Teekutsuliikkeestä suomalaiseen vastakkainasetteluun

erikoiskannu_350Amerikkalainen teekutsuliike sähköistää ja inspiroi yhä omituisempaan politiikan tekoon. Ratata-pum-pum automaattiaseet ovat villin ja vapaan lännen uusimpia vaaliaseita. Johtavat poliitikot heittävät sanallista herjaa vastustajien silmille ja jostain peräkamarista löytyy joku höynähtänyt, joka päättää muuntaa vihapuheet teoiksi.

Meillä presidentiksi vasten omaa tahtoaan pyrkivä Sauli Niinistö mainosti viime vaalikiertueen aikana, että vastakkainasettelun aika on ohi. Kokoomuksen työväenpresidentiksi tyrkytettävän uusinta vaalislogaania ei ole vielä sorvattu.

Kreikan, Irlannin, Portugalin, Espanjan, Italian, Ranskan ja Belgian velkakuorman yhteisvastuullinen hoitaminen saattaa tehdä tyhjäksi Niinistön entiset puheet. Kaikki suomalaiset eivät innostu siitä, että sosiaalihuollamme heikosti taloutensa hoitaneiden valtioiden velat ja / tai Kankkulan kaivoon heitettyjen pankkien riskilainat (tarkoittaa: kiinteistöbisnes).

Meillä teen lipittäjiä ei ole nimeksikään. Nouseeko Suomessa kahvikuppineurootikkojen vastarintaliike? Vaaleihin on noin sata päivää. Pannaan pannut porisemaan.

8 Kommentare zu „Teekutsuliikkeestä suomalaiseen vastakkainasetteluun

 1. Älä aliarvioi teekutsuideologiaa.Se ei ole Sara Palin vaan sellaisten ihmisten liike, joita ei yleensä kuunnella koskaan ikinä missään.
  Se ei misssään muodossa ole George Bushin perilliset.Se haluaa antaa ihmisten elää ja pelkää keskusvallan saavan liikaa.Se pelkää byrokratiaa…se vihaa virkamiehiä..taidan kuulua siihen itsekin kun hetken luettelen.
  Näen teekutsuliikkeen tapahtuvan meillä nyt Persujen kautta.Jos vaikka perusidea onkin etteivät he halua maksaa lisää veroja vaan elää ns. omillaan sen sisällä on myös muukalaisvihamielisyys ja muutosvastarinta kaikkea muutosta kohtaan.Suomi suomalaisille,,,mitä muuta ne Halla Ahoiset puuhaa..juuri sitä samaa.
  Luulen että meillä ei puhuta riittävästi niistä maan hiljaisista.Niistä joita ei SAK edusta ja joita ei näe mielenosoituksissa.
  Ihmisistä jotka jotenkin pärjäävät ja joutuvat maksamaan kaikesta täyden hinnan ilman vapaalippuja tai yhtiöitä joilla kiertää verojaan.Se on juuri teekutsuliikkeen voima.Kaffebönäsocietet!
  Ampuminen käytetään nyt liikettä vastaan, vaikka asialla ei ole mitään kytkentää.Todistus puuttuu.Kaikki Islamilaiset ovat samoilla syytteillä vastuussa kaikesta terrorismista?

 2. Tobe, Republikaanit oivalisvat „hiljaisen enemmistön“ aikoja sitten. Ehkä kommenttini paljastavat liberaalit karvani, mutta arvostan ruohonjuuritason kuulemista, ymmärtämistä ja tukemista. Poliittiset liikkeet hyödyntävät myös maan hiljaisia vaalikarjana ja vallan välineenä, mutta on hyväksyttävä sekin osana poliittista prosessia. Amerikassa vain pieni vähemmistö paneutuu poliittisiin realiteetteihi, harva lukee lehtiä, telkkareiden viihdeohjelmat, Foxin yms sähköiset julistukset ja telkkupappien siunaukselliset liturgiat ohjaavat äänestyskäyttäytymistä. Demokraateilla taitaa vielä olla ylivalta medioissa, Obama oivalsi sosiaalisen median, mutta uusiin vaaleihin ehdokkaat menevät parin vuoden kuluttua puntit tasoissa. Ihmeenä moni asiantuntija pitää sitä, että Obama on selvinnyt ehjin nahoin tähän asti. Reaganiakin joku ehti täräyttämään. Ronald-setä taisi ekana oivaltaa hiljaisen enemmistön voiman?

 3. Meillähän on jopa kuultu mielipiteitä joissa erilaiset Persjen äänepainot pitäisi tuomita rasistisina jne.Osassa varmaan aihettakin, mutta saattaa olla iso yllätys Grankullassa asuvalle ihmiselle mitä ne maan hiljaiset tuolla todella ajattelevat. Jos nyt vertaan huonolla vertauksella vaikka Persuja ja RKP:tä niin onhan se kansanosa joka Persuja äänestää aika boikotissa verrattuna siihen toiseen.Jos vaikka mietitään televisiossa saatua aikaa olla esillä?Vaikka en todellakaan kannata tuota Persuporukkaa niin ymmärrän hyvin mistä on kysymys.Sellainenkin mielipide on olemassa joka ei aukea vaikkapa Eva Biaudet:lle.Sekin on yllätys että heidän kannatuksensa on 3 x RKP.Näistäkin syistä on aika antaa puheenvuoro ihmisille jotka ovat olleet syrjässä.Puheenvuoro josta emme ehkä pidä, mutta voimme oppia ymmärtämään mistä se viha ja tuska syntyy.

 4. Tobe, RKP:lla on oma FOX-kanava eli oma TV-kanava, Höblä ja rannikon peittävä paikallislehdistö. Perusilla ei taida olla edes omaa lehteä? Jos on, en tiedä. RKP:llä on Konstsamfundetin „deep pockets“ ja persujen on pakko pärjätä paljon pienemmillä kolehdeilla, mutta Vietnamin vietkong-sissit peittosivat maanalaisista käytävistään maailman mahtavimman armeijan. Ehkä vanhat puolueet joutuvat meilläkin huomaamaan sadan päivän kuluttua, että Suomeen on tullut uusi sissiarmeija, joka ajaa heidät puoluetuetuista leipäviroista. Mite persut ratkaisevat kotimaisen konkurssipesän ongelmat? Sitä ei tiedä.

 5. Kansan ja eliitin vastakkainasettelusta puolueet, ainakin kaikki eduskuntapuolueet saavat syyttää itseään. Persut mukaan lukien. On valitettavaa, että perustuslain 29§ noudattamatta jättäminen ja julkinen puoluetuki ovat nostaneet puolueet sellaiselle tasolle, jossa ne katsovat elävänsä irrallaan kansalaisten realiteeteista noin 3,5 vuotta neljästä. Valitettavaa juuri niiden kannalta, jotka ovat erityisen alttiita „kahvikuppineurooseihin“.

 6. En puolusta Persuja en…heillä ei ole ratkaisua mihinkään, mutta ei sitä ole RKP:lläkään.Heillä oli onneksi gamla pengar ja Amokset ja Stenmanit joiden kapitaalilla syntyi Konstsamfundet…siitä on syytä olla kateellinen.Ääni on sieltä huudettuna kokoaan suurempi.
  Se pistää miettimään kuinka suuri on se joukko joka ei avaa suutaan koskaan.Joukko jolla ei ole mielipidettä tai ei ainakaan kykyä tai halua sanoa sitä.Näytti HS tutkinene äänestysinnon ja se oli niin laskeva trendi, että viittaa Kokoomuksen jättivoittoon..Porvari kun kumma kyllä jaksaa aina uurnille.Mitä kansakunta siitä sitten kostuu?
  Erilaisia naamoja eduskunnan kahvilassa.Piste.

 7. Kaikkeen hulinaan Palinin ympärillä ovat yhtä syyllisiä ne jotka häntä vihaavat.Vain vaikeneminen vaientaa sen naisen.
  Huomasin TV1 jälkiviisaissakin miten puhdas viha ajaa ihmisten kommentteja. Järki ja katoaaa ja analyysi sen mukana.
  Jos jokainen ampuja on nyt Palinin syy alkaa mieleni kaatua Palinin kannattajaksi. Jotain hyvää täytyy olla ihmisessä jota noin vahvasti vihataan. Olen vakuuttunut yhdestä asiasta ja se on suuri hiljainen enemmistö jonka ääntä ei kuunnella koskaan.
  Ei kuunnella koska se on itärannikon liberaalien mielestä väärä. Voihan se ollakin, mutta sitä väärää on pakko kuunnella.
  Äskeisissä Vaaleissa se jo nähtiin miten käy kun ei osaa kuunnella.Demokraateilla ei ollut niitä kuuluisia korvia.Ei muuten taida olla meilläkään yhdelläkään puolueella.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s