Hallitushaaveet pirstaloituvat hajanaiseksi kokoomukseksi

october12_2010 020

Uusi eduskunta kasaa Persujen “Njietu” vastauksen jälkeen uutta risupakettia, josta yritetään Portugali-avustuskelpoista hallitusta. Kreikassa mellakoidaan: hyvät eläkkeet ja erinomaiset palkanlisät tarjoavat sille hyvät edellytykset velkasaneeraukseen. Ongelmat eivät katoa, mutta olemme kaikki mukana yhteisessä veneessä. Pelastusrenkaita ei ole tarjolla kuin eka luokassa matkustaville.

Loosereiden hallitusta kasataan, jotta Suomen ei tarvitse vetäytyä EU:sta ja eurosta. “So What?”politiikan jatkumo tarkoittaa, että Portugalia autetaan, Kreikalle myönnetään lisälainaa ja kohta arvon espanjalaisetkin ovat velkaluukulla. Ruotsalaiset (siis oikeat swedut, ei RKP, nauravat partaansa), kun ei ole tarvetta osallistua, jollei teollisuudella tai pankeilla ole erityisen vahvaa intressiä.

Suomi elää yli varojen ja ehkä näillä toisten auttamisilla poliitikot saavat huomio siirrettyä omista ongelmista muualle. Ehkä tämä on kauan kaivattua uutta ulkopolitiikkaa? Suomi pärjäisi erinomaisesti, jollei muualla menisi huonosti.

Toivon, että Paradise Oskar voittaa euroviisut; saisimme edes hetken rypeä paratiisissa. Annetaan leijonienkin voittaa Slovakiassa kultaa ja mirhamia. Suomi on niin sekaisin Marin (Kiviniemi) jälkeen, että jotain ulkomusiikillista lohtua elämään on saatava.

Uuteen hallitukseen tarvitaan kohta kepulitkin apupuolueeksi.

2 Kommentare zu „Hallitushaaveet pirstaloituvat hajanaiseksi kokoomukseksi

 1. SDP:n ohella vaalivoittajien eli Perusässien vaalilupauksiin kuului taitetun eläkeindeksin poistaminen. Valtion velan lisääntyessä tehtävä käy entistä mahdottomammaksi. Samaa kuten muistat aikoi aikoinaan vaatia menneen ajan „räyhähenki“ Pekkarinen, vaan unohtui.

  Vaalikauden häiriöksi löytyy Kepun ja SDP:n sisältä vielä monia sellaisia jotka vaaleissa menivät läpi Persujen lupauksilla jopa esiintymällä Persumpina kuin Persu.

  Tulevana liberaalien Eurooppalaisten aikana näemme nopeaa kehitystä. Yritystuet siirtyvät ja kasaantuvat kaikkialla maaseudulla suurille yksiköille, uudet koneet ja automaatio myy erinomaisesti, vanhat teknologiat siirtyvät sulattoon sekä pätkätyöt, työvoiman leasing lisääntyvät. Suuremmat huoltovapaat autot ja moottoripyörät myyvät hyvin sekä yli 10 v. vanhojen autojen käyttöverot nousevat rajusti.

  Kekkosen kerrotaan aikoinaan aprikoineen tähän tapaan, fasismi nousee aina tehtaitten piipusta ennen uutta yötä.

  Älä siis vaihda vanhaa autoa hiukka nuorempaan vaan myy entinen kirpputorilla ja osta vaikka velaksi viimeisin suuri Eurooppalainen energiansäästömalli. Risupaketti
  ottaa ja hyytyy asiakkaiden puutteeseen vaikka EU ei sitä tuomitse kilpailun rjoittamisena, mikäli ja mikäli muut energiaverot jäävät vaille erittäin vahvaa
  ( 50 – 100 %) kiristämistä. Sen osaavat vihreät. Metsäteollisuuden hinnoitteluvoima lisääntyy vahvasti ja puun hinta laskee. Siitäpä, että runsaasta metänhoitajien määrästä puuttuvat johtopäätökset.

  Vanhetkaamme vaalikausi rauhassa sillä tiedämme, että nyt ei auta toinen akateeminen loppututkinto ei edes väitös vaan, että kurjistuvia eläkkeitä nauttivia, kirpputoreja, ruokajonoja ja syrjäytyneitä nuoria tulee kuin senttejä Saunalahdelta.

  Ajalta puuttuu peruutusvaihde.

  Osalla pienyrityksistä kuten aina ennenkin pyörät vain kuluvat niiden pyöriessä vielä hetken kannattamattomina. Tyhjän kannattamaton pyöritys syö ymmärtämättömän iän ja verovapaat pääomat vaikka se on usein tietoinen valinta.

  Tästä MTK jo ääneen kertoi vaan ei varoittanut, että maaseutumaisissa taajamissa ja palvelukeskuksista on hyvin hyvin monilla edessä matka sulattoon.

  IE

  EU – ja kansallisten maaseudun tukien rapautuessa ( siirtyessä suuremmille yksiköille jotka eivät maksa veroa kuntiin ).

  Kekkosta muistellen.

 2. Oijoi, „Ajalta puuttuu peruutusvaihde“ ja Suomen risupaketoitu häkäpönttö-hoppafordi ei tahdo liikkua eteenpäinkään. Persut nostivat kytkintä ja lähtivät oppositioon korkoa kasvamaan. Suomen hallitseminen Euron reunalla käy entistä hallitsemattomammaksi. Toivon politiikan roolin vähenemistä, jotta ne eivät pääse sotkemaan asioita. Jokainen joutuu hoitamaan itsensä ja rakentamaan henkilökohtaiset hermoromahtolansa, koska tarjolla olevan valtionvelan lyhentämiseen Kreikka, Irlanti ja Portugali eivät osallistu. Itte on kaikki tehtävä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s