Helikopterilentäjä nai Katen

april29_2011 051 Kaljuuntuva helikopterilentäjä nai tänään akat.sivist. varakkaan naisen Lontoon kirkolla. Kate oli häämekossaan kaunis, kuten kaikki morsiamet. Muotitietoisena ajattelen, että Williamin hääpuvun takki sopisi mainiosti suoja-asuksi kainuulaisille hirvimetsästäjille. Samanlaisia käyttänevät engelsmanit ketunmetsästyksessä.

Häävieraita oli kutsuttu läheltä ja kaukaa. Omiin korviini särähti, että pariskunnan lihakauppias ja postinkantajakin olivat paikan päällä. Isoäiti oli pukeutunut keltaisiin, vaikka pääsiäinen vietettiin viikko takaperin. Katen kaksi vuotta nuorempi sisko osoittautui simpsakaksi hänkin tyköistuvassa kokopitkässä asussaan.

Meillä juhlissa tarjotaan vieraille “seittemää sorttia”, mutta tiettävästi näissä häissä oli isoäiskän vastaanotolla vain kahdenlaista kaakkua. 

Meillä häätilaisuutta seurattiin silmä tarkkana ja vaimoni mielestä juhlakaluja kuljetettiin vanhoilta ja pieniltä näyttävillä autonrotiskoilla. Oma automme saattaa olla uudempaa mallia. Irjan mielestä Rolls Royce, Bentley ja Jaguar ovat Sotkamossa perin tuntemattomia merkkejä ja emme suosittelisi sellaisten hankkimista, jollei ensin selvitä, hoitavatko Shellin verstaan tai Okkosen korjaamon mekaanikot öljynvaihdon ja ruostuneiden peltien hitsaukset.

Suomalaisia ei tiettävästi radioselostajien lisäksi ollut paikan päällä. Tarjalla taitaa olla varastossa vain niitä parjattuja lippalakkeja, mutta Lontoon kirkolla oli sitäkin kauheampia päähineitä näytillä.

Toivotamme onnea parille, joka etelän median mukaan lähtee Kanadaan häämatkalle. Onkohan Stephen Elopilla sormensa pelissä? Reissun jälkeen William palaa duuniin tukikohtaansa ja pelastushelikopterin puikkoihin.

Katen isillä on lahjatavaroihin erikoistunut nettikauppa. Toivon, että nuorelle rouvalla löytyy sieltä töitä. Euroopassa työttömyysaste hipoo kymmentä prosenttia ja tiettävästi pariskunta asuu tuntemattomassa osoitteessa ja vaatimattomissa oloissa: toivon heille sekä onnea ja lapslykkyä.

Olisi vaihteeksi kiva nähdä, että joku pulskan puoleinen tytön tyllerö syntyisi ekana ja pääsisi joskus jatkamaan isoäidin hommia, kun perin heikoissa kantimissa ovat eläkeläisasiat Britanniassa.

Elisabeth ja hänen ukkonsa Philip paahtavat vielä täysillä hommia, vaikka toinen on jo 85 v. ja ukon mittari hipoo 90 v. Kyllä Matti Vanhanen oli oikeassa: ei meidän pitäisi lopettaa sorvin vääntämistä 58 – 60 vuoden ikäisinä. Eivät ole mitään vellihousuja Britit, minun mielestä. Sieltä suomalaisten poliitikkojen pitäisi hakea malleja.

Yksi oli joukosta poissa: Tony Blair ja hänen julkisuudenkipeä vaimonsa. Mahtaa heitä potuttaa.

4 Kommentare zu „Helikopterilentäjä nai Katen

 1. Katen kaksi vuotta nuorempi sisko osoittautui simpsakaksi hänkin tyköistuvassa kokopitkässä asussaan.“

  Huomasin. Willen asussa selostaja erehtyi. Se oli kaartin jv:n asu,(Harrilla kaartin rv:n) eikä mikään meriväen vormu. Siitä ei veri näy. Vastaavasta syystä Hitlerillä oli ruskeat housut. Eikö ollutkin ylevä kommentti?

 2. Juha, tuo kommenttisi Hitlerin housuista lämmitti kovasti mieltäni, kun tänne tarjotaan vapuksi kylmää kyytiä. Taitelijiauraa haaveileella Aatulla oli ilmeisesti värisilmää. Haluaisin tietää enemmän hänen taiteesta, estetiikasta ja eettisistä arvoista osana virheiden arvojen alkutaivalta. Hauskaa Vappua sinulle. 1.5. on tärkeä päivä minulle edesemenneen äitini, Anna-Liisan syntympäivänä. Hänelle kovasti onnea blogini kautta. Lukeekohan kukaan KL blogeja taivaassa?

 3. Lukeekohan kukaan KL blogeja taivaassa?“

  Tämä on varmaan laajempi juttu, Jos on taivas, niin varmasti siellä on netti. Sitä olen surenut, että isäni kuoli tänä päivänä 29.4. vuonna 1988 vain 66 vuoden iässä. Toisin kuin minä, hän oli kauhean kiinnostunut radio- ym. tekniikasta, tilasi ruots. lehteä Radio och television. Hän olisi nykyajan tekniikasta ikionnellinen. Minä saan raivarin aina, kun pitää opetella jotain uutta.

  Hyvät vaput, Helge, ystäväni jo vuosien takaa.

 4. Juha, hyvää vappua! Otan osaa, isäsi kuoli nuorena, mutta vanhemmat ovat yhä aina läsnä. Omistan Viirilässä fafan ja famun vanhan mökin, isäni syntymäkodin ja aina siellä ollessani „näen“ famun ja fafan touhuamassa keittiössä tai pihalla. Emil Keitel opetti minulle kärsivällisesti tahkon vääntämistä, puukkojen ja kirveiden teroittamista. Vanhempani määräsi minut fafan apuriksi lauantaisin, kun saunaa piti lämmittää. Tehtäväni oli puun ja veden kantamista, kun fafa pilkkoi ja hoiteli lämmittämistä. Siinä sivulla piti aina työkaluja kunnostaa. Famu viihtyi keittiössä ja hänen puu-uuni leipänsä maidon kera maistuivat paremmalta kuin leipä missään muualla.

  Muista Radio och Television -lehden. Teini-ikäisenä tuntui siltä, että ruotsalaiset olivat meitä edellä. Suurin osa tädeistäni (kolme) muuttivat 50- ja 60-luvulla Ruotsiin. Niin myös Knutte-setä, joka kuoli muutama vuosi takaperin remontoidessaan mökkiään Ruotsissa.

  Opin varhain tuntemaan, miten maitten kulttuurit poikkesivat toisistaan. Ruotsalaiset olivat vauraampia ja iloisempia ja me täällä synkkämielisempiä ja syvällisempiä. Emme olleet yhtä materialistisia.

  Fafan, eli Emil Keitelin sisko muutti Amerikkaan ja sieltä tulleet postikortit ja kirjeet luettiin tarkkaan. Ne kierrätettiin myös meillä. Isovanhempieni talo on vain 400 metrin etäisyydellä meidän kodista.

  Nostalgiaa näin Vapun ja Anna-Liisan kunniaksi. Se tarkoitti yleensä täytekakkua, joka maistui nälkäisille sudenpennuille. Meitä on kolme veljestä: Helmer asuu Sydneyssä, Heimo Helsingissä ja minä täällä Nälkämaassa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s