Norja 1930-luku ja tämä lama

Norjassa laki ja järjestys ei ole entisellään. Pohjolan rikkaimmassa maassakin pesii paha olo. Tuliko isku tällä kertaa äärioikealta ja miksi? 32-vuotias Rambo pyrki käsittämättömällä teollaan historiaan ja onnistui valitettavan hyvin. Toivottavasti tämä ei innosta meidän kuumakalleja.   Yksi ainut ihminen pystyy aiheuttamaan suunnatonta tuhoa ja kärismystä avoimessa yhteiskunnassa, jos mieli pimenee ja aseita on riittävästi. 1930-luvun laman jälkipuinti käynnistyi vuosikymmenen lopulla. Kuinka tarkkaan historia toistaa itseään tällä kertaa? Länsimaitten yhteiskunnan oireilevat, kun valta siirtyy Kiinaan. Elämme velaksi, elämme entistä enemmän irrallaan arkitodellisuudesta ja reaalitaloudesta. Elämme valheessa. Moniarvoisessa yhteiskunnassa yksioikoiset ottavat satunnaisesti vallan omiin käsiinsä. Toivottavasti emme jää heidän panttivangeiksi. On vaikea tajuta, miten tällaiseen voisi varautua. Otan osaa, Norja, tämä on mahdollista meilläkin. Äärivirtauksia on Suomenkin lintukodossa.

16 Kommentare zu „Norja 1930-luku ja tämä lama

 1. Liian monella on paha olla, koska „Elämme velaksi, elämme entistä enemmän irrallaan arkitodellisuudesta ja reaalitaloudesta.“ Elämän itseisarvo ja tarkoitus on liian monelta hukassa.

  Ei moisen tapahtuminen ole kiinni kansallisuudesta ei uskonnosta ei ihonväristä.

 2. Olen ihan varma, ettei näille tapahtumille ole mitään järkevää selitystä.Emme edes tarvitse sellaista.Masentavinta on kun näitä käytetään heti hyväksi.Kun Per Auvinen ammuskeli niin iso läjä ämmiä huusi sosiaalitukien kasvattamisen perään.Melkein Maailman rikkaimmassa maassa Norjassa ei kannata etsiä syitä sosiaalisesta eriarvoisuudesta.On vain ihmisiä joita sossut vituttaa ja kun vitutus menee herkällä hullulla yli niin tulos on juuri tämä.Mikä on syy?En edes jaksa miettiä hullujen tekojen syitä.MIes jäi itse selittämään syitään ja niitä puheita kuulemme joskus.Enemmän tässä ällistyttää itsekunkin ensimmäinen aatos Al Qaidasta ja vaikkapa Norjan osuudesta Afganistanissa jne.Olemme jostain syystä kaikki niin jälkiSuomettuneita ettemme pysty olemaan mukana missään joka saattaa mahdollisesti loukata jotain.Itseruoskinta on todella syvältä.samalla kun tunnemme myötätuntoa uhreja kohtaan ja pelkäämme samaa kotimaassa meidän kannattaisi miettiä miksi etsimme ensiksi syytä itsestämme jos jotain tapahtuu.

 3. On aivan sama kuinka monta vuotta teostaan saa.Mies ei tekoaan pakoon pääse koskaan.Onneksi ei ampunut itseään.
  Jos jonkun rangaistuksen miehelle antaisin noiden 21 vuoden lisäksi niin se olisi täydellinen mediahiljaisuus.
  Turha toivo tosin, koska jokainen toimittaja suorastaan hykertää saadakseen tehdä haastattelun ja kirjoittaakseen miehestä kirjan jos toisenkin.Ei mene kuin muutama vuosi kun Breivik istuu televisiossa antamassa haastattelua.Juuri siksi hän ei ampunut itseään.Hänen julkisuusvuotensa ovat vasta edessä:Näitä otsikoita edessä:“Hän tulee uskoon.Hän rakastuu.Menee naimisiin.Breivikin suunnitelmat loppuelämälle vankilan jälkeen.Breivik pyytää anteeksi.Breivik saa anteeksi.Breivikin saamat tekijänoikeuspalkkiot.“Tämä mediayhteiskunta palkitsee hullut, mutta hiljainen ja rehellinen on pelkkä maksaja.

  Onko Breivik ainoastaaan tosi telkkarin ääripiste? Ei tarvitse kuin ihmetellä ihmisten hirmuista tarvetta päästä julkisuuteen ja tämä oli se ääritemppu kun ei tullut kutsua siihen…. mikä lie taloon.Munien paljastaminen kaikelle kansalle ei enää riitä.Syytän siis mediaa tästäkin massamurhasta

 4. hakkij, sanonta „meitä on joka junaan“, pitää paikkansa. Välillä toivoo, että jotkut junat jäisivät lähtöasemalle.

  ToBe, kaverilla on selkeä tiedotuskampanja. Huomenna hän kertoo motiivistaan. Uskoon mies on tullut ennen tapahtumaa. Hän on sekä äärioikeistolainen ja äärikristitty. Hulluinta tässä on, että hän nosti kuolonuhrien määrällä rimaa niin paljon, että koulusurmaajat näyttävät vieläkin suuremmilta surkimuksilta. Sokkeloiset koulut käytävineen ja siivouskaappeineen eivät enää ole optimaalisia kohteita. Äärimaineen metsästäjät siirtyvät joukkotapahtumiin ja kokouksiin. Mies kertoi suunnitelleensa tekoaan pitkän aikaa. Yksinäinen Rambo on suunnitelminen turvassa, kun aikomukset eivät pääse vuotamaan, paitsi YouTubeen. Ääriuskovainen ei myöskään käy pubeissa kerskumassa suunnitelmistaan. Joukkokouksia ei kohta tarvitse kieltää, vakuutusyhtiöt laittavat ehtoihin pykälän, joka vapauttaa heidät vastuusta, jos pippaloissa on liikaa väkeä paikan päällä.

 5. Monistan tänne Hikkaj:lle juuri kirjoittamani:

  Kiitän Tobea erinomaisesta kommentista etenkin siihen nähden, mitä muuta tässä on jo luettu näilläkin KL:n blogi- ja keskustelusivustoilla.

  Tekijältä pitäisi viedä nimi, kuten roomalaiset kirosivat muiston ja jättää pelkkä sotu.

  Todellisuudessa tämä perkele aikoo esitellä käsityksiään laajasti oikeudessa. Ja moni samanlainen paskapää on jo nyt sanonut, että syyllisiä ovat maahamuuton sallijat. Tämä on mulle kaikki heti nyt -yhteiskunnan ja aikamme kasvavan kansansairauden narsisimin äärimmäinen tuote.

 6. Juha ja Tobe, Hesarin mukaan „Miehen nimiin on Norjan TV2:n mukaan kuitenkin rekisteröity konekivääri ja pistooli“. Valmistautuminen alkoi vuonna 2009, joten äkkipikaisuuksissaan hän ei „tarpeellista tekoaan“ toteuttanut. Yritän tässä itsekseni miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitsisin konekiväärin ja miksi sellaisen minulle myöntäisi, kun en käy metsällä tai harrasta kovapanosammuntoja. Silti mietin, miksi lupia myönnetään?

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ep%C3%A4ilty+on+32-vuotias+oslolaismies/1135267982979

 7. Eräs asia, joka saa mut raivokohtauksen partaalle, ovat asefriikit, jotka taas alkavat lässyttää jostain puoliautomaatti po. itselataava jutusta. Juuri sen verran tiedän, että tykin ja kiväärin ero on ollut häilyvä. Ollakseni nyt kuitenkin asefriikki itsekin, niin ne nyt ovat sellaisia hätäisiä käännöksiä. Jonkinsortin automaattiase on ehkä ollut, paljon mainittua konekivääriä epäilen. Sellainen itselataava 9-millinen asekin (siis poliisin tavallisin virka-ase) saa runsailla varalippailla hirveää tuhoa aikaan. Suom. kouluampujilla oli pienoispistooli, varalippailla silläkin saa paljon aikaan.

  Isäni ei sietänyt aseita, oli saanut niistä -41-44 tarpeeksi. Kovan mankumisen jälkeen sain hemmetin hankalasti toimivan ilmapistoolin, nekin voivat nykyään olla „itselataavia“.

 8. http://en.wikipedia.org/wiki/Ruger_Mini-14 Tuo lienee toinen ja se poliisin virka-ase (Glock) toinen. Rugerin kaliiperin 223 ei pidä hämätä. Luoti on pieni, mutta panos suuri. Siinä lienee 2 poliisi / sotilaskäyttöön tarkoitettua itselataavaa asetta, joitten luvallinen saanti Suomessa on mahdollista. Norjan aseet lienevät olleet luvallisia.

 9. Kävin tuossa iltamyöhäsellä netistä läpi, mitä sinne on näistä Norjan pommi- ja ampumajutuista kirjoitettu, ja mitä kuva- ja videomateriaalia on kertynyt.
  Luottamus nettiin on vähintään yhtä suuri kuin Kataisen luottamus Kreikan talouteen ! 🙂

  Hieman siinä jäin epäilemaan tätä Norjan poliisin julistamaa „yhden pommin-yhden ampujan“ virallista totuutta.

  Kuvien perusteella ABB ei vaikuta Hulkilta. Kantoapua ja tilannetiedustelua on tarvittu.
  Ainakin yhdellä amatöörivideolla taustalla räjähtää, ja etualalla oikealla on jo vaurioitunut talo.
  Valvontakamerakuvat, jos julkaistaan, tuonevat lisävalaistusta.

  Millä ihmeellä ABB on yksin retuuttanut satoja kiloja räjähteitä kenenkään huomaamatta keskelle Osloa.
  Ja kuinka onkaan huomaamatta onnistunut tuomaan saarelle mukanaan sadottain panoksia ilman että mitenkään olisi herättänyt kenenkään kiinnostusta.
  En tiedä kuinka helposti tavallinen taariainen pystyy hankkimaan dum-dum-luoteja, joita lääkäreiden mukaan on haavoittuneisiin osunut.
  Lieneekä ABB iltapuhteinaan viilaillut luodinkärkiä salpietarisäkkiensä lomassa !

  Mutta pois se minusta, että kapteeni Kaarnaa lähtisin siteeraamaan ( “ Soppiihan sitä eppäillä “ ).
  Kuuliaisesti otetaan vastaan mitä viisaammat kertovat !

 10. Vox Populi, oliko niitä pommeja eri pisteissä? Mies on ilmeisesti harjoitellut huolella. Yksinäinen susi ei tarvitse pelätä vuotoja. Omatekoiset verkkoon väsätyt heikot signaalit jäivät huomaamatta. 1 500 sivuisessa kirjassa (manifestissä) on ilmeisesti rusaasti tutkittavaa. Jaksaiskohan lukea, vai pitääkö odottaa iltapäivälehtien jatkokertomuksia?

 11. Breivikin Mein Kampf etsii jo kustantajaa.Median Verikoirat saavat tästäkin sopasta rahastettua lisää ja lisää.

  Jos Sosialidemokratia synnyttää tuollaista niin onhan siinä aatteessa joku vika?No näin ei saanut sanoa-eihän?
  Juuri sosialidemokratiaa pitää nyt kaikkien puolustaa? Miksi ihmeessä? Eikä meidän pitäisi nähdä tässä hyökkäys juuri kansalaisyhteiskuntaa vastaan.Yhteiskuntaa jossa kansalaisia ovat kaikki puolueeseen kuulumatta ja uskontoon katsomatta.
  On inhottavaa miten jopa tämä kaamea teko muutetaan muotoon…“se vahvistaa aatettamme“.
  Juuri nyt on oikea aika olla viittaamatta Jussi Halla Ahoon ja ikäänkuin ohimennen tehdä hänestä osasyyllinen.
  Pois politikointi tästä tuskasta.

 12. ToBe, ABB:n ajatuksena on manipuloida mediaa, uskonveljiä, hörhöjä, toimittajia, viranomaisia. Toimittajat ovat tietenkin leipänsä takia kyydissä mukana. Vähitellen kuvaan tulevat kivääriyhdistykset, jotka puolustavat konetuliaseiden pitoa kansalaisoikeutena. Toivottavasti tämä ei mene „heikkojen signaalien“ tiliin: esitin leikkimielisesti, että haetaan lupa kevytkonekiväärille, että voimme napsia rastaita marjapensaista. Vaimoni ehdotti rastasverkon levittämistä pensaitten päälle. Ratkaisu on tehokkaampi ja halvempi.

 13. Helge V

  Yksi räjähdysjälkitulkinta oli, että kolme eri pommia olisi ollut, niistä ainakin kaksi eri rakennuksissa sisällä.
  Jonkun olisi siis pitänyt asettaa pommeja hallintorakennusten toiseen/kolmanteen kerrokseen. Jos siis ulos pullistuvat seinät ja torille lentänyt purkujäte sitä todistavat.

  Itse tiedän vain, mitä olen villistä mediasta lukenut. Ja kuvia katsonut.

 14. Kun tästä toivutaan voisimme miettiä koto Suomessa millaisen rangaistuksen meillä tuosta tempusta saisi.Olisiko se 12 vuotta ja ensikertalaisena ulos 6 vuoden jälkeen.Nyt Norjassa puhutaan otsikolla „Rikos ihmisyyttä vastaan“, joka antaisi Breivikille 30 vuotta ehdotonta ja senkin jälkeen aina 5 vuotta kerrallaan arvioitaisiin hänen kelpoisuuttaan kansalaisten joukkoon.
  Toki on selvää ettei hän vapaana kauan kukkuisi kun oman käden oikeus hoitaisi asian pois agendalta.
  On toki aivan merkityksetöntä millainen rangaistus olisi kun mikään ei hyvitystä anna.
  Breivikin jossain määrin ihailemassa kolmannessa valtakunnassa tämäkin oli mietitty paremmin.Murhaajan lähiomaiset saivat seurata syyllisen mukana keskitysleiriin.Ei se kidutus , mutta omien rakkaiden kidutus…se on rangaistus se.
  Toki Breivikilla ei taida paljon rakkaita olla.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s