Viivi Pumppanen, minä ja uusi hallitus

Viivi Pumppanen on tietääkseni esiintynyt iltapäivälehtien uimapukuesittelyissä ja valtionvarainministeriksi nouseva Jutta Urpilainen valokuvautti itsensä aikoinaan verkkosukissa. Uuden hallituksen tasosta ja laadusta en osaa lausua yhtään pätevää ennustetta, mutta Viivistä tiedän, ettei hänen ja entisen poikaystävän välinen rakkaus roihua juhannuskokon tavoin. Tiettävästi he ovat olleet erossa melkein viikon. Säröjä oli ennen hyytelöhallituksen syntyä 😉

Hallituksen synnytysvaiheessa Jyrki antoi pakit Jutalle, jolla on ministereistä kaikista kaunein kampaus. Entinen kepulainen pääministeri sai K-liikkeen pääjohtajalta kehuja vartalostaan. Miehiä ei tietenkään sovi arvostella samoin perustein.

Kataisen niskaan kaadetaan iltapäivälehtien sivuilla, ettei hänestä ole johtajaksi. Naisten perimmäisiin avuihin ja ulkonäköön kiinnitetään huomiota, kun pehmomiehiä moititaan johtajuuden ja uskottavuuden puutteesta.

Uuden hallituksen uimapukukierrosta en kaipaa, mutta Viiville toivoisin onnea ja menestystä myös rakkaus-ja raha-asioissa; missiyden jälkeenkin on pakko tienata leipää ja kauneudenhoitoaineita. Jutta Urpilaisen kyvykkyydestä riippuu, saammeko valtion talouden tasapainoon 2020 mennessä. Minua ei haittaa pätkän vertaa, jos lopputulokseen päästään nailon- / verkkosukilla tai eduskunnan viehättävimmällä kampauksella.

Miesministereistä minulla ei ole mitään merkittävää – ei huonoa tai hyvää – sanottavaa. Kokkareilla on monta vanhaa „jermua“ remmissä, mutta melkein kaikki muut ovat uusia. Annan heille mahdollisuudet. Nämä vaalit olivat ehkä rehellisemmät KMS:n kytkyjen jälkeen.

Timo Soinin porukat saattoivat tehdä oikean valinnan: oppositiossa sen kykyjä ei vielä punnita. Puskasta on helppo ampua ja laukoa viisauksia Euroopan kelvottomuudesta. Uuden hallituksen ongelmat ovat sitä luokkaa, että virheitä sattuu varmasti. Iltapäivälehtien on pakko vääntää värikkäitä otsikoita, kun alvikin nousee. Tämä palvelee ärhäkkää oppositota.

Euroopan ongelmia ei ole helppojaratkaisuja: hallitus joutuu kumartamaan etelän suuntaan euron pelastamiseksi joka toinen kuukausi; vanhojen velkojen takausten loppua ei ole näköpiirissä. Uusi talouskriisi vaanii päätöksentekijöitä kulisseissa.

Suomen pelastukseksi ehkä nousee pikainen kuntakentän remontti. Kannatan kuntakentän rajua supistamista.

Muiden lääkkeiden nopeaan vaikutukseen en usko. Jokainen kynnelle kykenevä ja laskutaitoinen firma siirtää tuotantonsa Suomesta huitsin nevadaan. Näillä leveysasteilla järkeviä liiketoimintamalleja ja ansaintalogikoita on vain talousrikollisilla.

Viivi Pumppasen miellän rohekaksi ja moderniksi naiseksi, joka kulkee omia polkujaan. Kaiken tämän olen oppimut K-kaupan iltapäivien lööpeistä. Pumppasen miellän nykyajan naiseksi. Lehtien lööpeissä on joka ikinen päivä tarjolla tie, totuus ja rakkaus. Mitä muuta me oikeastaan tarvitsemme? Kaikki muu on turhaa.

Hauskaa viikonloppua.

 

 

 

 

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s