Halki, poikki ja Pinotexiä EU:lle ja eurolle

march23_2011 051 Mitä minä tiedän Portugalin ongelman ratkaisusta tai pysyvästä vakuusrahastosta? Seuraan sujuvasti sähköisiä medioita ja talouden meedioita printtiversioista. Pallo lentää kuin tennisottelussa laidasta laitaan. Niinistökään ei tiedä, väittää VM:n talousviisas. Timo Soini on kirjoittanut Wall Street Journalissa, että kapitalistien pitäisi vihdoinkin uskoa markkinavoimiin eikä tukiaisiin.

Perussuomalaiset eivät aio tukea Portugali-pakettia. Demarit yrittävät olla sanomatta yhtään mitään, koska hinku hallitukseen on ylimpänä mielessä, mutta niitäkin pelottaa.

Valtionvarainministeri Jyrki Katainen joutuu ajamaan paketin hyväksymistä viran puolesta, kun ilmeisesti on tullut luvattua, ettei Suomi keikuta eurovenettä. Kepulaiset ovat vetäytyneet maakuntiin haavojaan nuolemaan. Pääministeri Kiviniemi puoluetovereineen eivät uskalla tarttua “asiaan” kaksin käsin.

Näinkö heikoissa kantimissa EU:n rakenteet ovat, että linja-autolastillinen perussuomalaisia pystyy kaatamaan EU:n massiivisen rakenteen? Kaaosteoriassa puhutaan perhosen siiveniskuista maailman toisella laidalla, joka laukaisee valtavan katastrofin toisaalla. Onko tämä meneillään oleva eurospektaakkeli totta vai poliitikkojen, pankkien pr-osastojen ja sijoittajien meille syöttämää puppua?

Homma haisee ja maistuu kalanmaksaöljyltä. Euroopan “suuret” kokoontuivat Luxemburgiin pohtimaan umpisolmun ratkaisemista. Pienemmille syötetään viikon verran (16.5.2011 on kokous) pajunköyttä, että jok’ikinen kynnelle kykenevä saadaan raapustamaan nimikirjaimensa vaivalla kyhättyyn tukiaissopimukseen. Siinä meille talouden risupakettia vuosiksi eteenpäin.

Soinin porukat ovat asemoineet itsensä europelastuksen ulkopuolelle ja suosittelevat “antaa mennä, jos on mennäkseen”, jotta politiikan, pankkiirien ja sijoittajien välinen salaliitto saadaan purettua.

Ajopuu on valmiina: toivottavasti Suomi selviää kriisistä kaarnalaivan tavoin. Ei tämä homma voi meistä riippua. Sopan keittäjät ovat muualla; ratkaiskoot. Pankit ja sijoittajat ovat laittaneet roponsa paska-projekteihin, jotka eivät tuota riittävästi. Miksi nyt ollaan niin sosialistia?

Minuakin kiehtoo pelimiehenä, että “katsotaan kortit”, koska tässä pelissä pelataan sekä monilla ja merkityillä korteilla, huojuvan korttitalon metaforilla ja pakka sekaisin jakovaroilla. Pitäisikö ottaa rikkailta luulot pois? Kävi miten kävi, meille tavallisille juntturoille se lasku lankeaa; pelataan!

  1. Soini ja Niinistö ovat kohta tätä menoa samassa puolueessa.
  2. Kumpi tai Kampi voittaa presidenttikisan.
  3. Siirtäkää armeijan aikaiset säästönne sukanvarteen tai patjan alle.
  4. Elämä on!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s