Killing you softly with MeeGo: nokialaiset kylmässä vedessä

 

feb12_2011 078

Nokia ei ole entisensä. Raskaan sarjan kamppailussa kurssi käy kanveesissa ja suomalaiset odottavat, milloin mikkihiirinokia ilmoittaa merihädässä olevien tutkijoiden, kehittäjien ja markkinointi-ihmisten lukumäärän. On epäilty, että lähtöpassit jaetaan 10 000 henkilölle. Vaikutukset heijastuvat suomalaisessa yhteiskunnassa kymmenkertaiseen määrään ihmisiä.

Miten nopeassa tahdissa irtisanomisilmoitukset julkaistaan? Oletettavasti ensimmäinen yt-paketti tulee sopivasti ennen vaaleja.

Mitä tapahtuu Nokiasta vapautuville osaaville voimavaroille?

Moni nokialainen löytää turvakodin kilpailijoiden leireistä ja näemme parin vuoden kuluessa joukon uusia ict- ja mobiilialan yrityksiä.

Uskon, että Nokia-kriisi tekee hyvää suomalaiselle yritysrakenteelle, koska tämä pakottaa uuteen ajatteluun: tuhat pientä ja kaunista yhdessä luovat turvallisemman elinkeinorakenteen kuin kahden ison ja ruman epäpyhän liiton synnyttämä ilmestyskirjan peto.

Metsäteollisuuden kriisi oli pahempi, koska paperikoneen käyttäjän muuntokouluttaminen hoiva-alalle on suurempi loikka kuin jos kännyekspertti heittäytyy toimivan sähköisen reseptin kehittäjäksi.

5 Kommentare zu „Killing you softly with MeeGo: nokialaiset kylmässä vedessä

 1. „Metsäteollisuuden kriisi oli pahempi.“

  Kyllä ne pahoja molemmat ovat. Kysymys on teollisuudesta ja insinööreistä. Insinöörin ja rautakangenhan erottaa toisistaan siitä, että toinen on paljon joustavampi, lämpimämpi ja henkevämpi. Ja se parempihan on tietysti rautakanki… Myyntimies sen sijaan taitaa sopeutua myymään pesukoneita jos autot eivät mene kaupaksi.

 2. Juha, Nokian myynti- ja sumutustaito nousee Symbian-, Maemo-, Meego ja muiden tappajasovelluslupausten jälkeen uuteen valoon: firman tiedotustoiminta onnistui peittämään ohjelmisto-osaamisen ongelmat ainakin omalta väeltä. Nörrtiyhteisö ei ole Nokiaan uskonut pitkään aikaa, mutta toivieita firma herätti vielä ennen viimeviikkoista. Elop on ikävän viestin tuoja ja siksi häntä ammutaan nyt lonkalta. Suomalaiset kokevat tulleensa petetyiksi; tulisi kysyä, ketkä ovat pettäneet ja johtaneet harhaan ja kuinka kauan? Olivatko johtajat tietoisesti pihalla tai tietämättään, selvinnee muutaman vuoden kuluessa. Lex Nokiasta huolimatta, joku rohkenee NokiLeakseihin.

 3. Miten muuten kommentoit Microsoftia. Kaikki sitä haukkuvat, mutta eikö vieläkin vajaa 90 % PC:istä käytä Windowsia. Syntyykö PC:n ja Windows-kännykän kesken mitään synergiaa mielestäsi?

 4. Lämmittää ajatuksesi NokiaLeaksistä. Ja mitä nopeammin, sitä parempi. Silloin siitä voisi vielä ottaa opiksi.

  Uhka ja mahdollisuus, sitä luo kriisi. Omasta tilanteesta ja asenteesta vain riippuu kumpi painaa enemmän. Mielestäni meillä ei juurikaan ole muuta mahdollisuutta, kuin paneutua tapaan jolla avautuvia mahdollisuuksia hyödynnetään tuloksekkaimmin. Mutta 10.000 „teräskankea“ yrittäjyysputkessa ja vielä juuri ennen vaaleja ei hyvää lupaa.

  Eikä Nokiankaan häviäminen ole vielä kirkossa kuulutettu. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/22191#94319

 5. Juha, Microsoft on vahva toimija ja mm. sellainen herra kuin Robert Scobleizer pitää WM7 maailman parhaimpana mobiilialustana, vaikka puutteitakin on. Apple on kuin prinsessa Diana, mutta kuningatar sitä valtikkaa pitää UK:ssakin. Samanlaisia suljettuja puljuja ne ovat kaikki: Mikkisofta, Apple, Google, Nokia, joten samaan pussauskoppiin sopivat. Tavoitteena kaikilla huima rahanteko ja maailmanvalta. Microsoft ja Apple ovat alan pelureista vanhimpia ja Gatesin puljua on pidetty raivoisana omien etujen ajajana. Mitään sosiaalitoimistoja eivät ole muutkaan.

  hakki, kohta niitä vuotoja tulee. Nokia joutuu vuotamaan virallisestikin, että saa kurssisyösksyn katkaistua. Tervehtyminen vie kuitenkin pitkän aikaa: Nokian leikkausarvet eivät parane hetkessä ja varaisin kuntoutukseen pari kolme vuotta. Firma saattaa saada terveen paperit 2012, mutta paras kunto uudella tulokkaalla on vasta 2015. Elop lupaa nopeutta. Nopeudesta saamme viitteitä vasta tämän vuoden lopussa.

  Nokian kuoliaaksi julistaminen ei ole tullut mieleeni vielä. Ajatellaan ruotsalaisten Volvoa ja Saabia. Vielä niitä autoja tehdään, vaikka tuomiopäivän kelloja soitettiin. Meillehän näiden firmojen nousut ja laskut ovat viihdettä. Meillä kuluttajilla on oikeus pitää hauskaa niiden kustannuksella, koska maksamme laitteista ja ohjelmista.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s