Saako Suomi sopuisan hallituksen?

may27_2011 089

Etelästä virtaa Suomeen hyvin lämmintä ilmaa. Finlandia tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Soinilaiset nousivat uudelleen politiikanteon keskiöön: Persut halutaan hallitukseen, ehkä demarit sopivat paremmin oppositioon.

Näissä hallitusgeimeissä vedetään suomalaisen politiikan linjoja vuosiksi eteenpäin. Rintamalinja ei enää kulje oikeisto – vasemmisto blokkien välillä.

Timo Soini on “jytkyllään” sekoittanut perinteisen pokeripakan täydellisesti. Säätytalolla on käyty vanhan ajan tuponeuvotteluja. Kataisen porukat ovat vaihe vaiheelta edenneet kohti “viimeistä rantaa”. Perinteisillä asetelmilla valmista ei ole syntynyt.

Timo Soini on ratkaisevassa asemassa. Puolueen kuumakallet ovat ehkä vaalivoiton jälkeen rauhoittuneet ja syntyy markkinarako lehmäkauppoihin yhdessä keskustan kanssa. Vihreille ei näköpiirissä olevissa karsintahakkuissa ei jää tilaa valkoselkätikkailuun.

Suomi 2011 on erilainen. Vanhat puolueet eivät enää pyöritä tahkoa haluamallaan tavallaan. PS:n asema ei heikentyisi oppositiossa, mutta persujen avainhenkilöt kaipaavat hallitusvaltaa. Se heille ilmeisesti suodaan.

Kepusta tehdään apupuolue. Kokkarit ja Persut rakentavat huomisen Suomea. Hallituksessa kaikki yhdessä joutuvat avaamaan Euroopan umpisolmuja. Todelliset ongelmat löytyvät kuitenkin kotimaasta.

Kataisen on pakko onnistua: neljättä yritystä ei enää tule. Veikkaan, että hallitus syntyy: demarit ja vihreät siirretään oppositioon. Oikeisto julistetaan tämän pelin voittajaksi.

Presidenttipelissä Niinistö on ykkönen ja Soini pääsee haastajaksi vain näkyvän ministeripaikan kautta. Loppupeleissä Sauli voittaa. Timolla on vielä aikaa, koska Niinistö tulee vain yhden kauden presidentti.

5 Kommentare zu „Saako Suomi sopuisan hallituksen?

 1. Helge

  Kepu ei koskaan suostu, eikä koskaan sopeudu apupuolueeksi. Ja jos vaikka ryhtyisi, ei koskaan siinä roolissa säilyisi.

  Meidän virkamieskuntamme, siis luonnollisesti kuntapuolen, mutta ehkä vielä suuremmassa määrin, ainakin huomattavasti suuremmassa määrin kuin uskommekaan valtion puolella on kepuleiden soluttama. Mitään ei tehdä ilman, että Apollonkadulla tiedetään.

  Siitä sitä voi repiä uuden huomisen rakennuspuita.

 2. hakki, Kepulla ei ole muuta mahdollisuutta. Sen rooli „oikealla“ on sama kuin demareilla „vasemmalla“. Pesut vievät molemmilta suuren puolueen mandaatin. Demarit kuvittelivat Säätytalolla vielä olevansa 60-luvulla tai vähintään „So What“ Lipposen aikakaudella. Kepulaiset eivät tajua, että Kekkonen on kuollut. Vihreät eivät tajua, ettei ympäristöaisat enää ole agendalla. Soinislaiset ovat ymmärtäneet, että maailmassa ja Suomessa on valtavasti ihmisiä, joilla menee huonosti, joille kuitenkin kommarit ovat myrkkyä. Ensin kaatui yläluokka, kokkarit edustavat keskiluokkaa ja eniten maailmass on persuja, joilla elämä menee päin persettä.

 3. Tätäkö se on kansan tahto?
  Suurtappion kärsinyt Kepu ulosmittaa nyt kaiken minkä irti saa.Vihreät eivät siten mahdu mukaan.Kepun valinta Persujen tai SDP:n väliltä on tärkein kysymys.Jos SDP jää lopulta ulos on sielläkin jonkun oltava syyllinen.Kaikki oli ja on edelleen käden ulottuvilla.
  Jostain uneni seasta näin vision, missä Kok+SDP+Kepu muodostavat lopulta ns. kansallisen hätätilahallituksen.
  Kaikille on parempi pitää Persut oppositiossa 4 vuotta ja toivoa että mörkö hiipuu.Kansakunta on Persujen vanki.
  Olen sanonut näillä palstoilla monesti että tulee tässä Lipposta ikävä.Meillä olisi Lipposen SDP sopinut asiat ja maassa alkaisi tapahtua.Nykyinen SDP on täysin vailla reaalista pohjaa.Jakamisen ideologia ei toimi kun pitäisi leipoa uudet kakut ennen sitä.Hiivaa ei ole ja jauhojen jakaminen ei asiaa yhtään helpota.

 4. ToBe, poliitikkojen onglemana on, että heidän pitäisi kuminauhakävellä „kansan tahdon“ ja tosiasioiden välillä. Tällä hetkellä rintamalinjat eivät kulje oikeiston ja vasemmiston välillä. On ei-EU, rikkaiden verot alas, lisää rahaa hyvinvointivaltiolle, alvi korotetaan, alvia ei saa nostaa, maataloutta, syrjäseutuja ja luontoarvoja tuettava, energiaverot poistetaan… Tästä sopasta ei saa tolkullista politiikkaa mitenkään. Politiikasta on tullut mahdottomuuksien taidetta. Mahdolliset todellisuudet eivät enää innosta suomalaisia. Arvoliberaalit ja -konservatiivit ehkä vielä osaisivat toimia yhdessä, mutta perussuomalaisten pelko ajaa kaikki kipsiin. Soini on oikeassa, ilman persuja ei synny toimivaa hallitusta. „Sopuisa“ sana otsikossa oli minun puolelta pelkkää rienausta.

 5. Helge on oikeilla jäljillä. Kansanvallan pelko on vanhoille puolueille viisauden alku. PerusÄssät on saatava hallitukseen hinnalla millä hyvänsä, muuten maillä on seuravissa vaaleissa poliittisen kentän uusjako.
  Elämme historiallisia hetkiä. Saattaa hyvinkin olla, että meillä on syntymässä suurin työväenpuolue aikoihin. Ongelmana tulee olemaan, ettei PerusÄssillä ole kunnollista organisaatiota.
  Kunhan nyt „PerusKollaa“ kestäisi ja saisimme säilyttää itsenäisyytemme vastakin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s