Mari Kiviniemi haluaisi jatkaa pääministerinä

kiviniemiMari Kiviniemi valittiin Kepun puheenjohtajaksi Keskustan Lahden puoluekokouksessa kesäkuussa 2010. Hän on ehtinyt harjoitella pääministeriyttä vajaan vuoden ennen kevään vaaleja. Mari saa vielä harjoitella uudessa tehtävässä noin sata päivää ennen uuden pääministerin valintaa.

Rouva Kiviniemi nousi pääministeriksi 22. kesäkuuta 2010 puolueen puheenjohtajan ja pääministerin tehtävistä jättäytyneen Matti Vanhasen tilalle.

Matti jätti tehtävänsä siirtyäkseen perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi. Lähdön syyksi Vanhanen vakuutti jalkaleikkauksen, mutta kansalaiset ja “etelän metia” epäilevät, että pelko valtakunnan oikeuteen joutuminen painoi yhtä paljon vaakakupissa.

Koulutukseltaan Kiviniemi on valtiotieteiden maisteri. Hän kävi koulunsa Jalasjärvellä, ja vietti lukiossa vuoden vaihto-oppilaana Saksassa. Televisiossa Kiviniemi puhuu sujuvasti saksaa kansleri Angela Merkelin kanssa. Matti Vanhanen ei ollut kielimiehiä; naisten mies vailla vertaa lautakasoihinsa sotkeutunut ex-pääministeri ehdottomasti on.

Voittaako keskusta tulevissa vaaleissa ykkössijan ilman Kehittyvien Maakuntien Suomen taloudellista tukea? Äänekkäät vastustajat toivovat, ettei sitä enää tapahtuisi. Kepulla on huono kaiku etelän suurissa kaupungeissa, mutta muuta Suomea kepulit hallitsevat suvereenisti. Suurimpana uhkana on persujen vahva nousu, mutta Soinin porukat syövät tasaisen varmasti myös demareiden kannatusta.

Johtaako tämä siihen, että isokäsi-Kataisesta tulee pääministeri? “Venäjä on suuri” ei tule heittämään kapuloita rattaisiin, vaikka ulkoministeri Stubb lähetti nootin Venäjälle; Medvedev ja Putin vapisevat kauhusta. Suomalaiset eivät saa ostaa Karjalaa takaisin kesämökkitonttien muodossa.

Ennusteet eivät auta. Varmaa vaalivoittajaa ei vielä ole. Paljon ehtii vielä tapahtua. Etelä-Euroopan tukipaketit iskevät lommoja hallituspuolueiden kannatukseen. Kohta kansalaiset heräävät pohtimaan, miten kauheasti saavutettuja etuja tullaan leikkaamaan. Verot ylös ja menot alas vaikeuttaa suurten lupausten antamista. Ehkä voittajaksi valitaan pienintä pahaa edustava puolue. Sitäkään ei osaa ennakoida.

Kepu taitaa omiensa tukemisen. Se voittaa, joka saa omat ja epävarmat äänestäjät parhaiten liikkeelle. Pystyykö Mari piiskaamaan koneistonsa hurjaan vaalitaistoon? Jutta lupaa puolueensa kolkuttelevan 500 000 kansalaisen ovia.

Mitä tekee Jyrki-boy? Liikahtaako puhemies Sauli Niinistö ennen vaaleja? Ilmoittautuuko hän presidenttiehdokkaaksi?

2 Kommentare zu „Mari Kiviniemi haluaisi jatkaa pääministerinä

 1. Ei ole varmaa voittajaa ei. Varmoja häviäjiä voimme jo veikkailla ja siihen ruotiin on Jutta jo vahvoilla.
  Voihan se olla niinkin, että Jutta sanoo voittaneensa jos tulee kakkoseksi ja saa yli 19% äänisaaliin.?
  Mari on hoitanut hommansa juuri niin värittömän virheettömästi ettei paremmasta väliä.Emme oikeastaaan tiedä mitä mieltä hän on ylipäätään mistään.Hän ei ole tehnyt aloitteita ja muiden aloitteet hän toteaa liiotteluksi ja ennenaikaisiksi.Kuntien yhdistyminen ja pankkientukipaketit ovat hänelle jotain rutiiniomaista, josta ei innostuta suuntaan tai toiseen.Hangarround pääministeri josta parhaiten muistaa kauniin vartalon kaaren ja kesäisen keltaiset mekot harmaan Merkelin rinnalla.Marilla on nyt saumansa, mutta se ei innosta koko Kepulandian kenttää.Mari on tulevaisuuden nainen, mutta onko puolue väärä?
  Jäljelle jää siis Katainen.Väritön pojuksi haukuttu, joka on kunnnialla ääni väristen selvinnyt itselleen liiankin vaikeista asioista.Hän olis mieluimmin käyttänyt sanaa „fantastinen“…“täpinöissään“ jne.Positiiviset sanat sopivat hänelle.
  Onko jossain joku yllätysnimi? Eikö kansalle kerrota kuka se on? Olisiko Heinäluoma demarien todellinen pm?
  Ei se taitaisi heitä pelastaa.Häviön leima on Eeron otsassa ennestään.Luopujan maine ei anna aihetta innostua.
  kaiken harmaan keskellä lauantain aamutv tarjosi palasen Niinistöä.En välttynyt vertailemasta Niinistöä tuohon nyt istuvaan juristiin.
  Sama koulutus ja tämä toinen synnytti minussa monta ajatusta ja järjenjuoksua.Kaikessa harmaudessaan edes ajatuksia.
  En muista istuvan juristin uudenvuodenpuheesta yhtään ajatusta.Oliko niitä? Haluaako Niinistö? Luulen että lopulta haluaa, mutta parasta olisi jos ehdokkuus olisi laajempaa kuin Kokkarien. Ahtisaaren mallinen valinta? Nyt kun demarit vetoavat koko ajan Niinistön mielipiteisiin niin olisihan se noin samaa mieltä oleville valmis ehdokas. Työväen mies Sauli.

 2. Tobe, ei ole varmaa voittajaa. Saulin ja Jyrkin kinastelu kertoo, ettei kokoomuskaan marssi tasatahtiin. Sooloilijoita löytyy sieltäkin. Jutan ja Michaelin urat ovat vaakalaudalla, jos eivät pääse vaalivoittoon tai hallitukseen. Kuka johtaa surkastuvaa SDP:tä sen jälkeen. Jälkikasvua en oikein tunnista. Paasio-dynastian tytärkö tulee Turust duunareita vetämään? Onko muita alle kuuskymppistä?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s