Hakeutuminen velkajärjestelyyn

may5_2011 024Suomelle tarjotaan merkittävää roolia Euroopan unionissa. Tämän kuun puolivälissä (16.5.2011) meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus sysätä EU uuden pankkikriisin alkumetreille. Eurooppalaisten katseet suuntautuvat nyt jytky-vaalivoittajiin. Saako Suomi aikaiseksi päätöksentekoisen hallituksen, vai ajaudummeko riitaisaan välivaiheeseen, jonka jälkeen meistä tulee Lehmann-Brothers –kaltaisen syntipukki.

Jos suomalaiset sen tekivät, EU hajoaa, euro menee pipariksi ja ajaudumme aikaisempaa syvempään lamaan.

Elämme ratkaisevia hetkiä: “vastuullisten” virkamiesten pöksyt ja naisten jakkupukujen helmat liehuvat. Tarjolla olevaan eurokatastrofiinko mallioppilaan “So What?” urakehitys Euroopan ytimessä päättyy? Joudummeko koko muun mantereen väheksymäksi hylkiöksi ja oman pesän likaajaksi?

Onko tämä alkusoittoa kolmannelle maailmansodalle?

Paljon vartijoiksi ovat kansalaiset äänestyskopeissaan poliitikot laittaneet. Emmekö enää toivu tästä “vaalivoitosta”, eikö tämä jälkeen näin pientä maata ei enää pystytä hallitsemaan? Tässäkö on maailmanlopun alkusoitto?

Kreikan ajautuminen velkasaneeraukseen ei enää ole uutinen. Irlanti ehkä selviää, mutta Portugali on liemessä vain hetken ennen kuin espanjalaiset pankit ajautuvat karille. Meidänkö vikana on, että muut elävät yli varojensa?

EU:ta myytin meille pelastuksena. Soini osuu kommentissaan euron ytimeen: siellä missä EU, siellä ongelma. Tätä tarjolla olevaa kokonaisongelmaa suomalaiset eivät pysty selvittämään. Meitä pyydetään vain katteettoman shekin allekirjoittajaksi.

Pelottaako?

5 Kommentare zu „Hakeutuminen velkajärjestelyyn

 1. EU:ta myytin meille pelastuksena.“

  Jep. EU turvaa meitä wanhalta wainoojalta. Euro pelasti meidät korkeilta koroilta (jotka tosin olivat vahvan markan, eivät markan vika).

  Nyt EU:lta luvataan, http://www.ts.fi/online/kotimaa/217656.html että kaikki tuki Suomelle lakkaa, jos ei olla kilttejä. Mitähän se tuki tähän asti on ollut? Ehkä ehtoja pitäisi selventää. Jos Venäjä hyökkää Suomeen vapauttaakseen Rimma Salosen, onko se ihan sama asia, kun Irlannin, Kreikan ja Portugalin kansat pitäisi pelastaa niiltä itseltään?

 2. Etpä sattumalta ole huomannut sitä, että maan mepit puolueeseen katsomatta vaativat eduskuntaa hyväksymään Portugal paketin sellaisenaan vaikka eivät tunne paketin sisältöä itsekään.

  Päälle päsmärinä sopassa riehuu Ollimme.

  Ihan kuin eduskunnan ja Suomen konsultointi kuuluisi virkaan.

  Miksiköhän ?

 3. Juha, kyllä telkkaria ja muuta metiaa käytetään surutta mörköjen maalaamiseen. Pitäisköhän anoa turvapaikkaa Kostamuksesta, kun alamäki alkaa? Se juristi… joka sitä pojan adoptiota Venäjällä ajaa on mielenkiintoinen äijä. En muista nimeä… Oliko Gustavson… tai. Oletko hänestä kirjoittanut?

  oijoi, Mepit eivät halua luopua hyvästä palkasta, matkakorvauksista jne. Jos minä harrastaisin polittikkaa aidosti ja pyrkyisin jonnekin niin ehdottomasti europarlamenttiin, koska siellä saisi hyvää safkaa, parhaita viinejä, eikä tarvitsisi osallistuu paikallisparlamentin loanheittoon. Hieno virka ja hyvät edut. Hanakasti ovat neuvoja antaneet. Sama pätee virkamiehiin ja mukavahan heillä on rospuuttokelien aikana lennellä Brysseliin ja kriisikeskuksiin samasta syystä kuin mepit. Ai, Suomen etu? Se on sivuseikka.

 4. Oletko hänestä kirjoittanut?“

  En. Hankalimmista asioista vinkkaan tätä meidän ns. „lehdistöä“. Vähän on kuin vanhainkotiin soittaisi: „Olitko se sinä vai olinko se minä. Kuka, mitä häh?“

 5. Juha, näin miehestä tv-dokun ja ajattelin, että toisinajattelia saa nykyään toimia ja hän moitti Suomen sodanjälkeistä historiankirjoitusta. Moskovan suurlähettiläs myönsi, että korjaamisen varaa olisi. Vastarannankiisket ovat mielenkiintoisia.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s