Nokia on maailman toiseksi suurin

january19_2010 033 Apple on maailman suurin mobiililaitteiden valmistaja. Yritys ohitti Nokian liikevaihdolla mitattuna, mutta suomalainen kännyjätti tekee yhä hurjan paljon enemmän laitteita kuin “yhden prosentin markkinaosuuteen” tähdännyt Apple.

Nokian vahvuutena on tuotannollinen osaamine ja jakelun tehokkuus. Tälle osaamiselle nostamme tietenkin hattua, mutta visiot puuttuvat, johtajuudesta ei ole vieläkään ennusmerkkejä.

Nokia on tehokkaan valmistajan maineessa, mutta innovaatiovaihdetta vaihdelaatikosta ei vielä löydy. Tulisjulkistuksen yhteydessä Nokia kertoi tähtäävänsä miljardin euro kulusäästöön tulevina vuosian siirtyessään Microsoft MP7 käyttöjärjestelmän käyttäjäksi.

Nokia yrittää pärjätä karsimalla kuluja, mutta mitään muuta uutta firmalla ei ole tällä erää tarjolla. Applekin voi viivytellä uusien luurien lanseerauksia: Applen iPhone5 tulee myyntiin vasta syyskuussa ja Suomeen todennäköisesti vasta joulumyyntiin.

Saako Nokia WP7 luurinsa kauppoihin niin, että ehtivät pukinkonttiin? Varmaa tietoa tai lupausta ei ole tarjolla.

Nokialle ei ole voittajaa halvoissa kehitysmaapuhelimissa. N8 ja E7 puhelimet ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton. Olen itse kavereiden pyynnöstä viivästyttänyt E7 hankintaa. Moni toivoo Symbian-käyttöjärjestelmään parannuksia. Onko uudesta ANNA:sta apua?

Nokia julkaisi tänään tuloksensa, joka oli hiukan ennakoitua parempi. Apple kertoi omastaan eilen ja tulos oli ennakoitua parempi. Omppu-puhelimia yritetään kategorisoida viihdepuhelimiksi ja Nokialla on muka oikeita ja aitoja bisnesluureja.

Kansainvälisesti Nokian tulosjulkistus ei tietotoimistoja juurikaan hetkauta. Yritys on tipahtanut seuratuimpien yritysten listoilta. Nokian liikevaihto Yhdysvalloissa kuihtuu entisestään.

Joudumme vielä odottamaan vähintään vuoden ennen kuin Nokialta tipahtaa kerrottavaa, joka saa housunpuntit tutisemaan.

Nokian henkilövähennykset eivät iske tietoduunareihin tämän vuoden aikana. Firma yrittää välttää turhaa dramatiikkaa. Tämä tieto helpottanee uuden hallituksen poliittista alkutaivalta.

6 Kommentare zu „Nokia on maailman toiseksi suurin

 1. Pitihän se arvata, että kun mätä omena avasi markkinansa, niin ilo kurssinoususta jäi lyhyeksi.
  Olisi pitänyt uskoa arvaukseensa. Voi noita jenkkejä.

 2. Speku-Einar ja ToBe, Hauskaa Pääsisäistä. Jenkit jyrää meitsien puhelinlafkan. Minäkin mietin siirtymistä Nokian puhelimista Appleen tai johonkin muuhun. E7 pidin mielessäni, mutta käyttäjät eivät ole tyytyväisiä. Qwerty-näppäimistöä kaipaan, joten siksi harmittaa. Hyvä kamerakin siinä on.

 3. Minua ärsyttää näissä kaikissa uusissa vehkeissä hirmuinen tarve kaikkeen muuhun kuin niihin perustoimintoihin.Puhelin, tekstiviesti,sähköposti…helppo näppäimistö ja käyttökelpoinen koko.Kamera joka on käytännössä pelkkä turistinäppis ei anna lähes mitään lisäarvoa.Netin selailuun tarvitsen jokatapauksessa niin suuren näytön etten sitä taskuuni tunge.
  Tunnustan että olen syylistynyt itsekin muutaman onnettoman kuvan lähettämiseen puhtaasti dokumentaatiosyistä…terveisiä Kiina muurilta ei anna riittävää arvoa Kiinan muurille kuin kuvan vastaanottajalle.

 4. Noista kuvista vielä…moni ystäväni on näppäillyt matkoiltaan kymmeniä tuhansia kuvia.Miksi? Mihin käyttöön?Missä niitä katsotaan?
  Olenkin pyytänyt tekemään edes jonkinlaisen kuvakirjan että saisi katsoa.Ei kuulemma onnistu koska kuvien määrä on niin suuri ettei ole aikaa valita niitä parhaita.Näin se maailma hukkuu kuvasaastaan …onneksi ne eivät sentään täytä valtameriä muovisilpulla ainakaan toistaiseksi.

 5. ToBe, minä käytän kännykameraa dokumentointia varten ja höydynnän niitä raporteissa ja blogeissa. Kuvan laatu ei ole E71 hyvä, mutta kuvia voi siirrellä helposti kuvapankkeihin tai suoraan henkilölle. Käyttäisin myös sanelinominaisuutta, jos se olisi parempi E71. Tulevaisuudessa nämä toissijaiset funktiot ovat entistä tärkeämpiä laitteiden myynninedistäjinä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s