Vaalijulisteisiin purkautuva kansalaisten raivo ja viha

Muuttuuko vaalirieha  viime metreillä silmittömäksi raivon ja vihan purkaukseksi? Iltalehti on kerännyt heikkoja signaaleja kentältä. Vaarasta varoittavia esimerkkejä löytyy Oulusta pääkaupunkiseudulle.

Padotun raivon kohteeksi joutuvat vähemmistöjen edustajat, maahanmuuttajat ja julkisuuden valokeilassa päivittyneet poliitikot. Liikkeellä on sekä skinejä, ääriaineksia että turkistarhauksen vastustajia.

Pohjolan Pohjois-Afrikassa kaikki ei ole hyvin.

Television vaaliväittelyistä syntyy vaikutelma, että poliitikkomme olisivat keskittyneet Kreikan, Irlannin ja Portugalin talouden kehittämiseen. Kipeistä kotimaisista aiheista ei keskustella. Korruptiosta ja vaalirahoituksesta vaietaan visusti. Leikkauslistoja teetetään pöytälaatikoihin valmiiksi, mutta vaikeista politiikan tosiasioista ei puhuta julkisuudessa.

Tuloksena on patoutumien paisuminen: vaalien jälkeen vaikeisiin asioihin on kuitenkin pakko tarttua ja jälleen kansalaiset kokevat tulleensa petetyiksi. Miksi ette kertoneet asioista totuudenmukaisesti etukäteen?

Kansalaisia vedetään nenästä ja poliitikot ihmettelevät, miksi vaaliturneet eivät etene siivosti mainostoimiston laatiman viestintäsuunnitelman mukaisesti. Loppumetreillä jakkupuvut saattavat tahrautua.

Politiikka kehittyy tällä menolla Jumalan teatteriksi, jossa symbolinen ja verbaalinen loanheitto muuntuu konkreettisiksi ulosteen levittämiseksi:

Jumalan teatteri oli nelihenkinen, avantgardistinen ja radikaali näyttelijäryhmä Teatterikorkeakoulun opiskelijoita. Ryhmään kuuluivat nykyiset ohjaajat Esa Kirkkopelto ja Jari Halonen sekä nykyiset näyttelijät Jorma Tommila ja Jari Hietanen. Ryhmä tunnetaan parhaiten kokeellisesta esityksestä Oulussa teatteripäivillä 17. tammikuuta 1987. Siinä yleisön päälle muun muassa heitettiin ulostetta, virtsaa, kananmunia ja paukkupommeja, käytettiin jauhesammutinta sekä yleisöä kohtaan käyttäydyttiin väkivaltaisesti.

http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041113526195_vl.shtml


3 Kommentare zu „Vaalijulisteisiin purkautuva kansalaisten raivo ja viha

 1. Ei tässä mitään kansalaissotaa tule, mutta persut alkavat kohta riidellä keskenään ja kovaa. Hallituspaikan edestä syödään lupaukset ja siitä voi joku hermostua.

  Eikö Fredillä (vaimo kok:sta, huom!) ollut joku laulukin:

  Persu vasten persua,

  PUMP, PUMP

  Siinä sitä jotakin on, on on.

  Tuo PUMP muuten sopii persuihin. Joku persuista liukeneva ryhmä voisi ottaa nimeksi esim. Paikallisten Uusi Maalaisten Puolue.

 2. miten se menikään…siellä missä poltetaan kirjoja jne..Meillä siis..siellä missä rikotaan julisteita hakataan kohta ihmisiä.
  Tässä maassa on todellakin ison arvokeskustelun paikka.Pankkiautomaatilla kerätään kuin ohimennen rahaa koska se muka oli kiva idea.Kettutytöt saa ottaa kaiken irti vaaleista ja rangaistuksia ei tule.Onpa jopa yksi puolue jonka mielestä asian tärkeys ohittaa sen laillisuuden.Kysyin eräältä kettufarmarilta mikseivät he kehitä jotain turvallista maalinheittokonetta jolla yöllinen hyökkäys tarhoille tulisi merkityksi.Hän sanoi että aikoo käyttää pumppuhaulikkoaan.Uhosi että silläkin uhalla että joutuu siitä lusimaan.
  Jonkun on kai uhrauduttava kalterien taakse ennenkuin asia selkenee.Jos selkenee.Sitä odotellessa.
  Positiivinen asia noissa kettutytöissä on se ettei heitä kiussa Portugalin tukeminen vaan pienten eläinten vapauttaminen.

 3. Juha ja ToB, nämä suomalaisten „mellakat“ eivät ylittäisi minkään sorttista uutiskynnystä maissa, joissa demokratiaa vedetään kunnolla ja päivittäin kölin alta. Mutta tämä Euroopaan pelastaminen ei pitäisi olla suomalaisten poliitikkojen päällimmäisenä strategiana. Kettutytöt ovat varmaan söpöjä. En ole nähnyt elävänä. Telkkarissa niitä näyttää olevan. Pitäisikö epäillä salaliittoa? Ehkä vaalien jälkeen lööpeissä on: Kettuilevat pimut ratkaisivat vaalit!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s