulun syrjään sysäämät nuoret miehet ovat vaaravyöhykkeessä, samoin työelämään uupuvat nuorehkot naiset.

  Nyt kun pidäkkeet ovat lauenneet, ja meno kuin on herätyskokouksessa, olisi etsikkoaika pistää asioita kuntoon vähän isommallakin myllyllä.
  Tässä tuleekin välittömästi mieleen pari asiaan sopivaa heppua:
  Päivä pari sitten Vaasan Kauppapuistikolla reippahasti kävellen ohitin identtiset kaksoset. Tai kaksosilta he ainakin näyttivät takaa päin. Siis jehovia, Työpari metsästämässä uhreja. Kun pääsin kohdalle, molemmat käänsivät katseensa minuun, kasvot kuin Hangon keksillä ; “ Päivää ! Mitä kuuluu ? “ taitavasti kirjasuomea tavoittelevalla amerikankorostuksella.
  Tässä on ratkaisu! Jehoville täystyöllisyys: Jokainen kaljabaari ja viimeinenkin peräkammari olisi kammattava läpi.
  Ja sitten : “ Päivää ! Mitä kuuluu ? “
  Ja kuunneltava olisi ! Koko vuodatus !

  Ja haitanneeko tuo, jos vaikka joku saisi herätyksen.
  Ahkeraa porukkaa. Ja kurinalaista. Kaikille ystävällisiä. Eivätkä vieraisiin pöytiin haikaile !

  Kunhan minua eivät käännytä ! 🙂

 2. Minua oksettaa tämä Halla Ahon ajojahti.Vaikka en miestä ihannoi alan pakosta sympatiseerata niinkuin aina kun jotain lyödään.
  Kansan valitsema ja äänestäjiään edustava Jussi H.A. on vain yksi mies isossa talossa.Mautonta on nyt haudoilla tanssien yrittää syyllistää Halla Ahoa jostain Norjalaisesta kauhuteosta. Jos Halla Aho on rikkonut lakia syytettäköön häntä sen mukaan.SDP:n puoluekokous ei ole se paikka vaan oikeutta jaetaan ihan muualla.Jungner ampui omaan nilkkaansa ja vahvisti Halla Ahoisten uskoa omaan jumalaansa.Jos mietin yhtään historian opetuksia näissä tilanteissa niin lopulta pisteet valuu Persun laariin.Sekö oli tarkoitus? Näissä surutöissä on se kummallinen piirre, että vain oikeat puoluetoimiston valitsemat saavat surra.

  Kas näin minua vanhaa vihaista jo helpotti.Sain sanoa äksyn kantani Mikael Jungnerille.Ikäväkseni hän ei lue kuin itseään miellyttäviä puheita.Sellaisia me ihmiset olemme.Ihminen se on Mikael ja saattaa olla Jussikin.

 3. Vox Populi ja ToBe, tulin äsken Talviaaran kaivoksen tiedotustilaisuudesta, jossa sata ihmistä joutui kuuntelemaan firman ns. ympäristöasiantuntijoita, jotka kertoivat vihaisille kiinteistöjen ja kesämökkien omistajille, miten järvet saastuvat, ilma haisee mätäntyneelle kanamunalle, pauke kuuluu kauas, ympäristö tärisee ja pölisee. Laitos ei toimi niin kuin hakemus edellyttää ja lähikylän asukkeja potuttaa. Onneksi asumme kaukana tuosta rahaa tahkoavasta laitoksesta. Tiedotustilaisuuden vetäjätä toivoivat ja vaativat ymmärrystä, porukka yritettiin panna ruotuun, kysymyksiä ja kommentteja rajattiin. Vanhoillislestadiolaisten „kuuleminen“ tuli mieleen, vaikka en tiedä heidän metkuista mitään muuta kuin mitä radio tai telkku välittää. Meillä on tämän „hyvinvoinnin“ sisällä paljon piilevää pahoinvointia. Kaikki vittuuntuneet eivät ole köyhiä, työttömiä ja kipeitä. Kysymyksistä päättelin, että jurnuttajat olivat oppineita, vähintään keskiluokkaisia tai rikkaita. Ei porukoita enää voi pompotella ja laittaa ruotuun. Poliitikot ja teollisuuspohatat joutuvat alistumaan tuulipukukansan venkoiluun. Kaivoslaki on vanha ja antaa teollisuudelle paljon valtaa. Sätkittäviä ja sätittäviä asioita riittää. Teollisuuspedofiilit eivät säästä vanhuksia, ei kaloja, ei käärmeitä, ei muurahaisia, ei sieniä, eikä lapsia. Rahaa on pakko tehdä, vaikka ympäristö kärsisis. BKT on Jumala ja voitto lienee vähintään Jeesus. Armoa ei anneta. Mammonan takia on luovuttava kaikista oikeuksista. HILJAA RIVISSÄ!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s