Nokian N8 saa kehuja maailmalta

kommunikoi

Istun tietokoneen ääressä ja luen viimeisimpiä uutisia Nokian N8 uutuudesta. Brittiläinen talouslehti Financial Times mielestä  N8 on “vaikuttava kokemus”. Sisäänrakennettu 12 megapikselin kamera saa kehuja. Symbian^3 jakaa yhä mielipiteitä: käyttäjäkokemus ei nouse iPhonen tasolle.

Suomessa N8 on verkkokauppa.com mukaan myydyin puhelin 30 viime päivän aikana.

Onnistuuko Nokia N8:lla palauttamaan mielikuvajohtajuuden kalliimmissa, jää vielä nähtäväksi. Nokian asema USA:ssa on tiettävästi vielä testaamatta.

Tarjolla olevien sovellusten määrässä Nokia on yhä altavastaajana. Applen App Storella on huikea etumatka.

Meegon tuloa odotetaan kuin kuuta taivaalta, mutta sen suurenmoisuuteen pääsemme tutustumaan vasta vuoden 2011 puolella.

Nokia julkaisee osavuosituloksensa kahden päivän kuluttua, tulevana torstaina. Applen tulos ylitti ennakko-odotukset, mutta osakkeen arvo laski: iPad myynti ei ole sujunut optimistisimpien toiveiden mukaisesti.

Apple ei ole lyömätön. Nokia tekee paluuta. Google on Androidillaan mukana kilpailussa ja Microsoftkin tavoittelee mobiilimaailman kuuta taivaalta. Nokia on suurin, Apple tekee eniten rahaa, Googlen Android on kovassa kasvussa. Pelitilanne muuttuu tasaisemmaksi. Nokia tekee paluuta. Hyvä niin.

4 Kommentare zu „Nokian N8 saa kehuja maailmalta

  1. Ei Nokia voi olla niin täynnä puupäitä, että iso alamäki olisi jo alkanut.Aaltoliikettä on aina ja pakko uskoa, että Noksu löytää keinosensa nostaa tulostaan.50% markkinaosuudet olivat tavoitteena ilman muuta naurettavia ja jopa vaarallsia.Ehkä Nokialla mukavoiduttiin kun oma konsepti puri.Sitten joku muu keksi „suihkumoottorin“ ja siinä kiireessä tehdä sama tuli sutta ja hukkaa.
    Hyviä uutisia itse laitepuolella lienee se, että kilpailija testaa markkinat ennenkuin Noksun tarvitsee valjastaa konettaan jokaiseen uuteen lähtöön.On mediahysteriaa moittia Nokiaa liikaa ja samaa hysteriaa on myös liika kehuminen.Hysteria on tässä ajassa päällimmäisenä piirteenä.

  2. Tobe, Apple tuli yllättäen puun takaa ja vaikka Nokia oli „keksinyt“ kaiken sen minkä Apple vei käytäntöön, tarvittiin kolme vuotta rivien järjestämiseen. Nokia oli ylimielinen, kuuro ja toimintakyvytön, mutta strategiseen muutokseen firma lähti jo vuosia takaperin. Ongelmana Nokialle tuli INTERNET. Nokialla oli oma Wapattava lähestymistapa, kosketusnäytön mobiilisuuruus hallitsi, mutta Apple oivalsi, että mobiililaitteisiin on saatava suuremmat näytöt ja mobilen ja internetin välinen kuilu on poistettava kokonaan. Apple otti haltuun Nokian hylkäämiä teknologioita. Nokia uskoi mobilen ja internetin asteittaiseen häipymiseen. Me kuluttajat voitamme, kun alalle tuli raivokas kilpailu. Voittajan julistaminen on ennenaikaista. Nokia tekee paluuta.

  3. Applen osake on 330 dollaria ja Nokian jotain 7 euroa. Nyt tulee Applen joka tuutista FaceTime iPhone4:lle ja nyt myös Ipod Touch:issa. iPhone4 menee kaupaksi niin kovaa, ettei valmistus pysy perässä. Lupaavin heille on Kiinan markkina. Ainoa vika Nokiassa on ollut johdon tyhmyys ja vasta puolet siitä poistettu. Näen, että Samsung vie Euroopan, Amerikassa kakku jaetaan Applen ja Androidien välillä ja Kiinan ja Intian massojen nuoriso alkaa tanssia FaceTimen tahdissa.

    Kotisivuni on nyt netin kovin ja vain puheenvuoro syvästi intuitiivisen visionäärin taistelusta ja sen tuloksesta tässä alimmassa maassa.

  4. Visionääri, Apple ja Google Android ovat varsin uusia mobiletulokkaita. Silti nämä jättivät „maailman suurimman“ useilla kierroksilla muutamassa vuodessa. Nokia läähättää saavuttaakseen, parantelee käyttistään ja saa ehkä vasta vuoden kuluttua Meegon taisteluasemiin. N8 ei ole innostanut amerikkalaisia gadgetblogaajia. Saako Nokia sillä hengähdystauon Euroopassa ja muilla markkinoilla?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s