Onko Kreikka Länsi-Euroopan kaatumista ennakoiva DDR?

june23_2011 041

Neuvostoliiton kuplatalouden murtumisen kulmakivenä oli Berliinin muuri, joka revittiin auki vuonna 1989.

Wikipedia: Berliinin muuri (saks. Berliner Mauer) oli muuri, joka erotti Länsi-Berliinin Itä-Berliinistä ja sitä ympäröivästä DDR:stä vuosina 19611989. Se oli osa DDR:n rajajärjestelmää. DDR:n hallinnon „antifasistiseksi suojavalliksi“ kutsuman muurin tarkoituksena oli estää itäsaksalaisten pääsy länteen.

Nyt muuria ei ole, mutta mihin suuntaan kreikkalaiset karkaavat kansantaloutensa velkavetoisesta ahdingosta? Afrikkaanko, vai Turkkiin? Eurotalouden kaatumisen jälkeen ainut pakotie lienee paluu reaalitalouteen, mutta pystymmekö nielemään karvaan kalkin?

Kreikan ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan kansantalouden kasvuautomaatti, joka jyskyttäisi kolmekymmentä vuotta ylimääräistä yli 300 miljardin euron velkojen hoitamiseksi. Missä vaiheessa joudutaan toteamaan, että “tää on nyt tässä”. Vanha manner on syvimmässä kriisissä toisen maailmansodan jälkeen.

Ongelmien omistajista Kreikka on pienin. Olemmeko tulleet viimeiselle rannalle?

10 Kommentare zu „Onko Kreikka Länsi-Euroopan kaatumista ennakoiva DDR?

 1. Niinpä.

  „Kreikan ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan kansantalouden kasvuautomaatti, joka jyskyttäisi kolmekymmentä vuotta ylimääräistä yli 300 miljardin euron velkojen hoitamiseksi.“

  Jos vaikka maassa maksajia olisi 5 miljonaa niin korkoja olisi kolmisen tuhatta ja lyhennystä toinen mokoma vuodessa.

  Rikkaatko siellä velat maksavat ?

 2. „Eurotalouden kaatumisen jälkeen ainut pakotie lienee paluu reaalitalouteen, mutta pystymmekö nielemään karvaan kalkin?“ Siinäpä oiva kysymys. Luuletko, että kukaan sen puolesta? Mieluummin ollaan tekemättä yhtään mitään, ja toivotaan että aika, kiina, jenkit tai ihan mikä muu tahansa, paitsi me itse, tilanteen hoitaisivat.

  „Ongelmien omistajista Kreikka on pienin.“ Tiiäppä häntä. Pelaatko sököä?

 3. Kunta elättää, en usko rikkaiden velanmaksutahtoon. Köyhät joutuvat luopumaan irtaimesta omaisuudesta ja sen jälkeen kaikesta. Vähitellen palkkataso vaipuu tasolle, joka nostaa Kreikan matkailukohteeksi.

  Hakki, en ole pelimiehiä, kun ei oikein ole siihen aikaa, mutta sen verran olen elämäni aikana pelannut, että tajuan velkakuorman vaikutuksen arkielämään. Nyt en enää velkaa tarvitse, kun olen oppinut, että vain hullu mies syö enemmän kuin tienaa. Hoikkuuteni salaisuutena (95 kg) on se, ettei itsetunnon kohottajia tarvitse ostaa kaupasta. Onhan niitäkin ollut, kalliita autoja ja Bossin-pukuja, mutta pääsin merkkiaddiktiosta ajoissa irti.

  Uskon pieni on kaunista elämäntyyliin. Sama saattaisi pelastaa Euroopan. Toisaalta kasvuideologian varassahan tämä ns. hyvinvointi heiluu. Naru vain ohenee suhteessa kuormaan päivä päivältä.

 4. „Uskon pieni on kaunista elämäntyyliin.“ Alat aivan ilmeisesti vanhentua ja viisastua. Kuten meistä jokainen … toivoisi.

  PS.

  Minä en uskalla käydä vaa´alla. Olen siirtynyt sentteihin.

 5. Hakki, vanhentua ehkä, mutta viisastumisesta en ole varma. Pienet asiat kiinnostavat ihku aidosti. Maailmojen pelastamisprojekteista olen irtautunut aikoja sitten. Suurten pelastajien irvaileminen on tietenkin edelleen hauskaa. Toivotaan, että ne onnistuu, vaikka kovasti epäilen „kaikkea“ – onneksi.

 6. Sellaista kansantalouden kasvuautomaattia ei tulla näkemään millä Kreikka pystyy maksamaan velkansa. Kreikan kansa ei varmasti tule maksamaan vapaaehtoisesti velkojaan.
  Jos Saksa ja Ranska haluavat rahansa takaisin niin heidän on haettava miehittämällä Kreikka ja otettava turisti saaret omaan haltuunsa ja myydä saaret tontteina yksityisille sijoittajille. Siina samassa Suomikin voisi saada Rodoksen rannasta pienen kaistaleen itselleen omien velkojensa korvikkeeksi.
  Onnea vain Kreikkalaisille niin pitkään kuin ovat itsenäisiä!

 7. Pee Blizzard, mietin takaisin maksua Kunta elättää 5 miljoonan maksajan näkökulmasta. EU:n pomot ovat päätyneet ratkaisuun, joka tarkoittaa sitä, että 500 miljoonaa eurooppalaista osallistuu Kreikan 300 miljardin maksamiseen. Sillä matematiikalla 600 euroa per eurooppalainen. Vakuuksia ei ole. Kyllä minä uskon, että lasku tipahtaa suomalaisten postiluukusta vähin erin tulevina vuosina, mutta maksettava ei lopu tähän. Portugali, Espanja, Italia, Belgia jne. Joku iso kiho laskee excelillä, missä järjestyksessä saatavat pannaan perintään.

 8. Olisipa, olisipa Kreikan 11 miljoonasta asukkaasta miljoona niin hyvätuloisia, että 50% veroasteella ilomielin maksavat vuosittain 10 000 euroa valtionvelkaa ja 10 000 euroa veroja köyhien elättämiseksi aina hamaan maailman tappiin saakka.

 9. jvahe, hyvä pointti: Saksa selvitti DDR-takapihan omin voimin. Mutta sielläkin yksityistettiin valtion omaisuutta. Nyt saksalaiset pankit haluavat urpilaiskankin rahat (sun ja mun). Mitä lämpöön tulee niin ei se luita riko, mutta työnteosta ei tule mitään. Pitäisi mennä ulkohommiin välillä, mutta kun syödessäkin hiki virtaa. En valita, kyllä tänne vielä talvi tulee 😉

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s