Nokia muuntuu hitaasti ketterämmäksi

october12_2010 139 Kurssi nousee, kun uusi pomo , Stephen Elop, Q3 / 2010 tulosjulkistuksen jälkeen siivoaa noin 1800 nokialaista pois palkkalistoiltaan. Puolet näistä valikoidaan tasapuolisesti eri puolilta Suomea. Symbian-kehittäminen onnistuu uuden johdon mielestä aikaisempaa pienemmällä porukalla. Symbian^4 ei välttämättä kehitetä, se syntyy kolmosta päivittämällä: Nokialla on hirmuinen kiire saattaa Meego ja Qt tulevien kärkituotteiden kehitysympäristöksi.

Odotukset Nokian loppuvuoden tuloskehityksestä ovat myönteiset uusien tuotelanseerauksien takia. N8 saattaa myydä yllättävän hyvin, vaikka amerikkalaiset laiteblogaajat eivät ole laitteesta innostuneet. N8 on erinomainen nokialainen, mutta ei uhkaa vielä iPhonea tai Androideja. Hyvä kamera, pätevä video, mutta taustalla oleva käyttöjärjestelmä ei saa asiantuntijoita hihkumaan. Peruskäyttäjiltä on kuitenkin tullut myönteistä palautetta.

850:lle suomalaiselle tarjotaan tukipakettia tai tehtävää “talon sisältä”. Nokian resursseja ryhmitetään uuteen taisteluun. Elämme vielä välivaihetta, uusia linjauksia ja päätöksiä Stephen Elop joutuu tekemään vuoden loppuun mennessä. OPK sai laivan kääntymään, Vanjoki kehitti ylimenovaiheen vempaimia, mutta tekemistä riittää vielä vuosiksi eteenpäin.

Myönteinen kurssikehitys saattaa jatkua, jos N8 ja E7 saavat tuulta siipiensä alle.

2 Kommentare zu „Nokia muuntuu hitaasti ketterämmäksi

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s