Japanin ydinkatastrofi loppurysäystä vaille valmis

november_2010 056 Fukushimassa yhden reaktorin tilanne on vakiintumassa. Nelosyksikön jäähdyttäminen tuottaa vaikeuksia kohonneiden säteilyarvojen takia. Kolmosreaktorin päälle ämpäröidään vettä helikopterista. Rouva Tarja Halosen mukaan ydinvoima on väliaikainen ratkaisu ja Suomenkin tulee välivaiheen jälkeen siirtyä vihreään teknologiaan.

Mitähän se on? Biohajoavat vaipat eivät sitä ole. Todennäköisesti nämä kaasuräjähdyksistä hajoavat voimalarakennukset muuttuvat vähitellen vihreäksi teknologiaksi, yhden ajan monumenteiksi, joiden lähelle ei kannata mennä sieneen tai marjaan moneen vuoteen.

Aasian ja kotimaan asiantuntijat ovat vähätelleet Japanin ydinvoimaloiden ongelmia. Ratkaisuksi tarjotaan “tuulen suuntaa”.  Pitäisikö reaktoreiden läheisyyteen rakentaa tuulivoimaloita, jotka vispaisivat pyhää savua rannikolta merelle?

Suomeen tulee kolme uutta ydinvoimalaa. Saksalaiset eivät ole yhtä kylmäpäisiä. Ennen 1980-lukua valmistuneet reaktorit suljetaan kolmeksi kuukaudeksi; systeemit tutkitaan ja jatkosta päätetään riski- ja arvoanalyysin jälkeen.

Japanin ydinvoimalat ovat muuttuneet luomureaktoreiksi, jotka ohjaavat itse itseään: atomi halkeaa ilman valvontahuoneita ja ohjausjärjestelmiä, varavoimadieseleitä ei tarvita, pumppurahatkin voi säästää mainontaan ja suhdetoimintaan.

 

7 Kommentare zu „Japanin ydinkatastrofi loppurysäystä vaille valmis

 1. Onkohan tämä totta ?

  Tuli mieleen kauan sitten lukemani.

  Viisaana pidetyn tiedemiehen mukaan maapallon ilmakehä on kyllästymäisillään fissioissa ja fuusioissa vapautuvissa kaasuissa ja niiden kohonneet pitoisuudet saavat aikaan sen, että kaikki vanhat jäähtyneiksi oletetut ydinmateriaalit prosessoituvat uudelleen..

 2. oijoi, odotan ydinsumun laskeutumista ja suomalaisen keskustelun irtiottoa japanilaisesta y-tekniikasta. Meillähän on turvauduttu sekä idän että lännen osaamiseen. Varmistuksia on muka riittävästi. Jostain luin, että nämä nykyiset laitokset eivät ole terrorinkestäviä, joten aktiiviterroristit on syytä ohjata valmistuviin laitoksiin. Jumbon törmäyksen ilmeisesti osa myllyistämme kestää, mutta öljyvuoto itämerellä saattaisi sotkea pasmat pahemman kerran. Parasta on, kun mitään yllättävää ei tapahdu.

 3. Turvallinen ja halpa kylmäfuusio tulee ja korvaa jokseenkin kaikki muut energialähteet. Lämpö/sähkövoimalat voi helposti muuttaa kylmäfuusiokäyttöisiksi. Autoja voi liikuttaa öljyn sijaan sähköllä. Öljyn poraaminen ja laivaus ja jalostus loppuvat, samoin puun ja turpeen poltto. Isoja fissiovoimaloita ei tarvi.

 4. Ankeuttaja !

  Onhan meillä tuttu ja turvallinen lämmin fuusioreaktorimme, oma aurinkomme.
  Se lykkää meille energiaa enemmän kuin ikinä saamme tuhlatuksi.
  Ja talteenottokin on jo valmiiksi pystyssä. Sehän toimii pikkaraisen klorofyllin suosiollisella avustuksella ja täyttää hiilinielumetsämme vihreällä kullalla. Ja se täyttää marketin lihatiskit ja eineshyllyt.

  Ekhnaton jo aikoinaan tämän oivalsi.

  Mutta kylmäfuusiokone se vain pitää saada 🙂

 5. Fissiosumua.

  Laskeskelin sormillani asiaa sen jälkeen mitä luin aamun Wahlroosin ulostulon jälkeen riviensä välistä.

 6. > Jostain luin, että nämä nykyiset laitokset eivät ole terrorinkestäviä, joten aktiiviterroristit on syytä ohjata valmistuviin laitoksiin.

  Jostain luin, että 110% netin blogeista on täyttä kukkua, huuhaata ja tietämättömien mutuilua. Jostain toisesta luin, että japanin luomureaktorien atomien halkeaminen pysähtyi automaattisesti ja välittömästi maanjäristyksen alkaessa. Muualta luin, että reaktiotuotteiden säteilyn aiheuttama jälkilämpö on nyt ongelma.

  Onneksi Helge korjasi muualta lukemani virhekäsitykset.

 7. Kaikki! Harva tietää, mitä Fukushiman voimaloissa tapahtuu, mutta kriisitiedottajat ovat sitä mieltä päivittäin, että „tilanne näyttää hiukan paremmalta“. Jääkiekkomaila-selityksellä tilannekuva muuttaa nykyistä selvemmäksi: ensin mennään pitkän matkaa alaspäin, kunnes lapa kääntyy ylöspäin.

  Paluuta entiseen ei ole, mutta tämän päivän arvion mukaan asuminen onnistuu 80 km säteellä. Jos Loviisa poksahtaa, silloin Mellunmäessä olevan kämpän arvo saattaisi laskea enemmän kuin vastaavan hintaisen Kruunuhaassa. Sipoossa eivät viihtyise enää edes Sibbo Vargarna (Sipoon sudet).

  Amerikan länsirannikolla on ydinvoimaloita, joilla ei ole lainkaan vara- tai toimintasuunnitelmaa maanjärjesteyksen varalta. Laitos on toiminut moitteettomasti 25 vuotta ilman sitä. Hups-heijaa 😉

  Asiantuntijat ovat varoittaneet Tokion energiaporvareita siitä, että Fukushiman voimalan yksiköt eivät kestäisi 9 Richterin rytinää.

  Suomalaiset STUK-ex-Pertit ovat sitä mieltä, että voimaloiden vesiongelmien syynä on hierarkinen johtaminen. Muutaman kuukauden kuluttua selviää meille kaikille, että ydinvoima on perin turvallista, kun laitoksiin saadaan uusi johtamisjärjestelmä, jossa duuninsa osaavat insinöörit saavat pumpata ja ruiskuttaa vettä paikallistuntemukseensa nojaten.

  Ilmeisesti jossain Tokion tornitalossa istuu joku herra, jonka pöydällä on harakiripuukko valmiina. Kasvoja ei sovi menettää, vaikka koko saakelin saarivaltio muuttuisi asumiskelvottomaksi.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s