Rupert Murdochia ketuttaa, salakuuntelu kielletään

april29_2011 051 Kettulan Uutiset [Fox News] yrittää oikealta ohi. Suomessa News of the World kaltainen seiskaaminen on mahdotonta. Meillä salakuuntelua ei tarvita, koska poliitikot, liikemiehet ja journalistit hikoilevat munasilleen samoissa saunoissa ja levittävät kaiken avoimesti jalkasientä myöden. Meidän ei tarvitse urkkia ja kurkkia tai kuunnella suljettujen ovien takana, kun kaikki on avointa ja valmiina tarjottimella.

Avoimuuden aitouden varmistaa ympäripäissään heiluminen asemasta ja vastuista riippumatta

Tuksun eli Johanna Tukiaisen SMS-viestit päätyivät lehdistön uutishuoneisiin toisen osapuolen toivomuksesta – pyytämättä. Ilkka Kanerva tekstaili salaisista puutarhoista ja jouti lähtemään ulkoministeriöstä.

Matti Vanhasen pizzaillallisista kirjoitti best-sellerin hyljätty heila. Onko rouva Ruususesta kuulunut mitään?

Nokian puhelimet ovat niin tylsiä nekin, ettei niissä viitsi mitään alapään juttuja juoruta, saati uutisia tuottaa.

Saunakulttuuri, yletön ryyppääminen ja tylsä elämäntyyli ovat varmistaneet sen, ettei meillä brittiläinen tabloidi-journalismi pääse juurtumaan.

Ketä kiinnostaisi poliitikkojen salaiset keskustelut, kun esimerkiksi suhdannesahurin julkinen esiintyminen on paljon huvittavampaa?

11 Kommentare zu „Rupert Murdochia ketuttaa, salakuuntelu kielletään

 1. Kettulan Uutiset [Fox News] yrittää oikealta ohi.“

  NBC:n uutiset ovat kuulemma vasemmalta. Niitten sisältö on sellainen, että jos korpraali on Irakissa lyönyt varpaansa, lauletaan hallelujaa sotasankareille. Irakilaisista uhreista (kymmneniä tuhansia) ei puhuta mitään. Foxia en uskalla edes kuvitella

  Meillä salakuuntelua ei tarvita, koska poliitikot, liikemiehet ja journalistit hikoilevat munasilleen samoissa saunoissa ja levittävät kaiken avoimesti jalkasientä myöden.“

  Prof. Matti Wiberg: Suomessa media ja politiikka eivät ota yhteen, vaan ottavat yhdessä.

 2. Juha, elämme avoimuuden aikakautta ja lehdistön ongelmana on aitojen uutisten löytäminen. Kohta on pakko asentaa kuuntelulaitteita ihmisten alitajuntaan, että pimeimmätkin aivoitukset saadaan tahrittua painomusteella. Erityisen kiinnostavaa olisi tietää, mitä EU:n pimeimmässä ytimessä juuri nyt tapahtuu. Suomihan tahtoi mukaan kaikkiin kammareihin, joiss tärkeitä päätöksiä tehdään tai valmistellaan. Nyt sitä herkkua on tarjolla Irlannista Kreikkaan, Espanjasta Italiaan, Portugalia unohtamatta. Lisäksi on tämä oma kestävyysvajeemme. Herkullista!

 3. Kun Suomi on kerran päässyt vallan pimeään ytimeen, jossa päätöksiä tehdään, voisi näin maallikkona toivoa niitä päätöksiä tehtävän !

  Olisiko kuitenkin vielä kerran konsultoitava fox girlsejä, Tuksua ja Ruususta !
  Vanhoissa naisissa asuu viisaus ! 😉

 4. Kyllä tässä vanhaa radiotiedustelijaa harmittaa kun viestien kuuntelu ja niistä johtopäätösten teko olikin kiellettyä ja rikollista.
  Vallan pimeä ydin onkin siis mediassa itsessään, eikä poliitikoissa jotka vain sätkivät mukana. Puhumaton mies ei mediassa pärjää ja sellainen joka puhuu totta häviää vallan kammareista heti seuraavissa vaaleissa.Sääli David Cameronia joka oli juuri pääsemässä vauhtiin turhien rönsyjen leikkauspolitiikassaan.Jos valehtelee ja osoittautuu vilpilliseksi muuttuu kansan silmissä myös tyhmäksi.
  Tyhmä jää kiinni.

 5. ToBe, lehdistön ja median ainut toivo on, että poliitikot, virkamiehet, julkkikset ja yritysjohtajat valehtelevat, elävät pimeän rajamailla, tekevät syntiä, käyvät vieraissa, rikkovat lakia ja toimivat epäeettisesti ja säädyttömästi. Jos kaikki olisivat yhtä moraalisesti suoraselkäisiä kuin me, silloin ei olisi aiheita, joista kirjoittaa. Kuka viitsisi kuunnella mun puhelinvastaajaa? No, ei kukaan.

 6. ToBe, minulla ei taida olla henkilökohtaista viestiä. Katson kuka on soittanut ja soitan takaisin. Hei, ehkä joku jättäisi jotain „törkyistä“, jos avaisin viestiboksin?

 7. En nykyään vastaa tuntemattomiin.Jos on asiaa niin jättää viestin ja mieluimmin tekstiv tai e-mail.
  Tuossa Murdoch jutussa on oikeastaan paljon hienoa.Äijä joka luuli omistavansa maailman saa kunnolla nokkiinsa ja se tekee joskus hyvää ettei samat naamat aina onnistu…Nyt Odotan että Bill Gates kompastuu johonkin ja saan taas olla onnellinen.
  Vahingonilo on se ….

 8. ToBe, eikö Euron kriisi ole mainio osoitus siitä, ettei kannata olla mukana kaikenlaisissa ytimissä päättämässä. Lipposen ajama pyrkiys jokaiseen kabinettiin, jossa juttuja käsitellään osoittaa, että Norja, Tanska, Ruotsi ja UK ovat oikeilla linjoilla, kun eivät haikaile hyväksytyksi tulemista.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s