Puoluekuritettuja äänestysrobotteja en kaipaa eduskuntaan

march23_2011 003 Vaalit eivät ratkaise 2011 yhtään mitään. Puoluepoliittinen pakka menee parin viikon kuluttua sekaisin. Mutta näissäkin vaaleissa äänestäjille tarjotaan vain  keskusjohdettuja äänestysrobotteja, joiden kuuluu noudattaa puolueen tai merkittävän johtajan linjaa. En minä pidä sellaisesta. Top-down politikointi tarkoittaa ylhäältä alas ulostamista: me äänestäjät olemme sontaluukun alapuolella.

Eurooppaan integroituminen ei voi tarkoittaa sitä, että olisimme kaikki suin päin tassuttelemassa Brysselin komennossa lampaina teuraaksi lähimpään EU-hyväksymään paikallisteurastamoon. Onneksi sellaisia on Suomessa vähän tarjolla.

“Minä itte” haluaisin eduskuntaan ajattelevia ja itsenäisiä ihmisiä. Tiedän, että toiveeni on “kaukametsästä” (pc:stä), eikä voi missään ennustettavissa olevassa hallitusratkaisussa toteutua, mutta SciFi on aina tuhat kertaa todellisuutta kiinnostavampaa.

SUOMI on ajautunut ajopuun tavoin eurooppalaiseen ytimeen ja pelastumisen evankeliumia ei ole mistään suunnasta tarjolla. Toivon suomalaiseen politiikantekoon suurinta mahdollista sekavuutta, koska huomisen rakentamiseen tarvitaan kaaoksenhallitsijoita.

5 Kommentare zu „Puoluekuritettuja äänestysrobotteja en kaipaa eduskuntaan

 1. Mutta näissäkin vaaleissa äänestäjille tarjotaan vain keskusjohdettuja äänestysrobotteja, joiden kuuluu noudattaa puolueen tai merkittävän johtajan linjaa.“

  Olisin „optimistisempi“. Kyllä persujen joukossa saadaan joukko kylähulluja – tai pitäisikö sanoa lähiöhulluja.

  Ihmisen ulkonäöstä ei kuulemma saisi puhua, mutta minä epäilen, ettei Soini jaksa ministerinä likikään 4 vuotta ja persut hajoavat.

 2. Juha, ole persujen kohtalosta samaa mieltä. En jaksa uskoa „vahvaan johtajaa“ tai suuriin näkijöihin, koska niitten näytöistä on maailmanhistoriassa riittävästi sivuja kertomuksia. Edustuksellisen demokratia joutuu näissäkin vaaleissa testipenkkiin. Minua kiinnostaa persujen takakireän muutoksen paine. Löydän itsestäni nostalgisen menneisyyden (lapsuuden maisema) ja tajuan, ettei sinne päästä ilman massiivisa asutuskeskuten pommituksia (joita kukaan ei edes suunnittele). Persut tekevät politiikkaa tunteella ja saavat vennamolaisen voiton, mutta nämä vanhat löytävät toisensa vielä kerran. Poliitikot ovat joustavampia kuin mitä itse toivon. Irvailijana toivoisin, että koko poliittinen järjestelmä hajoaisi, mutta realistina tajuan, että entinen meno jatkuu. Newsweekin mukaan olemme maailman onnellisin maa. Tämä meno jatkuu 😉

 3. Näyttää juuri siltä kuin olen ennustellut pitkin kevättä.Kaikki muut menettävät ja Persut voittavat hävettävän paljon.
  PS:n voitto ei ole heidän ansiotaan vaan muiden surkeutta maailman muutosten edessä.
  HS:n juttu taloutemme vaatimista säästöistä ja leikkaustarpeista oli niin kaukana puolueista kuin olla ja voi.Yllättäin Persut siinä listassa rehellisimpiä.Kestääkö tämä sielultaan sosiaalidemokraattinen etujen säilyttäjämaa muutoksen ilman nykyistä suurempaa kapinaa? Osaako Kepu koskaan ajaa koko maan todellista etua vaan aina kunkin maakunnan etuja tukien muodossa.
  Kataiselle kuulemma käy kaikki ja vaikka se naurattaa niin ei onneksi sentään itketä.
  Puolueet eivät näytä muuttuvan ja siksi niiden kyky johtaa muutosta pitäisi asettaa kyseenalaiseksi jossain muualla kuin vaaleissa.
  Täällä näyttää olevan sellainen asenne että me voimme päättää puolen maailman asioista vaikka todellisudessa meidän asiamme päätetään jo nyt pääosin maailmanmarkkinoilla.Täällä voidaan tehdä mukanaolo päätös tai jäädä ulkopuolelle jonkinlaiseksi reservaatiksi ja muinaisten elämismallien muistomerkiksi.Minusta kaikki kiteytyy yritysten haluun olla täällä-tulla tänne-työllistää täällä-pysyä täällä.Jokainen saa ihan itse päättää miten ne tänne saisi.Se entinen mantra turvallisesta maasta jossa on koulutettu väestö ei näköjään riitä.Ilmastoa emme osaa muuttaa, mutta ihmiset voivat muuttua.Persutko meidät sinne luvattuun maahan johtavat?
  Jeesusta odotellessa tämä maailman onnellisin kansa äänestää Soinia. Mitä tulee Soinin jälkeen? Vastaan : Ei mitään!
  Pörssi ylös-pörssi alas-pörssi ylös-pörssi alas.Gallupit kaartaa ja fukushima säteilee ikuista valoa tyynenmeren delfiineille.
  Jos delfiinit saisivat äänestää niin…?

 4. ToBe, telkkari ja media tekee puolue- ja muista johtajista suurempia kuin ne ovat. Parasta on tekeminen ja siihen tarvitaan joukkovoimaa. En kaipaa mitään kommunistista punalipunheilutusta, mutta suomalainen talkoohenki ja maalaisjärki olisi saatava voimaan. Ei vahvoja johtajia tai messiaksia, koska ei meistä taviksista ole sellaisiksi. Kaikkeen merkittävään Kiinan muurin rakentamisesta alkaen tarvitaan paljon populaa. Johtajat eivät saa yksin aikaiseksi yhtään mitään.

 5. Media tunnetusti pätevöittää.Missejä ja malleja ja uutisankkureita pidetään jostain syystä pätevinä hoitamaan vaikkapa valtiontalouden vajeen poistamista.On tätä sattunut omassa lähipiirissä bisneselossakin.Kun joku on riittävän tunnettu hänen sanansa muuttuu todeksi vaikka ei sitä itse edes ymmärrä.Vaikka kuinka sanoii ettei sillä ole vaatteita niin se on turhaa.
  Kansa syyttäköön itseään jos valitsee idols mallisen eduskunnan.Näin on aina ollut, paitsi muinaisessa Ateenassa vain vapaat miehet saivat äänestää.Vapaa lienee ollut sanan rikas synonyymi?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s