Hyi, pankkien stressitestit ovat kamalia

july3_2011 159 Kukahan meistä haluaisi, että joku EU-virkamies änkeisi tutkimaan, miten hyvässä tai huonossa ja jamassa taloutemme on? Saksalaispankki Helaba on sanoneet NICHT GUT! stressitestille. Kilpailijat käyttäisivät oitis tietoja heikkojen kampittamiseen. Niin sitä pitää: nurkkien nuuskiminen kielletään!

EU:n pankkivalvojia ei päästetä saksalaispankin tilejä syynäämään.

Sopivaa vakavaraisuuden laskentamallia ei ole hyväksytty, joten vain 90 pankin kunnosta ja tilasta tulee tarkkaa tai vesitettyä tietoa tämän viikon perjantaina.

Sijoittajat vain hermostuvat lopullisesti, jos saisivat tietää, miten paljon pankki on myöntänyt valtionlainoja horjuville kansantalouksille.

Euroopan vanhainkodissa asiat eivät ole kunnossa. Portugali, Kreikka ja Irlanti ovat teho-osastolla. Italia ja Espanja ovat hoitojonossa.

Mutta Amerikan velkakehitys on sekin tullut tiensä päähän. Kohta kellot soivat Barack Obamalle: toista kierrosta ei tule, jos velkakuormaa ei voi tästä enää lisätä.

Milloin länsimaiden velkainen korttitalo romahtaa? Ei aavistustakaan, miten tavisten käy. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Kohta tulee vielä isompi JYTKY.

4 Kommentare zu „Hyi, pankkien stressitestit ovat kamalia

 1. Kun itseään riittävästi kurkustaan kuristaa, ote herpaantuu viimeistään silloin, kun vintti pimenee.
  Näin on Luonto-Äiti kaukaa viisaasti asian miettinyt. Mutta tässäpä auttava käsi astuu kuvaan.
  Kreikkalaisten itsekuristusprojektin sponsorina Jutta Urpilainen ja Urpojen kuoro varmentavat taloussuunnitelmansa ottamalla kreikkalaisten lompakot haltuunsa. Takuudeksi, kuten Jutta asian sukkelasti määrittelee.
  Jo pelkkä ajatus haltuunotosta oikeuttaa vuoden 2011 taloustieteen palkintoon Nobelin kunniaksi.
  Nobel itse olisi turvautunut dynamiittiin.

 2. Vox Populi, presidenttiehdokas Paavo Väyrysenkin mielestä „perutaan euro ja yhteinen hautapaikka“ ja siirrytään soikeaan tai soinimaiseen markkaan. Tuttava tuli eilen Taiwanista ja totesi, ettei tahtonut löytyä pankkia, joka olisi halunnut ottaa vastaan euroja. Taalat kelpaavat edelleen. Mutta EURO on nyt kriisissä. Tauti ei tule hellittämään hetkessä. Riittäisikö kaksikymmentä vuotta? Viittaan Japaniin, jossa kiinteistökuplaa on purettu parisenkymmentä vuotta. Olemme pullistelleet yli varojen. Hullu mies huittisista syö enemmän kuin tienaa… Urpilainen on pohjalaisella jääräpäisyydellä hankkinut ensimmäisen sulan hattuun. Oli ihan omatekoinen kalvo mukana. Jos sillä Euroopan ongelmat ratkeavat, niin valitaan vaikka mihin tehtävään 😉

 3. Yhteen- ja vähennyslasku on kanssa peräisin itsestään perkeleestä. Mitä ne tyypit ovat, jotka budjettivajeita laskevat, jotain kommareitako? Antaa markkinoilla kaikkien kykkien kakkia. Minun voittoni on minun ja minun tappioni on ööö meidän, siis Sinun.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s