Pentik Posiolla

 

Aika ajoin innostun kirjoittamaan pk-yrityksistä. Kuusankoskelaisen Anu Pentikin pohjoiseen rakentaman yrityksen tuotanto alkoi siellä aikoja sitten ja on yhä Posiolla.

Yrityksellä on 70 myyntiliikettä Suomessa ja työllistää yhteensä 350 henkilöä. Tämä on melkoinen saavutus käsityötuotteita valmistavalle yritykselle.

Pohjoisessa toimiminen ei ole haitannut Pentikiä. Rekat tuovat pohjoiseen paljon tavaraa, kun taas paluumatka menee usein tyhjänä. Pentik hyödyntää kuljetuksissaan tätä tyhjiötä.

Pohjoisessa on tilaa ajatella ja toimia. Anu ja Topi Pentik ovat jo siirtyneet vanhuuseläkkeelle, mutta opastavat Pasi Pentikästä, toimitusjohtajuudesta vastaavaa poikaansa. Varatoimitusjohtajana toimii tyttären mies.

6 Kommentare zu „Pentik Posiolla

  1. Sanna, harvinainen pk-menestystarina Pohjois-Suomesta. Verrattavissa Lappset-yritykseen, joka on kunnioittanut juuriaan. Miten hyvin tunnet yritystä?

    Olen itse poikennut Pentikin Posion tehtaanmyymälässä monta kertaa, mutta viimeisestä käynnistä on kulunut vuosia.

    Näitä Pentik-tyylisiä kasvu- ja perheyrityksiä Suomi tarvitsee. Megafirmojen päätöksentekoa ohjaavat näkymätön käsi, markkinavoimat ja tunteettomat sijoittajat.

    Perheyritysten arvoista löytyy vielä Pohjoista ja Kansallista Voimaa.

  2. Aikamoinen suoritus Pentikiltä. Kävin viime kesänä ensimmäisen kerran Posiolla tehtaanmyymälässä ja museonkin puolella. Hieno ja omintakeinen kokonaisuus kahvikuppimuseoineen ja hienoine tuotevalikoimineen. Ja ei kaikki ollutkaan keramiikkaa vaan myös sisustuotteita. Tuotteillaan on oma, tunnnistettava tyyli mikä näköjään kestää aikaakin. Hyvä on tarinakin.

  3. Helge, en valitettavasti ole käynyt Posiolla, mutta katsonut TV-dokumentteja heistä, lukenut lehtiartikkeleita ja tietysti törsäillyt Pentikin tuotteisiin:). Ei ole menestys heillekään muitta mutkitta tullut. Silti haaveilen, että pystyisi itse luomaan jotain vastaavaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s