Nokia, Symbian, Veteraanit, Doping ja Zyskowicz

april23_2011 041

Tänään on ollut harvinainen uutispäivä. Nokian irtisanomiset sulivat oletettua pienemmiksi. Ne eivät ratkaise kännyjättimme jälkeenjääneisyyttä, mutta ulos tuleminen toi kuitenkin kurssinostetta. Nokia on iso luu kaluttavaksi ja uutiset firman totaalikatoamisesta tuntuvat vielä liioitelluilta.

Konsulttiyhtiö Accenture ottaa 3 000 Symbian-kehittäjää palkkalistoilleen. Strateginen järjestely loiventaa Nokian potkujen kokonaisvaikutusta. Ylimmät pomot ovat pitäneet lupauksensa, ettei saneeraus tee Suomesta kertaheitolla high-tech rampaa.

Sotiemme veteraaneja on juhlittu tänään. Mietin aamulla, miksi tänään liputetaan? Syynä ei ollut digitaalisten veteraanien oletettua pienemmät irtisanomiset. Veteraaneja kunnioitettiin tänään arvokkaalla juhlalla, jossa puhuttiin kauniisti Suomen pelastamisesta.

Dopingista pitää sanoa jotain ajankohtaista. Hiihtäjä Räsäsen kotitalo on tuossa naapurissa. En tunne miestä, mutta tiedän välikäsien kautta, miten Vuokatin urheiluopistossa on mömmöjä laitettu urheilijoiden takalistoihin. Kuka muistaa “alppimajat”, joilla veridopingia simuloitiin muutama vuosi takaperin? Vuokatin sylttytehtaaseen johtavat säikeet. Kukaan ei tiedä asiasta yhtään mitään ja parasta on minunkin vaieta. 

Uudet edustajat eivät tiedä, miten Ben Zyskowicz pitää kirjoittaa. En tiedä minäkään: onnistuiko kuitenkin kerta-yrittämällä? Ben valittiin eduskunnan puhemieheksi ja kohta kuulemme, saako Jyrki kasaan toimintakykyisen hallituksen.

Ein Kommentar zu “Nokia, Symbian, Veteraanit, Doping ja Zyskowicz

  1. Ennen tuli töitä odoteltaessa kuvaan vanhojen taitojen ja laitteiden romutus, osa hankki uudenmallin laitteet ja opiskeli uuden ohjemointikielen niin ja entisajan digiveteraaneista tutustui kannabikseen ja poliisiin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s