Suomi-Soffasta Taulukauppaan Talvivaaraan

december_2010 064 Maskun Kalustetalo hakee Kajaanin Teknologiapuistossa toimivalta Suomi-Soffa Oy:ltä yli seitsemänsadan tuhannen euron saatavia. Toivo Sukari vastustaa firman yrityssaneeraukseen pääsyä. Ketjureaktiona Suomi-Soffan vuokrarästit heijastuvat vuorostaan Maskun kassavirtaan ja kannattavuuteen. Aggressiivisesta ale-, lopetus-, tyhjennys-, varastonvähennys- ja kausialennusmainonnastaan tunnetun soffa-firma komeili viime vaaleissa kehittyvien maakuntien politrukkirahoittajana, ja on saanut vastineeksi rahaa Pekkarisen putiikista.

Sotkamossa toimiva Talvivaara Oyj vie kepuliveivaajien onneksi pois huomiota muhkeista, neliskanttisista sohvista, kun kansalaiset innostuvat sijoittamaan rahojaan kaivososakkeisiin ympäristöministerin puolison ja sukulaisten esimerkin mukaisesti.

 

4 Kommentare zu „Suomi-Soffasta Taulukauppaan Talvivaaraan

 1. Täytyy kyllä tunnustaa etten ole aivan kartalla näiden firmojen keskinäisistä
  kähinoistä. Ainakin Suhari, anteeksi Sukari vaikuttaa niin liukasliikkeiseltä
  liikemieheltä, ettei uutisoinnin perässä tahdo pysyä.

  Olen ymmärtänyt kyseisten huonekaluliikkeiden toimivan saman katon alla.
  Voisi kuvitella molemmissa pyörivän saman asiakasvirran.

  Jos toinen omistaa hallit, joissa toinen on vuokralla, niin myykö tämä vuokralainen paremmin huonekalujaan kuin se toinen? Eli onko taustalla kaupankäynnin tuloksesta
  aiheutunut kateus, vai mikä kengässä hiertää.

  Luulisi vaalirahasotkut jo senverran menneen talven lumiksi ettei niistä enää
  kärhämöitäisi, mutta mene ja tiedä.

  Jospa Talvivaara Oyj.n osakkeesta tulee se seuraava “ Nokian osake „, jota kaikki
  kohta jonottavat €.n kiilto silmissä.

 2. juhamatti, huonekalukauppiaita ovat molemmat. Sukarilla Masku, joka tuo tavaraa ulkomaisista hikipajoista. Suomi-Soffalla on mielenkiintoinenn tausta: alan toimintaa Kajaanissa 80-luvulta alkaen eri nimillä ja omistusrakenteilla, mutta samat taustahenkilöt hääräämässä: sarjayrittäjiä, jotka ovat nousseet uudelleen pintaan konkurssien ja yrityssaneerauksen jälkeen. Keulassa on aina joku „puhdas“ toimija.

  Sukarin osaamista lienee suuria pinta-aloja vaativien myymälöiden rakentaminen ja vuokraaminen jakelua kaipaaville valmistajille. Sukarin bisnesten menestys on sidoksissa vuokralaisten vuokranmaksukykyyn. Lama ei ole herkkua kauppiaille. Tiloista ei pääse eroon ja pankkiirit rohmuavat tuloksesta kaiken minkä irti saavat.

  Talvivaaran tulevaisuus näyttää nyt hyvältä, kun raaka-aineiden hinnat ovat nousussa.

 3. Raaka aineet antoi iloisen 20% nosteen alle 6:kuukaudessa ja huippu on vielä kaukana edessä.
  Sukarit ovat iloisia väriläiskiä yrittäjien joukossa.Harva puurtaja tulee esille niinkuin hän ja vaikkapa Tuurin kyläkauppias.
  Luulen kuitenkin , että hänen busineksensa perustuu jatkuvaan kasvuun ja laaajentumiseen.Jos juna ns. pysähtyy tulee hapan tilintarkastus.Kantaako jo rakennettu busines itsensä vai rahoitetaanko toimintaa uusien investointien ennakoilla?
  Tuota lajia on huonekalukaupassa ollut kautta aikain.Pääomaa on vähän..sitä omaa siis.Sukari on yhdessä asiassa ihan oikeassa.Kauppapaikka ratkaisee kaiken.Kuluttaja ostaa vain sitä mikä on kaupassa ja siksi paras bisnes on se paikka itse.
  Tavarat vaihtuu-osoite säilyy.

 4. Tobe, suuren maailman pisnismiehetkin tietävät, että kaupankäynnissä „location, location, location“ on kaikki kaikessa. Sukari ja Tuurin kyläkauppias ovat molemmat persoonallisia yrittäjiä. Isossa maailmassa selllaisia kunnioitetaan, mutta täällä korkeampaan arvoon pääsevät poliisit, sosiaalityöntekijät, sairaanhoitajat ja hammaslääkärit. Minäkin olen usein kirjoituksissani irvaillut näitä kehittyvän Suomen rahoittajia. Ei niitä pidä luokitella „turhakkeiksi“, koska heidän kautta syntyy uusia työpaikkoja. Pitäisikö meidän oppia arvostamaan kaikenlaista yrittämistä? Huonekalukauppa on 70-luvun haitekkiä, mutta oisko Suomi-Soffa ihmiskunnan kannalta tärkeämpi sosiaalisen vuorovaikutuksen väline kuin Nokian N8 älypuhelin?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s